Πολλά εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη του φορολογούμενου στοιχίζει σε ρύπους, κάθε μέρα που περνά, η απουσία του τερματικού LNG στο Βασιλικό, την κατασκευή του οποίου ανέλαβε η κινεζική κοινοπραξία CPP, η οποία στο μεταξύ αποτάθηκε στο διαιτητικό δικαστήριο στο Λονδίνο απαιτώντας από την Κυπριακή Δημοκρατία αποζημιώσεις, επίσης πολλών εκατομμυρίων.
Ενδεικτικά, το ποσό, το οποίο ζητεί η ΑΗΚ για την αγορά δικαιωμάτων ρύπων από το ειδικό χρηματιστήριο αγοράς δικαιωμάτων ρύπων, για το 2024, ανέρχεται στα περίπου 275 εκατ. ευρώ. Στα ίδια επίπεδα κινείται και το ποσό που είχε ζητήσει η ΑΗΚ το 2023, ενώ το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια λόγω αύξησης της τιμής…

Πηγή: Politis

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.