Καταιγισμός ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων έπληξε δυο αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται εντός της επικράτειας του Ιράκ.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, Tasnim, εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον 35 βαλλιστικοί πύραυλοι εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων και αεροσκάφη και ελικόπτερα «υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές», ενώ η ιρανική τηλεόραση ανέφερε πως από τις επιθέσεις έχασαν την ζωή τους 80 «αμερικανοί τρομοκράτες» , ενώ υπάρχουν και 200 τραυματίες.

Σημείωσε ακόμη, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, πως το Ιράν έχει στο στόχαστρο άλλες 100 αμερικανικές εγκαταστάσεις που σκοπεύει να πλήξει εάν οι ΗΠΑ ανταποδώσουν τα πλήγματα.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί πρόκειται να απευθυνθεί σήμερα στον ιρανικό λαό, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση, χωρίς, όμως να διευκρινίζεται ακόμη η ώρα.

Οι πληροφορίες που αφορούν σε ανθρώπινες απώλειες και τραυματισμούς δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν από κάποια άλλη πηγή.

Νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν υπήρχε ουδεμία πληροφορία για θύματα στα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα, ενώ στην ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν υπογράμμισε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ακόμη σε φάση «της αποτίμησης των ζημιών της μάχης».

euronews

Vouli TV