Λήψη επιπρόσθετων μέτρων και ενεργειών από πλευράς της κυβέρνησης, αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, ο Υπουργός Εργασίας, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω , η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας και ο Αρχηγός Αστυνομίας.

.  Συγκεκριμένα αποφασίστηκε όπως:

·       Η Κυπριακή Δημοκρατία, σε συνεργασία με άλλα κράτη, προωθήσει περαιτέρω συζήτηση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο της ανάγκης επανεξέτασης του καθεστώτος της Συρίας και ειδικότερα κάποιων περιοχών που έχουν ήδη χαρακτηριστεί από διεθνείς οργανισμούς ως ασφαλείς.

·       Να προωθηθεί η αυστηροποίηση και ο διπλασιασμός των προβλεπόμενων ποινών που αφορούν αδικήματα που σχετίζονται με διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

·       Να γίνουν παραστάσεις στην Interpol όπως ενισχυθεί η συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, και ανταλλαγή πληροφοριών.

·       Σύσταση ειδικού κλιμακίου καταπολέμησης κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών στην Αστυνομία Κύπρου.

·       Καταβολή επιδομάτων αιτητών ασύλου μέσω προπληρωμένης κάρτας προς διασφάλιση ότι τα επιδόματα πράγματι αξιοποιούνται για κάλυψη αναγκών διαβίωσης.

·       Επίσπευση διαδικασιών του Κανονισμού του Δουβλίνου για επανένωση οικογενειών που βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Καταληκτικά, στις δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης τόνισε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών παραμένει στους άξονες προτεραιότητας της διακυβέρνησής του Προέδρου Χριστοδουλίδη και στο επίκεντρο των πολιτικών που προωθούνται από τα αρμόδια Υπουργεία, με στόχο την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος».

Πηγή: Philenews

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.