Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, που λειτουργεί ως Συμβούλιο, η διαδικασία αντεξέτασης του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη.

Στη χθεσινή ακρόαση ξεκίνησε η εξέταση της ουσίας του αιτήματος του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η αντεξέταση του κ. Σαββίδη θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο Παρασκευή, ενώ ο κ. Μιχαηλίδης αναμένεται να καταθέσει την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ανέφερε ότι πρόθεση είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία σχετικά με την μαρτυρία του Γενικού Εισαγγελέα αυτή την εβδομάδα και είπε ότι ίσως οι ακροάσεις να συνεχίσουν και τα απογεύματα αν χρειαστεί.

Την πρώτη μέρα παρουσίας του Γενικού Εισαγγελέα στο εδώλιο του μάρτυρα η αντεξέταση αναλώθηκε περισσότερο στην περίοδο των Χρυσών Διαβατηρίων περίοδο κατά την οποία οι τόνοι μεταξύ ηγεσίας της Ελεγκτικής και Νομικής Υπηρεσίας ήταν υψηλοί. Ζητούμενο το κατά πόσο ο Γενικός Ελεγκτής την περίοδο εκείνη δικαιούτο να παρέμβει σε μια ποινική διαδικασία και να λάβει υλικό το οποίο ήταν μέρος της ποινικής έρευνας. Από την άλλη η θέση του αιτητή όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα ήταν η άποψη που είχε σχηματίσει ο ίδιος ότι ο Γενικός Ελεγκτής όπου είχε φως ήθελε να μπει μέσα αναφέροντας την περίπτωση με τις αποκαλύψεις του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera και τα διαβατήρια σημειώνοντας πως το 2016 που μπορούσε να πραγματοποιήσει έρευνες δεν το έπραξε.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.