Αν και επρόκειτο για την πρώτη εθιμοτυπική συνεδρία της νέας επιτροπής εσωτερικών της βουλής, το θέμα των Δημοτικών Εκλογών μονοπώλησε της συζήτηση. Μάλιστα τέθηκαν ερωτήματα κατά πόσο έχουν αλλάξει θέσεις κομμάτων μετά τις βουλευτικές εκλογές και κατά πόσο θα επανέλθει η πρόνοια του νομοσχεδίου για παράταση 2.5 ετών στους υφιστάμενους τοπικούς άρχοντες.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ και μέλος της επιτροπής Εσωτερικών , Μαρίνος Μουσιούτας επισήμανε ότι προ των εκλογών η πλειοψηφία των μελών της βουλής απέρριπτε το ενδεχόμενο εφαρμογής του νομοσχεδίου μεταρρύθμισης  τοπικής αυτοδιοίκησης που περιλαμβάνει την πρόνοια για παράταση των Δημοτικών εκλογών .Ωστόσο ενδέχεται είπε  να έχουν αλλάξει αυτές οι θέσεις προσθέτοντας ότι αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει εξεταστεί ώστε να κόμματα να γνωρίζουν που βρίσκονται σε σχέση με τις Δημοτικές Εκλογές.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού επεσήμανε τα στενά χρονικά περιθώρια που προκύπτουν λόγω και της διακοπής της λειτουργίας της βουλής για το καλοκαίρι. Εκτίμησε ότι το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει την επιτροπή τον Σεπτέμβριο τονίζοντας όμως ότι οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο.