Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 ενστάσεις για τις εκλογές τις 9η Ιουνίου – Ποιες περιπτώσεις αφορούν

Published

on

Σε ένσταση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου προχώρησαν συνολικά 10 υποψήφιοι, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφόρηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, αφορούν κυρίως αμφισβήτηση αποτελέσματος. Οι περισσότεροι ζητούν επανακαταμέτρηση των ψήφων, ενώ ορισμένοι υπέβαλαν ένσταση για το μηχανογραφικό σύστημα.

Οι περιπτώσεις, για τις οποίες πλέον αρμόδιο για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι είναι το Εκλογοδικείο, είναι οι ακόλουθες:

  1. Πρόεδρος ΕΟΑ Πάφου
  2. Δήμος Λευκωσίας – θέση Αντιδημάρχου δημοτικού διαμερίσματος Λευκωσίας
  3. Δήμος Λακατάμιας – θέση Δημοτικού Συμβούλου
  4. Άγιος Αθανάσιος – θέση Δημοτικού Συμβούλου
  5. Γερμασόγεια – θέση Δημοτικού Συμβούλου
  6. Μουτταγιάκα – θέση Δημοτικού Συμβούλου
  7. Τόχνη – θέση κοινοτάρχη
  8. Πολύστυπος – θέση κοινοτάρχη
  9. Άλασσα – θέση κοινοτάρχη
  10. Καλό Χωριό Λεμεσού – θέση κοινοτάρχη

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής ένστασης, καθώς η νομοθεσία ορίζει τις  60 ημέρες από την ημέρα δημοσίευσης των αποτελεσμάτων στην επίσημη εφημερίδα, ήταν η 14η Αυγούστου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, η ένσταση για την εκλογή του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Πάφου αφορά τον εκ των υποψηφίων για τη θέση Κωστάκη Κωνσταντίνου.

Προχώρησε στην ένσταση, καθώς η διαφορά του με τον Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη, ο οποίος εκλέχθηκε περιφερειάρχης, ήταν μόλις 38 ψήφοι, την ίδια ώρα που τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 917. O κύριος Κωνσταντίνου ζήτησε επανακαταμέτρηση, διότι έχει υποψίες ότι είτε δικά του έγκυρα ψηφοδέλτια κηρύχθηκαν ως άκυρα είτε άκυρα ψηφοδέλτια του ανθυποψηφίου του κηρύχθηκαν έγκυρα.

Πηγή: Kathimerini

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 05/05 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Το παρόν και το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της επικαιρότητας και των κοινωνικών προκλήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιες βουλεύτριες:
• Δήμητρα Χατζηβασιλείου (Άμεση Δημοκρατία – Λεμεσός)
• Έλενα Λυμπούρη Κοζάκου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Λευκωσία)
• Νατάσα Ιωάννου (Volt – Κερύνεια)
• Ελένη Χρυσοστόμου (ΔΗΠΑ– Λευκωσία)

Συζητήσαμε για :

• Την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα το ζήτημα της άδειας μητρότητας
• Το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία
• Τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή
• Τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους
Μια ουσιαστική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, που ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που καίνε πραγματικά την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ
▪️ Χαράλαμπος Γρηγορίου, υποψήφιος Βουλευτής Πάφου με το ΕΛΑΜ

Οι δύο υποψήφιοι διασταυρώνουν επιχειρήματα σε τέσσερις καυτές θεματικές ενότητες:

🔹 Ακρίβεια & Σύστημα – Ο κόσμος δεν βγαίνει. Ποιος φταίει; Είναι το σύστημα ή οι πολιτικές επιλογές;
🔹 Μεταναστευτικό – Μπορεί η Κύπρος να αντέξει άλλες ροές ή χρειάζεται άμεση αυστηροποίηση και έλεγχος συνόρων;
🔹 Κυπριακό – Διζωνική Ομοσπονδία ή τέλος στις συνομιλίες; Πού βρίσκεται η κόκκινη γραμμή;
🔹 Πολιτικό Σύστημα – Είναι διεφθαρμένο ή απλώς αναποτελεσματικό; Ποιος λογοδοτεί και πώς αλλάζει;

Με αυστηρό χρόνο, ξεκάθαρους κανόνες και πίεση για ουσιαστικές απαντήσεις, το The Duel φέρνει την πολιτική αντιπαράθεση στην ουσία της.

⚔️ DUEL: ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ 
📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia