Το θέμα των εκπαιδευτικών που εργάζονται με καθεστώς Αγοράς Υπηρεσιών κυρίως σε απογευματινά σχολεία ήταν κυρίαρχο στη συνάντηση της νέας επιτροπής παιδείας της βουλής με τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου.

Κατά τη συνεδρία διαφάνηκε ότι παρά την απόφαση  Δικαστηρίου η οποία σύμφωνα με βουλευτές καθιστά παράνομη αυτή τη μορφή απασχόλησης το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει τροχιοδρομήσει ενέργειες για οποιαδήποτε αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καμία εκρεμότητα και ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν καθιστά παράνομη την μορφή εργοδότησης

Μεταξύ άλλων ο Πρόδρομος Προδρόμου επισήμανε ότι πρόκειται για 4700 εργαζόμενους οι οποίοι μετέχουν σε 13 διαφορετικά προγράμματα . Επικαλέστηκε μελέτη η οποία καταδυκνείει όπως είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν εισοδήματα που κατά μέσο όρο δεν ξεπερνούν τα 200 ευρώ το μήνα και άρα η επιλογή της πρόσληψης μισθωτών θα μειώσει δραματικά τον αριθμό των εκπαιδευτικών που απασχολούνται με τα προγράμματα αυτά.

 

Vouli TV