Η συναντίληψη Κύπρου – Λιβάνου, ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι κοινό και θα πρέπει και οι δράσεις να είναι κοινές, είναι η εντύπωση που άφησε στο Προεδρικό η χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον Λίβανο, για αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Κάνοντας λόγο για επαφές του προέδρου στη γεινονική χώρα σε ένα εξαιρετικό κλίμα, λόγω των διαχρονικών, όπως τόνισε, σχέσεων των δύο χωρών, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι ο Λίβανος δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τη δράση των διακινητών. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η πορεία των μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο τις επόμενες μέρες, θα καταδείξει το αποτέλεσμα τόσο της χθεσινής επίσκεψης του Πρόεδρου στον Λίβανο, αλλά και των άλλων επαφών που έχει για το εν λόγω θέμα.

Την πρωτοβουλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη για οικονομική ενίσχυση του Λιβάνου, όπως έγινε με την Αίγυπτο, ώστε να διαχειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα –δύο εκατομμύρια παράτυποι μετανάστες βρίσκονται σήμερα στον Λίβανο- θα επιδιώξει να εγείρει τις επόμενες μέρες εντός της ΕΕ η Λευκωσία, σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη.

Επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη, ότι ενδέχεται να μεταβούν με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στον Λίβανο για το μεταναστευτικό, τόνισε ότι, και μετά τη συνάντηση που είχε χθες ο Πρόεδρος με την κα φον ντερ Λάιεν, διαφάνηκε ότι πλέον η Κύπρος, ο Λίβανος και η ΕΕ, είναι σε στενή επαφή για όσα συμφωνήθηκαν χθες στον Λίβανο.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.