Όσοι γνοιάζονται για τον ΔΗΣΥ θα πρέπει να είναι δίπλα μας και μαζί μας και όχι απέναντί μας, σχολίασε η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του Μάριου Τσέλεπου για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πάφου.

Πρόκειται για θέση την οποία, ως γνωστό, διεκδικεί και ο πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κωστάκης Κωνσταντίνου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σε δηλώσεις στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου για το μεταναστευτικό την Τρίτη, ανέφερε ότι το κόμμα «προχωρά μπροστά ενωμένα, δυνατά» και ότι «εμείς δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο, παρά με το να τεκμηριώσουμε με πολιτικές θέσεις και πολιτικές παρεμβάσεις, γιατί για εμάς είναι ύψιστη προτεραιότητα ο ΔΗΣΥ να πάει καλά στις εκλογές, για να πάει καλά και ο τόπος».

Ανέφερε ότι το κόμμα πολιτεύεται επί πολιτικών και όχι επί προσωπικών ζητημάτων, και ότι η ίδια δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί οποιαδήποτε συζήτηση που σκοπό έχει ακριβώς προσωπικά ζητήματα και όχι πολιτικά.

Η κ. Δημητρίου είπε ότι ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να μείνει στα μικρά και δεν πρόκειται να επιτρέψει κάποιοι που επιδιώκουν να σύρουν το  κόμμα σε αυτή την κατεύθυνση, να το πράξουν.

«‘Έχουμε σοβαρότατα ζητήματα που αναμένουν από εμάς οι πολίτες, εισηγήσεις και παρεμβάσεις και σε αυτά θα επικεντρωθούμε. Δεν έχει τηρηθεί, ακολουθηθεί άλλη διαδικασία από αυτή που υπάρχει στο καταστατικό του κόμματος η οποία έχει αποφασιστεί και επικυρωθεί από το Πολιτικό Γραφείο με ομοφωνία και δεν στερήθηκε ο λόγος από κανένα”, σημείωσε.

“Δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση αυτή τη στιγμή αν πραγματικά γνοιαζόμαστε γι’ αυτή την παράταξη να λειτουργούμε με τρόπο που ζημιώνει αυτό τον περήφανο χώρο, και καλώ όλους τους συναγερμικούς φίλους και φίλες να προστατεύσουν το σπίτι τους. Δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός ο ΔΗΣΥ, αυτό το κόμμα έχει αρχές και αξίες και θα τις διαφυλάξει για το καλό της Κύπρου μας πάνω απ΄όλα», ανέφερε.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κλήθηκε να τοποθετηθεί επί δηλώσεων του κ. Τσέλεπου αλλά και του μέλους του πολιτικού γραφείου Κλεάνθη Κουτσόφτα που απέστειλε επιστολή παραίτησης ως απάντηση στην απαίτηση του κόμματος να αποσύρει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για την αντιδημαρχία Παραλιμνίου.

Η κ. Δημητρίου συγκεκριμένα ρωτήθηκε για υπονοούμενα που άφησαν οι δύο για συνεννόηση του ΔΗΣΥ με την Κυβέρνηση «για να τους τακτοποιήσει κάποια ζητήματα» δηλαδή ο μεν κ. Κουτσόφτας για παράταση στο συμβούλιο του ΟΝΕΚ και ο δε κ. Τσέλεπος για να διοριστεί κάπου ο Κωστάκης Κωνσταντίνου για να μην είναι υποψήφιος περιφειάρχης Πάφου.

Σε παρατήρηση ότι αυτά στέλνουν ένα διφορούμενο μήνυμα προς την κοινωνία ότι είναι  ο ΔΗΣΥ υπεύθυνη αντιπολίτευση αλλά ταυτόχρονα διατηρεί κανάλια με την Κυβέρνηση, η Πρόεδρος του κόμματος απάντησε ότι «το είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση και το έχουμε αποδείξει όλους αυτούς τους μήνες, και εκεί που χρειάζεται θα στηρίξουμε και εκεί που διαφωνούμε θα βγούμε ακόμη πιο μπροστά».

Σύμφωνα με την κ. Δημητρίου, συνεννόηση με την Κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει και αυτό γινόταν πάντοτε από την αντιπολίτευση προς την Κυβέρνηση, αλλά αυτό χρειάζεται ορθότερα να γίνεται με όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε ότι αφορά μεγάλα ζητήματα του τόπου.

«Αντιλαμβάνεστε ότι για τα συγκεκριμένα ζητήματα (διορισμός και παράταση) αυτό που κρίνεται, αν όντως ίσχυε κάτι τέτοιο και ενοχλούσε, είναι ο χρόνος ο οποίος τίθεται και η σκοπιμότητα. Να το αφήσουμε μέχρι εδώ και να σας πω ότι δεν ισχύει τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουμε πει δημοσίως, από αυτό που προβάλλουμε καθημερινά, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήνονται σκιές και υπονοούμενα”, είπε.

“Στο κάτω-κάτω ό,τι συζητούμε το κάνουμε μεταξύ μας και σε καμία περίπτωση εμείς δεν αποφασίζουμε για το που θα διοριστεί κάποιος ή και πως, αυτό είναι απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας που φέρει και την απόλυτη ευθύνη για τον διορισμό είτε των ημικρατικών, είτε του οποιουδήποτε σε οποιοδήποτε πόστο. Οπότε εμείς θα κρατηθούμε σε αυτά τα οποία αναμένουν από εμάς οι πολίτες και ως ηγεσία λειτουργούμε περισσότερο ως ομάδα από ότι ποτέ», ανέφερε.

Η κ. Δημητρίου θέλησε να ευχαριστήσει την ηγετική πυραμίδα που ήταν παρούσα σήμερα στην διάσκεψη Τύπου (Σάβια Ορφανίδου, Ονούφριο Κουλλά, Ευθύμιο Δίπλαρο και Γιώργο Κάρουλλα) και όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες της που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά, όπως είπε.

«Δεν κρύψαμε ποτέ ότι είχαμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη πολιτική κατάσταση μετά και το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και όσοι θέλουν να βοηθήσουν και γνοιάζονται για τον ΔΗΣΥ να σταθούν δίπλα μας, μαζί μας και όχι απέναντι», κατέληξε.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.