Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ του ΣΠΟΡ FM 95.00 ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Φυτιρής, υποψήφιος δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Φυτιρής, μέλος της συντονιστικής ομάδας που αφορά το σχέδιο Αμάλθεια, ανέφερε πως οι αποστολές με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα «μάλλον θα ξεκινήσουν από σήμερα (29/05) το βράδυ» και θα συνεχίζονται με ροή η οποία θα καθορίζεται από τη δυνατότητα διανομής μέσα στη Γάζα.

Όπως είπε ο κ. Φυτιρής, στόχος δεν είναι μόνο να φτάνει η βοήθεια, αφού για τη σωστή διανομή πρέπει να λειτουργούν σωστά και με την ίδια ταχύτητα πέντε γρανάζια. Η άφιξη βοήθειας, ο έλεγχος, η αποθήκευση, η φόρτωση και η εκφόρτωση και η διανομή. Όλα εξαρτώνται από τη δυνατότητα διανομής, ευθύνη η οποία ανήκει στα Ηνωμένα Έθνη και τις ΜΚΟ που βρίσκονται εντός του χώρου, δήλωσε ο κ. Φυτιρής.

Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο ζήτημα, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στο ΚΥΠΕ είπε πως από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας οι διαδικασίες «συνεχίζονται κανονικά» με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους που αφορούν το σχέδιο Αμάλθεια στη Λάρνακα, και συγκεκριμένα, έλεγχος, φόρτωση και μετάβαση είτε σε ασφαλή προσωρινή αποθήκευση ή σε πλωτό μέσο ή πλοίο αποθήκη έξω από Γάζα.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.