Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι εκδίδεται νέο διάταγμα που καθορίζει ως νέο εθνικό κατώτατο μισθό τα χίλια ευρώ μεικτά, μετά από εξάμηνη εργοδότηση στην ίδια επιχείρηση. Ο σημερινός κατώτατος είναι 940 μεικτά.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει κατά τι και τον εθνικό κατώτατο μισθό κατά την πρόσληψη εργαζομένου, ώστε από €885 μεικτά που είναι σήμερα να πάει στα 900 ευρώ.

Η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συντεχνιών για ωριαία απόδοση του κατώτατου μισθού.

Πηγή: Philenews

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.