Η λειτουργία κλειστού κυκλώματος βιντεοπαρακολούθησης στους εργασιακούς χώρους για λόγους ασφαλείας είναι μεν επιτρεπτή αλλά υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις. Ωστόσο, πολύ συχνά παραβιάζεται η κείμενη νομοθεσία εξαιτίας άγνοιας των εργαζομένων και του φόβου της απόλυσης. Οι εργοδότες οφείλουν να σέβονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων στην προσωπικότητα, την ιδιωτική ζωή και την αξιοπρέπεια και να τηρούν πάντοτε την αρχή της αναλογικότητας κατά τη λειτουργία των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης.

Η κείμενη νομοθεσία απαγορεύει στους εργοδότες να χρησιμοποιούν τη βιντεοεπιτήρηση στους χώρους εργασίας για να παρακολουθούν τους εργαζόμενους ή και τρίτα πρόσωπα που…

Πηγή: Politis

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.