Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπάιντεν: «Δεν αποσύρομαι, θα τελειώσω τη δουλειά»

Published

on

Το μήνυμα ότι δεν αποσύρεται από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο έστειλε ο Τζο Μπάιντεν κατά την πολυαναμενόμενη συνέντευξή Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

Επανέλαβε πως εννοεί να «τελειώσει τη δουλειά» που άρχισε το 2020 και διαβεβαίωσε πως θα είναι ακόμα ικανός, αν επανεκλεγεί, να «αντιμετωπίσει» τους προέδρους της Κίνας και της Ρωσίας, τον Σι Τζινπίνγκ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τρία χρόνια.

«Είμαι αποφασισμένος να είμαι υποψήφιος, αλλά νομίζω πως είναι σημαντικό να καθησυχαστούν οι φόβοι», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων – και από τους κόλπους των Δημοκρατικών. Ωστόσο, για ακόμη μια αφορά δεν απέφυγε τα «ολισθήματα».

Αποκάλεσε «αντιπρόεδρο Τραμπ» την Κάμαλας Χάρις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ νωρίτερα είχε αναγγείλει τον «πρόεδρο Πούτιν» ενώ υποδεχόταν στη σκηνή τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σπεύδοντας να διορθώσει τον εαυτό του. «Είμαι τόσο επικεντρωμένος στο να νικηθεί ο Πούτιν», δικαιολογήθηκε

Αναφέρθηκε, δε, συγκεκριμένα στην κατάσταση της υγείας του, τονίζοντας πως όλες οι νευρολογικές εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί δείχνουν πως είναι «καλά». «Υποβλήθηκα σε τρεις νευρολογικές εξετάσεις, εντατικές και σημαντικές», η πιο πρόσφατη από τις οποίες έγινε «τον Φεβρουάριο», θύμισε, κι οι γιατροί «λένε πως είμαι σε καλή φόρμα. Είμαι καλά». «Εξετάζομαι καθημερινά όσον αφορά τις νευρολογικές μου δυνατότητες», πρόσθεσε, αναφερόμενος «στις αποφάσεις που παίρνω κάθε μέρα».

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος έστρεψε τα πυρά του κατά του Ντόναλντ Τραμπ υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν μπορούν να αποσυρθούν από τον κόσμο». «Ο προκάτοχός μου έχει κάνει σαφές πως δεν αναλαμβάνει καμιά δέσμευση υπέρ του NATO», ανέφερε ακόμη. Οι «ευρωπαίοι σύμμαχοι» δεν είπαν «”Τζο, μην θέσεις υποψηφιότητα”», τόνισε. «Αυτό που μου είπαν ήταν “πρέπει να νικήσεις, δεν μπορείς να αφήσεις να επιστρέψει αυτός ο τύπος. Θα ήταν καταστροφή”», πρόσθεσε.

Υποβάθμισε για ακόμη μια φορά τις δυσοίωνες δημοσκοπήσεις και διαβεβαίωσε πως έχει τα «περισσότερα προσόντα», ότι είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος της παράταξής του απέναντι στον Τραμπ. «Υπάρχουν κι άλλοι που θα μπορούσαν να τον νικήσουν, αλλά είναι τρομερά δύσκολο να ξεκινάς από το μηδέν», είπε, μεταξύ άλλων.

Πιέσεις

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο έντονος προβληματισμός για την εκ νέου υποψηφιότητα του Αμερικανού προέδρου έχει καταλαγιάσει. Μπορεί η προεκλογική του ομάδα να υποστηρίζει ότι οι συναντήσεις και εμφανίσεις του προέδρου τις τελευταίες δύο εβδομάδες επέτρεψαν την ανάκαμψη των ποσοστών αποδοχής και πρόθεσης ψήφου υπέρ του, ωστόσο δημοσκόπηση της Washington Post δείχνει ότι η πλειονότητα των Δημοκρατικών ψηφοφόρων (56%) επιθυμεί ο Μπάιντεν να παραιτηθεί, έναντι 42% που θα ήθελε να παραμείνει στην κούρσα. Παρ’ όλα αυτά, τα ποσοστά των δύο υποψηφίων δεν έχουν σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μετά το ντιμπέιτ. Η ομάδα Μπάιντεν επιμένει ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των τελευταίων 15 ημερών, οι περισσότερες από δέκα συνεντεύξεις, οι λίγες καλές ομιλίες και μη προγραμματισμένες συναντήσεις με ψηφοφόρους, αλλά και η σύνοδος του ΝΑΤΟ βοήθησαν προκειμένου οι φωνές για παραίτηση του Μπάιντεν από την εκστρατεία να μειωθούν σημαντικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, η ομάδα του Μπάιντεν έχει αρχίσει διακριτικά να κάνει έρευνα για τις πιθανότητες που έχει η αντιπρόεδρός του, Κάμαλα Χάρις, να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ενώ, σύμφωνα με πηγές του CBS στο Δημοκρατικό κόμμα, «δεκάδες» κοινοβουλευτικοί της παράταξης ετοιμάζονται να ζητήσουν δημόσια από τον πρόεδρο να αποσυρθεί, κάτι που έχουν πράξει ήδη πάνω από δέκα.

με πληροφορίες από AFP, Reuters,ΝΥΤ, AΠΕ-ΜΠΕ

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Το Vouli.TV παρουσιάζει τη νέα μεγάλη «δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων» για τον μήνα Απρίλιο, που αποτυπώνει με σαφήνεια τις τάσεις της κοινής γνώμης ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Η ανάλυση βασίζεται σε συνολικό δείγμα που προσεγγίζει τα 9.000 άτομα, συγκεντρώνοντας και σταθμίζοντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα της περιόδου. Το εύρος του δείγματος την καθιστά ένα ισχυρότατο εργαλείο καταγραφής του πολιτικού σκηνικού, με αυξημένο βαθμό αξιοπιστίας και δυνατότητα βαθύτερης ερμηνείας των τάσεων.

Στην εκπομπή συμμετέχει ο δημοσιογράφος Στέλιος Ξιουρής και παρουσιάζει ο διευθυντής του καναλιού Χάρης Θεραπής, οι οποίοι παρουσιάζουν και αναλύουν:
• την πρόθεση ψήφου και την αναγωγή
• τις μετακινήσεις ψηφοφόρων
• τα σενάρια κατανομής εδρών
• τα κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα της περιόδου

🔴 Συντονιστείτε στο Vouli.TV για την πλήρη παρουσίαση και την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Continue Reading

LIVE

65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00

Avatar photo

Published

on

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποιεί την 65η Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00, στις 12:00 το μεσημέρι.στο The Landmark Nicosia.

Η συνέλευση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας πλαίσιο διαλόγου για την οικονομία, τις προκλήσεις των επιχειρήσεων και τις στρατηγικές ανάπτυξης. Αναμένονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η ΟΕΒ συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το VOULI TV και CityChannel.live.

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ», Παρασκευή 24/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που απασχολούν άμεσα την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Αντωνία Φράγκου, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ

Οι δύο υποψήφιες διασταυρώνουν επιχειρήματα σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών:

🔹 Κοινωνική Δικαιοσύνη – Άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις
🔹 Ενέργεια & ΑΠΕ – Προκλήσεις και ευθύνες για τη μη πλήρη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
🔹 Στεγαστικό – Μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των ενοικίων και της δυσκολίας πρόσβασης σε κατοικία
🔹 Διαφθορά – Συγκεκριμένες προτάσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση και ενίσχυση της λογοδοσίας
🔹 Νέοι & Μέλλον – Πολιτικές που θα δώσουν κίνητρα στους νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην Κύπρο

Με αυστηρό χρόνο, σαφείς κανόνες και εστίαση στην ουσία, το The Duel προωθεί έναν άμεσο και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.

⚔️ DUEL: ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ

📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

 

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia