Βουλευτικές Εκλογές 2026
Ανακοινώνει ψηφοδέλτιο μέσα Νοεμβρίου η ΔΗΠΑ-«Και αυτή τη φορά, οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν»
Σε πλήρη εκλογική εγρήγορση βρίσκεται η Δημοκρατική Παράταξη ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών του Μαΐου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ο πρόεδρος, Μάριος Καρογιάν, θέτει ως πρωταρχικό στόχο την κατάρτιση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου, που θα επαναφέρει στη ΔΗΠΑ τα ποσοστά επιτυχίας των εκλογών του 2021. Παραδέχθηκε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι θετικές, αλλά τόνισε πως «και αυτή τη φορά, οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν».
Όπως ανέφερε, οι επαφές και οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί μέσα Νοεμβρίου. «Η σκληρή δουλειά είναι το κλειδί για την επιτυχία», δήλωσε ο κ. Καρογιάν, υπογραμμίζοντας πως το ψηφοδέλτιο θα απαρτίζεται από δυνατά ονόματα και αξιόλογους υποψηφίους με πολιτική συγκρότηση και κοινωνική απήχηση.
Απαντώντας σε επικριτικά σχόλια και φήμες που θέλουν τη Δημοκρατική Παράταξη εκτός Βουλής, ο Πρόεδρος της παράταξης υπογράμμισε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι μας θέτουν εκτός Βουλής. Και αυτή τη φορά, οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν. Τα ποσοστά που μας δίνουν οι δημοσκοπήσεις είναι χαμηλά, όμως πρέπει να αναλογιστούμε ότι σε 3.000 τηλεφωνήματα, απαντά μόλις το 10%. Υπάρχει κόσμος που δεν εκφράζεται δημόσια, αλλά ξέρουμε ότι είναι μαζί μας. Εξάλλου, δεν είμαστε ένα παραδοσιακό κόμμα με δεξαμενές ψηφοφόρων. Είμαστε ένα νέο κόμμα που συνεχίζει να κτίζει δομές, από το 2018 μέχρι σήμερα».
Ο κ. Καρογιάν εξήγησε ότι η Δημοκρατική Παράταξη έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία γυναικείας και αγροτικής οργάνωσης, ενώ διαθέτει ενεργό νεολαία. Παράλληλα, έχει σαφή πολιτική ταυτότητα και προτάσεις για τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες. «Δεν είμαστε υπέρ του κεφαλαίου. Η στόχευσή μας είναι η μεσαία τάξη και αυτοί που υποφέρουν. Όλες μας οι εισηγήσεις κινούνται εντός αυτού του πλαισίου, για να στηρίξουμε τους δυσπραγούντες», είπε.
Αναφορικά με την επιλογή της αυτόνομης καθόδου στις εκλογές, ο Μάριος Καρογιάν επανέλαβε με σαφήνεια ότι η ΔΗΠΑ σέβεται όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ωστόσο «δεν υπάρχει κοινό έδαφος, ούτε οι απαραίτητες πολιτικές προϋποθέσεις για συνεργασίες. Δεν θα ήταν έντιμο να υπάρξει οποιαδήποτε συμπόρευση για καιροσκοπικούς ή ψηφοθηρικούς λόγους. Σε κομβικά ζητήματα, με κυριότερο το Κυπριακό, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες που καθιστούν αδύνατη μια ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία».
Ολοκληρώνοντας, επανέφερε την πρότασή του για δημιουργία μετώπου συνεργασίας των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, πάντα στη βάση ειλικρίνειας, υπευθυνότητας και πολιτικής καθαρότητας.
Βουλευτικές Εκλογές 2026
Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης παρουσιάζει τους πρώτους δέκα του ΑΛΜΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026
Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις εκλογές 2026
Βουλευτικές Εκλογές 2026
ΔΗΚΟ – Αποστόλου: Οι όροι για κοινή πορεία στις εκλογές 2026
Ο βουλευτής Λάρνακας, κ. Ανδρέας Αποστόλου, ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο την επίσημη συνεργασία του με το ΔΗΚΟ για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026, ως αριστίνδην υποψήφιος. Αναφέρθηκε στους τρεις όρους που έθεσε και έγιναν αποδεκτοί από το Δημοκρατικό Κόμμα, προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία, αλλά και στην οπτική του για τους λόγους που οδήγησαν στη διακοπή της σχέσης του με την ΕΔΕΚ.
Αρχικά, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι είχε προσεγγιστεί και από άλλα κόμματα, τόσο κοινοβουλευτικά όσο και μη, η απόφαση να ενταχθεί στο ΔΗΚΟ ήταν μια «συνειδητή πολιτική επιλογή» με στόχο τη διατήρηση του κεντρώου χώρου. Όπως εξήγησε, για να συμφωνήσει με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, έθεσε τρεις συγκεκριμένους όρους.
Ο πρώτος όρος αφορούσε το δικαίωμά του να συμμετέχει ενεργά στα κοινοβουλευτικά ζητήματα, στη διαμόρφωση του προεκλογικού προγράμματος, καθώς και στις πολιτικές που υιοθετεί το κόμμα. Ο δεύτερος όρος προέβλεπε την απουσία οποιονδήποτε περιορισμών, ώστε να μπορεί να θέσει τον εαυτό του στις εσωκομματικές διαδικασίες, εφόσον οι πολίτες τον εκλέξουν. Ο τρίτος όρος προέβλεπε ότι, σε περίπτωση εκλογής του στη νέα Βουλή, θα συζητηθεί με το κόμμα η συμμετοχή του στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.
Σε ερώτηση σχετικά με τη συμφωνία του με τις πολιτικές θέσεις του ΔΗΚΟ στο Κυπριακό, ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι «στα περισσότερα θέματα υπάρχει ταύτιση, όχι όμως σε όλα, όπως δεν υπήρχε πλήρης συμφωνία ούτε με την ΕΔΕΚ. Αυτή είναι η ουσία της συνεργασίας». Πρόσθεσε ότι ορισμένοι βουλευτές του ΔΗΚΟ έχουν τη φιλοσοφία και την επιχειρηματολογία που έχει και ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των θεμάτων παρουσιάζει πολιτική σύγκλιση, ενώ παραμένουν και διαφορές, όπως συνέβαινε και με την ΕΔΕΚ, π.χ. σε ψηφοφορίες που αφορούν το ΓεΣΥ.
«Με κατηγόρησαν για πολλά και λέχθηκαν πολλά»
Απαντώντας σε κατηγορίες που δέχθηκε και εξηγώντας τους λόγους της διακοπής της συνεργασίας με την ΕΔΕΚ, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι τρέφει απεριόριστο σεβασμό προς τα στελέχη και τους φίλους της ΕΔΕΚ, προσθέτοντας ότι απέφυγε να απαντήσει σε θέματα «χωρίς καμία βάση». Αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή που έλαβε, εξηγώντας ότι το ενδιαφέρον του για τις εκλογές του κόμματος προέκυπτε από το έργο που είχε παραγάγει στη Βουλή, θεωρώντας ότι μια θέση στη νέα ηγεσία θα μπορούσε να μετατρέψει τις πολιτικές που στήριζε στη Βουλή σε πολιτικές του κόμματος.
Σημείωσε ακόμη ότι «άλλος συναγωνιστής που είχε εγγραφεί στα μητρώα του κόμματος μετά από εμένα, του δόθηκε το δικαίωμα να συμμετάσχει», αφήνοντας αιχμή για την υποψηφιότητα του Μάριου Χαννίδη. Κατέληξε λέγοντας: «Με κατηγόρησαν για πολλά και λέχθηκαν πολλά. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό προς τους φίλους και τα στελέχη της ΕΔΕΚ. Μια πολύ μικρή ομάδα ήταν που με απέκλεισε από το κόμμα».
-
#exAformis6 days ago8κομματική βουλή δείχνει η δημοσκόπηση
-
#exAformis6 days ago#exAformis | Εκ φύσεως Πολιτικός — με τον Μάριο Πουλλικκά, Δευτέρα 27/10 στις 7μμ
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ2 days agoΤουφάν Δεν μπορείτε να μας κάνετε να αγαπήσουμε τον Ερντογάν!
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026, ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2028 ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή6 days agoΗ ψευδαίσθηση Ερχιουρμάν: προοδευτικός λόγος ή καμουφλαρισμένος εθνικισμός;
-
#exAformis6 days agoΣύγκριση αποτελεσμάτων Ιουνίου – Οκτωβρίου 2025
-
Βουλευτικές Εκλογές 20266 days agoΔΗΚΟ – Αποστόλου: Οι όροι για κοινή πορεία στις εκλογές 2026
-
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ6 days agoΛευκωσία – Παρίσι σε τροχιά στρατηγικής συμμαχίας: Σύντομα στην Κύπρο ο Μακρόν

