Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσιογραφική Διάσκεψη Γιώργου Βαρνάβα Υποψήφιου Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Avatar photo

Published

on

Δήλωση Γιώργου Βαρνάβα Υποψήφιου Πρόεδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Είναι πραγματικά με πλήρη επίγνωση των γεγονότων και πλήρη σεβασμό στον Εδεκίτικο κόσμο που υποχρεώνομαι σήμερα να προβώ στις πιο κάτω αυστηρές δηλώσεις, εφόσον κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί προσβάλλοντας την νοημοσύνη μας, την αξιοπρέπεια των μελών και την τιμημένη ιστορία του Κινήματος μας.

Το Κόμμα μας, η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε κίνδυνο, όχι από εξωτερικές επιβουλές ή συνωμοσίες, αλλά από τον κίνδυνο της πλήρους κατάρρευσης εκ των έσσω από τα σοβαρά λάθη, τις παρατυπίες, τις παρανομίες, τις εμμονές, την αναβλητικότητα, την αδυναμία και την μη επαρκή ενασχόληση του κυρίου Σιζόπουλου με το Κίνημά μας.

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διερεύνηση των πραγματικών γεγονότων και του ποσού το οποίο χρησιμοποιήθηκε από το ταμείο του Κινήματος από τον πρώην Οικονομικό Διαχειριστή, που με τόσο ζήλο ο κύριος Σιζόπουλος θέλησε να καλύψει, ΠΑΡΑΠΟΙΩΝΤΑΣ τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, βρεθήκαμε μπροστά σε νέες σοβαρές καταγγελίες για την ΑΛΛΟΙΩΣΗ του Μητρώου Μελών της ΕΔΕΚ με στόχο ο Μαρίνος Σιζόπουλος να διασφαλίσει την επανεκλογή του με αθέμιτο και κατάπτυστο τρόπο.

Στις 16 Ιούλιου 2021, με επιστολή του δικηγόρου μου, απευθύνθηκα στον Γραμματέα της Κ.Ε. υποβάλλοντας πέντε βασικά και ουσιαστικά ερωτήματα τα οποία άπτονται του Μητρώου του Κινήματος.

Οι απαντήσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. ήταν πολύ σαφείς και ξεκάθαρες.

Από τις απαντήσεις αυτές γίνεται πλήρως κατανοητό ότι στις όλες διαδικασίες παραβιάστηκε ασύστολα το Καταστατικό του Κινήματος :

1) Η επικαιροποίηση του Μητρώου Μελών ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ για έγκριση στο Πολιτικό Γραφείο, βάση του άρθρου 14, παράγραφος 2 και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ το Επικαιροποιημένο Μητρώο,

κάτι το οποίο προνοείται σαφέστατα από το καταστατικό του Κινήματος, άρθρο 14 , παράγραφος 3.

2) Το Πολιτικό Γραφείο επικύρωσε για τελευταία φορά εγγραφή νέων μελών στις 23 Απρίλιου 2018.

3) Κατά την θητεία του ως Γραμματέας της Κ.Ε. επικυρώθηκαν και ενεγράφησαν στο Μητρώο του Κινήματος ΜΟΝΟ 116 νέα μέλη.

4) Κατά την περίοδο που είναι Γραμματέας της Κ.Ε. διαγράφηκαν επίσημα ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος, όσα μέλη κατήλθαν ως υποψήφιοι με άλλους συνδυασμούς με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπως επίσης τρία (3) μέλη με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου μετά από δική τους επιστολή.

5) Το μητρώο των Μελών που παρέλαβε από τον συναγωνιστή Χρυσό Τουλούπη, τέως Γραμματέα της Κ.Ε., τον Μάϊο του 2017 είχε 9532 μέλη.

 

Από τις πιο πάνω απαντήσεις αναδεικνύονται τα πιο κάτω ερωτήματα:

1) Πώς μπορεί να είναι σε ισχύ ένα Μητρώο Μελών το οποίο ονομάζουν “Επικαιροποιημένο” εφόσον ΟΥΔΕΠΟΤΕ επικυρώθηκε από το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος;.

2) Πώς μπορούν να είναι σε ισχύ οι 2845 διαγραφές, οι οποίες έγιναν με την λεγόμενη «Επικαιροποίηση» του Μητρώου Μελών, εφόσον ουδέποτε επικυρώθηκαν από το Πολιτικό Γραφείο ή την Κεντρική

Επιτροπή, όπως προνοείται μέσα από το Καταστατικό του Κινήματος;.

3) Πώς είναι δυνατόν κανένας από τους διαγραφέντες να μην έχει ενημερωθεί γραπτώς, είτε προφορικά ή το ελάχιστο με τηλεφωνικό μήνυμα και σήμερα να υπάρχει αναστάτωση ανάμεσα στα μέλη και

στελέχη του Κινήματος χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι εγγεγραμμένος και ποιος όχι;

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:

  1. Για πέντε ολόκληρα χρόνια ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατείχε ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΑ το Μητρώο Μελών του Κινήματος αντί του Γραμματέα της Κ.Ε.
  1. Δικαιολογεί τη συγκεκριμένη ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΗ πράξη με δήθεν απόφαση του Πολιτικού Γραφείου αποκρύβοντας το γεγονός ότι κανένα Πολιτικό Γραφείο δεν έχει το δικαίωμα να καταστρατηγήσει το Άρθρο 14 (3) και 31 (γ) (i) του Καταστατικού του Κινήματος.
  1. Το επικαιροποιημένο Μητρώο Μελών του Κινήματος ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΑ δεν τέθηκε ΠΟΤΕ για έγκριση από το Πολιτικό Γραφείο βάσει του Άρθρου 14, παράγραφος 2.
  1. Φαίνεται να διαγράφηκαν ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΑ ιστορικά στελέχη του Κινήματος, στενά συγγενικά πρόσωπα του τιμημένου μας ηγέτη Βάσου Λυσσαρίδη, αλλά και απλά μέλη που ποτέ δεν ζήτησαν να διαγραφούν, γιατί είχαν απλά διαφορετική άποψη από τον κ. Σιζόπουλο, κάτι που συμβαίνει μόνο στα δικτατορικά και απολυταρχικά καθεστώτα.
  1. Τους τελευταίους μήνες ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΑ κάποιοι ασέλγησαν πάνω στο Μητρώο Μελών του Κινήματος προσθέτοντας εκατοντάδες μέλη μίας χρήσης.

Διερωτώμαι..

Ποια καταστατική πρόνοια δίνει το δικαίωμα στο Διευθυντή του Κινήματος να παρεμβαίνει στο Μητρώο Μελών εγγράφοντας και διαγράφοντας μέλη;

Γιατί ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι συνεργάτες του δεν αποδέχονται το αίτημα μου ώστε να συγκριθεί αυτό το μητρώο, με το μητρώο που κρατά ο Γραμματέας της Κ.Ε και το οποίο παρέλαβε από τον προκάτοχο του τον Μάϊο του 2017 και το οποίο περιέχει 9532 μέλη; Μήπως φοβάται την αποκάλυψη της πλαστογραφίας;

Γιατί ο κύριος Σιζόπουλος δεν αποδέχτηκε την ενωτική πρόταση μου για διεξαγωγή του Εκλογικού Συνεδρίου με βάση το Μητρώο Μελών του Μαΐου του 2017, ώστε να αποφευχθούν τα παρατράγουδα που έπονται στις Επαρχιακές Συνδιασκέψεις, όπως και στο Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο; Με το εν λόγω μητρώο ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε εκλέγει το 2015 και επανεκλεγεί το 2017;

Γιατί ο Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά από απαίτηση 37 συναγωνιστών μελών της Κεντρικής Επιτροπής, βάσει του Άρθρου 26 παράγραφος (5) του Καταστατικού, για άμεση σύγκληση του σώματος, ο ίδιος επικοινωνούσε εκβιαστικά και επίμονα με τα μέλη προκειμένου να αποσύρουν την υπογραφή τους για να μην συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα προχωρούσε στην εξέταση του Μητρώου Μέλων, κάτι το οποίο πέτυχε. Από ποιο άρθρο του Καταστατικού απορρέει το δικαίωμα του αυτό; Μήπως φοβόταν ότι με τον έλεγχο αυτό θα αποκαλυπτόταν η πλαστογράφηση του Μητρώου Μελών;

Δυστυχώς, η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Κόμμα, εκτός από θλιβερή, φανερώνει πλήρη αποϊδεολογικοποίηση του Κινήματος. Οι μόνοι όροι που επικρατούν σήμερα στην ΕΔΕΚ είναι απολίτικοι όπως υπεξαίρεση, παραποίηση, περιφρόνηση, αντικαταστατικότητα, εκφοβισμός κ.α.

Ο ίδιος ο κύριος Σιζόπουλος ευθύνεται για τη βαθιά εσωστρέφεια στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το Κίνημα και κανένας άλλος. Ας μην ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους για τα δικά του λάθη. Αυτό αποδεικνύεται από τις πολλές φωνές στελεχών που καταγγέλλουν και δημόσια τον Μαρίνο Σιζόπουλο για περιφρόνηση των Συλλογικών Οργάνων του Κινήματος, για υιοθέτηση αντικαταστατικών πρακτικών, για συγκάλυψη οικονομικών ατασθαλιών, για

εκφοβισμό εμμίσθων κ.α.

Καλώ τον κάθε ΕΔΕΚΙΤΗ και την κάθε ΕΔΕΚΙΤΙΣΣΑ να αναλογιστεί όλες τις θλιβερές ειδήσεις που έχουν περιέλθει στην αντίληψή τους και με την ψήφο τους να απαλλάξουν την ΕΔΕΚ από ένα Πρόεδρο ο οποίος :

  1. Αποξένωσε το Οίκημα της Πάφου και την Πολυκατοικία Λυσσαρίδη, χωρίς να παρουσιάσει τις συμφωνίες ενώπιον οποιουδήποτε συλλογικού οργάνου του Κινήματος.
  1. Προσπάθησε να συγκαλύψει άτομο που έκδιδε επιταγές του Κινήματος για τις επιχειρήσεις του.
  1. Επιχειρεί αντιδεοντολογικά και παράνομα να αλλοιώσει την βούληση των ΕΔΕΚΙΤΩΝ για διαφανή και δίκαιη εκλογή της ηγεσία τους.
  1. Περιφρονεί τα μέλη και τα θεσμικά Όργανα του Κινήματος.
  2. Φλερτάρει αδιαμφισβήτητα με την Κυβέρνηση και ασκεί αντιπολίτευση για επουσιώδη και μόνο ζητήματα.
  1. Μετέτρεψε το Κόμμα σε εταιρία που η μόνη της έγνοια είναι να λυμαίνεται την περιουσία και τα χρήματα του Κινήματος.
  1. Μηχανεύεται τρόπους για καθορισμό των εκλογικών αποτελεσμάτων και πολλές φορές σε βάρος των ιδίων των υποψηφίων του Κινήματος.
  1. Αδιαφορεί για τους Συλλόγους, τις Τοπικές Οργανώσεις, τις Επαρχιακές Επιτροπές και για τις αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής.
  1. Έχει εκχωρήσει δικές του αρμοδιότητες σε διορισμένους εμμίσθους οι οποίοι λειτουργούν αναρμόδια επιβάλλοντας με το έτσι θέλω την βούληση τους.
  1. Έχει οδηγήσει την ΕΔΕΚ σε μη αναστρέψιμη βλάβη από την μυωπική εσωστρέφεια την οποία ο ίδιος παράγει και συντηρεί.
  1. Στερεί το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και βούλησης από το πιο αγνό κομμάτι του Κινήματος μας, την Νεολαία μας.

Υποστηρίζει ψευδώς ότι παρέλαβε απόκομμα αντί Κόμμα. Με το τέλος της θητείας του όμως, θα παραδώσει αντί Κόμμα, απόρριμμα.

Εδεκίτη και Εδεκίτισα, μαζί μπορούμε να διασώσουμε το ιστορικό μας Κίνημα να το επανενώσουμε και να το παραδώσουμε περήφανα στα παιδιά και τα εγγόνια μας, γιατί η πραγματική ενότητα έρχεται μέσα από την κάθαρση και όχι τη συγκάλυψη, έρχεται μέσα από τη συμμετοχή και όχι τους αποκλεισμούς, έρχεται μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις και όχι τις ατομικές ενέργειες, έρχεται μέσα από το διάλογο και όχι από τους εκβιασμούς, έρχεται μέσα από τη διεύρυνση και όχι τις διαγραφές.

10 Σεπτεμβρίου 2021

 

EKLOGES2026

Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ

Avatar photo

Published

on

Το Vouli TV και το CityChannel μεταδίδουν ζωντανά τη μεγάλη εκλογική βραδιά των Βουλευτικών Εκλογών 2026, σε απευθείας σύνδεση με το πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό:

  • Τα πρώτα exit polls
  • Τη ροή των αποτελεσμάτων από όλες τις επαρχίες
  • Αναλύσεις και σχόλια για τη νέα σύνθεση της Βουλής
  • Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων
  • Όλες τις εξελίξεις της εκλογικής βραδιάς σε πραγματικό χρόνο

Η ενημέρωση συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με συνεχή ανανέωση αποτελεσμάτων και ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli TV και το CityChannel για την πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των Βουλευτικών Εκλογών 2026.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε απεργιακή κινητοποίηση οι δεσμοφύλακες της «Ισότητας» έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Avatar photo

Published

on

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά σήμερα το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της παγκύπριας συντεχνίας Ισότητα. Η απόφαση λήφθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του κλαδικού συμβουλίου δεσμοφυλάκων, με τη διαμαρτυρία να πραγματοποιείται έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, διεκδικώντας μεταξύ άλλων ασφαλείς συνθήκες εργασίας και σεβασμό προς τον συνδικαλισμό.

Ο κλάδος ζητά, μεταξύ άλλων, άμεση και ουσιαστική συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τη Συντεχνία, επισημαίνοντας ότι «μέχρι σήμερα αρνείται να μας δει και να μας απαντήσει. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τη σιωπή». Παράλληλα, απαιτεί την άμεση εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης για τους δεσμοφύλακες, το οποίο, όπως αναφέρεται, σήμερα απουσιάζει πλήρως, καθώς και τη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας.

Παράλληλα, προβάλλονται διεκδικήσεις που χαρακτηρίζονται ως μη διαπραγματεύσιμες, όπως η άμεση ακύρωση της πειθαρχικής διαδικασίας εις βάρος του Αντιπροέδρου του Κλαδικού Συμβουλίου Δεσμοφυλάκων της συντεχνίας «Ισότητα» στην Κύπρο, καθώς και «κάθε μορφής αντίποινα προς εκλεγμένους συνδικαλιστές».

Η συντεχνία ζητά ακόμη θεσμοθετημένη και υποχρεωτική διαβούλευση για κάθε απόφαση που αφορά το προσωπικό, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή των συντεχνιών στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τους εργαζομένους αποτελεί πάγια αρχή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Παράλληλα, απαιτείται «άμεση ανάκληση της παράνομης διαταγής που τιμωρεί όσους κάνουν χρήση άδειας ασθενείας με αποκλεισμό από υπερωρίες», όπως αναφέρεται, ενώ ζητείται η απόσυρση και επανεξέταση των σχετικών πρωτοκόλλων μέσα από ουσιαστική διαβούλευση με τη συντεχνία και η επαναφορά τους σε πιλοτική εφαρμογή μέχρι την τελική αξιολόγησή τους. Επιπρόσθετα, ζητείται αλλαγή του οργανογράμματος και «διορισμός ανεξάρτητου Διευθυντή Φυλακών, εκτός Στρατού και Αστυνομίας, με αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία στη σωφρονιστική πολιτική». Παράλληλα, προτείνεται η τοποθέτηση τεσσάρων λειτουργών αμέσως κάτω από τον Διευθυντή, με εξειδίκευση στην εγκληματολογία και τη διοίκηση προσωπικού.

Η συντεχνία διαμηνύει ότι, σε περίπτωση που οι πιο πάνω διεκδικήσεις δεν ικανοποιηθούν, «θα κλιμακώσουμε εκ νέου τα μέτρα μας, με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο που διαθέτει το συνδικαλιστικό κίνημα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της απεργίας, από τον Δεκέμβριο του 2025, όταν ο Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος Τύπου της Συντεχνίας, Γιώργος Μαλτέζος, έφερε δημόσια στο προσκήνιο ζητήματα υπερπληθυσμού, διακίνησης ναρκωτικών και υποστελέχωσης στις Φυλακές, άρχισε — όπως υποστηρίζεται — μια μεθοδευμένη προσπάθεια στοχοποίησής του.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και σε πρόσφατη διαταγή, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι που λαμβάνουν άδεια ασθενείας αποκλείονται από υπερωριακή εργασία για δέκα ημέρες. Η συντεχνία χαρακτηρίζει το μέτρο παράνομο και τιμωρητικό, υποστηρίζοντας ότι συγκρούεται με βασικές αρχές του ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας, η συντεχνία καταγγέλλει σοβαρή υποστελέχωση, με αναλογίες που — όπως αναφέρει — φθάνουν σε έναν δεσμοφύλακα ανά 60 έως 70 κρατούμενους ή δύο δεσμοφύλακες ανά 100 έως 120 κρατούμενους, γεγονός που, σύμφωνα με τη συντεχνία, καθιστά αδύνατη την ασφαλή λειτουργία των πτερύγων.

Η συντεχνία σημειώνει ακόμη ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι δεσμοφύλακες παραμένουν κλειδωμένοι εντός των πτερύγων μαζί με τους κρατουμένους κατά τη διάρκεια της βάρδιας, χωρίς άμεση δυνατότητα απομάκρυνσης ή ενίσχυσης, κάτι που — όπως υποστηρίζει — θέτει σε κίνδυνο τόσο το προσωπικό όσο και τους ίδιους τους κρατουμένους. Προσθέτει δε ότι οι καταγγελίες της επιβεβαιώνονται, όπως αναφέρει, από αποφάσεις του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας και παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει τις διεκδικήσεις της χωρίς υπαναχωρήσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βαραίνει το κλίμα μεταξύ υπουργού Δικαιοσύνης και Αρχηγού Αστυνομίας

Avatar photo

Published

on

Μετά και την άμεση αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης στην πρόσφατη απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας για τροποποίηση του ωραρίου των μελών ενός ιδιαίτερα νευραλγικού τμήματος, καταβάλλονται πλέον προσπάθειες εξεύρεσης κοινής γραμμής επικοινωνίας, τόσο για το καλό των αστυνομικών όσο και της κοινωνίας γενικότερα.

Ο Κώστας Φυτιρής έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Θεμιστός Αρναούτης, εκφράζοντάς του τη δυσαρέσκειά του για τη συγκεκριμένη απόφαση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των δύο, τη στιγμή που οι διαφωνίες που προκύπτουν μεταξύ τους φαίνεται να συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια των πέντε μηνών παρουσίας του κ. Φυτιρή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η πρώτη δημόσια διαφοροποίηση σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και αφορούσε την αλλαγή του ωραρίου περίπου 1.300 αστυνομικών που εργάζονται σε σύστημα βάρδιας. Το θέμα προέκυψε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Φυτιρή, ο οποίος βρέθηκε εκ των υστέρων να διαχειρίζεται τις έντονες αντιδράσεις των αστυνομικών και ιδιαίτερα της συντεχνίας Ισότητα.

Κατά το ενδιάμεσο διάστημα προέκυψαν και άλλες, μικρότερης έντασης, διαφωνίες, όπως στην περίπτωση της ενημέρωσης του Υπουργού από τον Αρχηγό σχετικά με το αν ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης παρέδωσε ή όχι έγγραφο όταν προσήλθε στην Αστυνομία.

Αρχικά, όπως αναφέρθηκε στον Υπουργό, ο δημοσιογράφος δεν είχε παραδώσει οποιοδήποτε έγγραφο. Στη συνέχεια όμως, και μετά από παρέμβαση του ίδιου του Δρουσιώτη, διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει έγγραφο 14 σελίδων.

Η μεγαλύτερη ωστόσο ένταση μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να προκλήθηκε κατά την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στον κυκλικό κόμβο της Ριζοελιά τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οδηγίες που είχαν δοθεί από την κυβέρνηση και τον πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας ήταν να μην επιτραπεί το κλείσιμο του κόμβου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διέλευση των πολιτών αλλά και των Ευρωπαίων ηγετών που βρίσκονταν τότε στην Κύπρο.

Παρά τις οδηγίες, οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν στον αποκλεισμό του κόμβου, με αποτέλεσμα οι ξένοι ηγέτες να μεταφερθούν μέσω παρακαμπτήριων δρόμων προς την Αγία Νάπα. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε κυβερνητικούς κύκλους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Αρχηγός Αστυνομίας όσο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κλήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση με τον Νίκος Χριστοδουλίδης.

Νέα ένταση σημειώθηκε και προχθές, έπειτα από την ανακοίνωση για επέκταση των αλλαγών στο ωράριο των αστυνομικών που υπηρετούν στους Ουλαμούς Πρόληψης Εγκλημάτων.

Ο αρμόδιος Υπουργός φέρεται να αντέδρασε έντονα, καθώς ενημερώθηκε για τις αλλαγές μέσω των ΜΜΕ, επικοινωνώντας αμέσως με τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει βαρύ, ενώ για τη νέα διαφωνία έχει ενημερωθεί και το Προεδρικό.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Φυτιρής ανέφερε ότι είχε συνομιλία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και πως θα υπάρξει νέα συζήτηση με στόχο την εξεύρεση «χρυσής τομής».

«Η χρυσή τομή είναι να λειτουργεί σωστά η κοινωνία με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα οι αστυνομικοί να διατηρούν το ηθικό τους», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα χειριστεί το θέμα στο πλαίσιο των εξουσιών που του παρέχει η νομοθεσία.

Όπως ανέφερε, ο ρόλος του είναι η εποπτεία της Αστυνομίας. «Στηρίζω την Αστυνομία και εκδίδω οδηγίες που συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της απόδοσής της προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος», δήλωσε, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι το θέμα θα επιλυθεί.

Η ενόχληση του Υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με το γεγονός ότι οι αλλαγές επηρεάζουν άμεσα ζητήματα πρόληψης, αστυνόμευσης αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Έντονη ήταν χθες και η αντίδραση του προέδρου του Κλάδου Αστυνομίας της Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης, αναφορικά με τις αλλαγές στο ωράριο των αστυνομικών της πρώτης γραμμής.

Όπως ανέφερε, αποκρύφθηκαν από τον Υπουργό τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν τις ημεραργίες των αστυνομικών, ενώ προειδοποίησε ότι «με τις μονομερείς αλλαγές που προχώρησε ο Αρχηγός χωρίς διαβούλευση, η πρώτη γραμμή της Αστυνομίας καταρρέει, έχει εξαντληθεί και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο κ. Λοϊζίδης σημείωσε ακόμη ότι «προχθές, χωρίς καμία διαβούλευση, ανακοινώθηκαν αλλαγές για το πρώτο 24ωρο τμήμα, το ΟΠΕ, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει τώρα να τροποποιηθούν όλα τα επιχειρησιακά καθήκοντα που είχαν ήδη καθοριστεί τόσο για τις εκλογές όσο και για τον τελικό κυπέλλου».

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 hours ago

Βουλευτικές εκλογές 2026 – Αναλυτικά αποτελέσματα και κατανομή εδρών

Off the Record3 hours ago

Όταν έκλαψε ο Φειδίας

Off the Record4 hours ago

Καλύτερα να μας λένε γραφικούς και ξεπερασμένους παρά ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΥΣ

EKLOGES202622 hours ago

Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ

EKLOGES20263 days ago

EKLOGES2026 – H τελική της προεκλογικής περιόδου με χιούμορ! | Παρασκευή 22/05 στις 7μμ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 days ago

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος στους πρωταγωνιστές ανάπτυξης της ΕΕ το 2026

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 days ago

Σε απεργιακή κινητοποίηση οι δεσμοφύλακες της «Ισότητας» έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 days ago

Συμβουλευτικός ρόλος με αυστηρούς ”όρους” για τον Παπαναστασίου σε εταιρεία ορυκτών

Βουλευτικές Εκλογές 20264 days ago

Προεκλογικός πυρετός: Τα τελευταία χαρτιά των κομμάτων πριν την κάλπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ4 days ago

Βαραίνει το κλίμα μεταξύ υπουργού Δικαιοσύνης και Αρχηγού Αστυνομίας

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia