Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου ο Αναστασιάδης – Οι ποιητικές απαντήσεις και η Αννίτα

Published

on

Αναταραχή προκλήθηκε μετά και την συνέντευξη του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και τα όσα λέχθηκαν από πλευράς του. Απάντησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, παρέμβαση και από Νίκο Τορναρίτη, τοποθετήθηκε η Αννίτα Δημητρίου, ενώ σε σχολιασμό έκανε και ο Μακάριος Δρουσίωτης.

Ο κ. Αναστασιάδης μετά από καιρό σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Αβέρωφ Νεοφύτου για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ξενοδοχείο Peninsula και τις αναφορές περί πρότασης δύο κρατών, με τον τέως Πρόεδρο να αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν θέλω να ασχολούμαι με πικραμένους». Προσθέτοντας ότι «εκείνο που θέλω να πω στον κ. Νεοφύτου που ερωτά, είναι να ανατρέξει στα ημερολόγιά του, για να θυμηθεί εάν ενημερώθηκε ή όχι , τι ελέχθη και τι δεν ελέχθη στη συνάντηση του Σεπτέμβρη του 2018 στη Νέα Υόρκη».

Όσον αφορά τη στάση του κ. Νεοφύτου μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2023, αλλά και για την απουσία του από το Πολιτικό Γραφείο που ακολούθησε, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως «αυτό που με στεναχωρεί είναι αντί να κάμουμε αυτοκριτική γιατί χάσαμε, προσπαθούμε να βρούμε ποιος ήταν η αιτία να χάσουμε την εκλογή. Εάν ο ίδιος ήταν πιο κοντά στον κόσμο του ΔΗΣΥ, αφουγκραζόταν τα αισθήματα του κόσμου, σήμερα θα ήταν Πρόεδρος. Δεν μπορείς να κατηγορείς αυτόν που σε στήριξε μέχρι την πρώτη Κυριακή, επειδή δεν επέλεξε αυτό που επέλεξες εσύ για λόγους εκδίκησης την δεύτερη Κυριακή. Τι κοινό είχε ο κ. Νεοφύτου με το ΑΚΕΛ για να θέλει να το επαναφέρει στην εξουσία;».

Με ποίημα Αναγνωστάκη και σύντομο σχόλιο η απάντηση Αβέρωφ

Με Μανόλη Αναγνωστάκη απάντησε στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τις δηλώσεις του πρώτου πως «δεν θέλει να ασχολείται με πικραμένους». Ο κ. Νεοφύτου με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «X» αναφέρει μεταξύ άλλων πως «πικραμένοι είναι οι χιλιάδες που σ’ εμπιστεύτηκαν κάποτε».

Συγκεκριμένα έγραψε: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε … Τάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος, η ζημιά ήτανε στο ζύγι, πάντα φταίει κάποιος άλλος» Μανόλης Αναγνωστάκης.

ΥΓ Πικραμένοι είναι οι χιλιάδες που σ’ εμπιστεύτηκαν κάποτε. Πικρό είναι το ποτήρι της διχοτόμησης, που κινδυνεύει να το πιεί όλος ο Ελληνισμός. Πικρό είναι το ψέμα με τον μπαμπούλα του ΑΚΕΛ. Πικρό θα είναι και το φως της ιστορίας, από το οποίο κανένα σκοτεινό πρόσωπο δεν μπορεί να ξεφύγει.»

Στο «παιχνίδι» και ο Νίκος Τορναρίτης

Ποιητικά συνέχισε και ο Νίκος Τορναρίτης μετά τον Αβέρωφ. Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού τοποθετήθηκε με τις στροφές 144 μέχρι και 147, του Εθνικού Ύμνου, αντί σχολίου.

«Ἡ Διχόνοια ποὺ βαστάει

Ἕνα σκῆπτρο ἡ δολερή·
Καθενὸς χαμογελάει,
Πάρ’ το, λέγοντας, καὶ σύ.

Κειὸ τὸ σκῆπτρο ποὺ σᾶς δείχνει
Ἔχει ἀλήθεια ὡραία θωριά·
Μὴν τὸ πιάστε, γιατὶ ρίχνει
Εἰσὲ δάκρυα θλιβερά.

Ἀπὸ στόμα ὁποὺ φθονάει,
Παλληκάρια, ἂς μὴν ’πωθῆ,
Πῶς τὸ χέρι σας κτυπάει
Τοῦ ἀδελφοῦ τὴν κεφαλή.

Μὴν εἰποῦν στὸ στοχασμό τους
Τὰ ξένα ἔθνη ἀληθινά:
Ἐὰν μισοῦνται ἀνάμεσό τους
Δὲν τοὺς πρέπει ἐλευθεριά.»

Αννίτα: «Πού βρισκόμασταν τόσο καιρό…»

Σε παρέμβαση της στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, ανέφερε «όλο αυτό το διάστημα βλέπουμε εκατέρωθεν πυρά, διαφορετικές αναγνώσεις ή ερμηνείες δηλώσεων ή ετεροχρονισμένες δηλώσεις». Προσθέτοντας ότι «πώς βοηθάμε την παράταξή μας εάν πράγματι θέλουμε να τη βοηθήσουμε; Πώς βοηθάμε τον τόπο μας που βρίσκεται ίσως στο χειρότερο σημείο στο Κυπριακό».

Για ανυπόστατους ισχυρισμούς κάνει λόγο ο Δρουσιώτης

Σε αναφορά του στην πλατφόρμα «Χ» ο Μακάριος Δρουσιώτης απάντα στον Νίκο Αναστασιάδη, αναφέροντας ότι «Έχω απαντήσει και έχω εξηγήσει 100 φορές γιατί ψεύδεται. Είναι εντελώς ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του. Το να τους αναπαράγουμε και μα κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς για δήθεν μισό εκατομμύριο ως επίφαση αντικειμενικότητας απλώς αναπαράγουμε τα ψεύδη του Αναστασιάδη.»

Με Αλκίνοο το σχόλιο Στέφανου Στεφάνου

Δεν ακολούθησε το μοτίβο του ποιημάτων που επέλεξαν άλλοι. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, επέλεξε τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη για να σχολιάσει τη συνέντευξη του τέως Προέδρου. Συγκεκριμένα έγραψε, «Με τόσα ψέματα που ντύθηκαν οι λέξεις…» όπως τραγουδά και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, κάνοντας μάλιστα tag τον Νίκο Αναστασιάδη.

Πηγή: Kathimerini

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αννίτα Δημητρίου: Επανεκλογή στην Προεδρία της Βουλής με 29 ψήφους

Avatar photo

Published

on

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, επανεκλέγηκε στην Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, επικρατώντας στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας με 29 ψήφους.

Η κ. Δημητρίου εξασφάλισε τη στήριξη των 17 βουλευτών του ΔΗΣΥ, των 8 του ΔΗΚΟ και των 4 της Άμεσης Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας την απαιτούμενη πλειοψηφία για την επανεκλογή της στο δεύτερο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, έλαβε συνολικά 19 ψήφους, προερχόμενες από τους 15 βουλευτές του ΑΚΕΛ και τους 4 βουλευτές του κινήματος Άλμα – Πολίτες για την Κύπρο. Οι βουλευτές του ΕΛΑΜ επέλεξαν να τηρήσουν αποχή κατά τον δεύτερο γύρο της διαδικασίας.

Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, η κ. Δημητρίου είχε συγκεντρώσει 21 ψήφους από τον ΔΗΣΥ και την Άμεση Δημοκρατία, ενώ ο κ. Στεφάνου είχε λάβει επίσης 19 ψήφους από το ΑΚΕΛ και το Άλμα. Εκτός δεύτερου γύρου έμειναν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, οι οποίοι εξασφάλισαν από 8 ψήφους έκαστος.

Η πρώτη συνεδρία της νέας Βουλής ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 υπό την προεδρία του πρεσβύτερου βουλευτή, Ζαχαρίας Κουλίας, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η διαβεβαίωση των 56 νεοεκλεγέντων βουλευτών καθώς και των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων.

Πολιτικό μήνυμα της ψηφοφορίας: Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου επιβεβαίωσε τη συνεργασία ΔΗΣΥ–ΔΗΚΟ–Άμεσης Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ παράλληλα κατέδειξε ότι η νέα Βουλή ξεκινά τη θητεία της με έντονη πολυκομματικότητα και νέες ισορροπίες δυνάμεων.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατέρρευσε το αφήγημα της «Σάντη» – Εκτεθειμένος ο Δρουσιώτης, ανοίγει ο κύκλος των ευθυνών

Avatar photo

Published

on

Η πολύμηνη υπόθεση που συντάραξε την κοινή γνώμη και άγγιξε κορυφαίους θεσμούς του κράτους φαίνεται να εισέρχεται σε μια νέα φάση, μετά τα συμπεράσματα της Αστυνομίας που καταρρίπτουν το σύνολο των ισχυρισμών γύρω από την επονομαζόμενη «Σάντη». Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν από την ηγεσία της Δύναμης, τα μηνύματα, τα ηχητικά αποσπάσματα και το ευρύτερο αφήγημα που προωθήθηκε δημόσια κρίθηκαν κατασκευασμένα και χωρίς πραγματική τεκμηρίωση.

Η έρευνα διήρκεσε δύο μήνες και κατέληξε στην αποδόμηση δεκάδων ισχυρισμών που αφορούσαν δικαστές, κρατικούς αξιωματούχους, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλα δημόσια πρόσωπα. Η ίδια η 45χρονη φέρεται να παραδέχθηκε ότι κατασκεύασε τα επίμαχα μηνύματα, γεγονός που δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα ως προς τις ποινικές και αστικές ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκεται πλέον ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μακάριος Δρουσιώτης, ο οποίος είχε υιοθετήσει και προβάλλει δημόσια τους ισχυρισμούς της υπόθεσης. Η Αστυνομία ανακοίνωσε νέα ποινική διερεύνηση για τη διακίνηση των πλαστών μηνυμάτων και πιθανές ψευδείς ειδήσεις, με τον ίδιο και τη «Σάντη» να θεωρούνται τα βασικά πρόσωπα που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Παρά τις αντιδράσεις του Δρουσιώτη, ο οποίος επιμένει ότι παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα και συνδέει τις εξελίξεις με το επικείμενο πόρισμα για το «Κράτος Μαφία», η εικόνα που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον ίδιο. Το αφήγημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν σοβαρές καταγγελίες κατά προσώπων και θεσμών έχει ουσιαστικά καταρρεύσει, αφήνοντάς τον πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένο.

Πλέον, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από τις αρχικές καταγγελίες στις ευθύνες όσων τις κατασκεύασαν, τις διέδωσαν ή τις αξιοποίησαν δημόσια, σε μια υπόθεση που δοκίμασε την αξιοπιστία θεσμών και προσώπων και η οποία απέχει ακόμη από το οριστικό της τέλος.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προεδρία της Βουλής: Η μάχη των ισορροπιών και οι πραγματικοί νικητές

Avatar photo

Published

on

Η σημερινή εκλογή Προέδρου της Βουλής δεν αποτελεί απλώς μια κοινοβουλευτική διαδικασία. Είναι η πρώτη μεγάλη πολιτική αναμέτρηση της νέας Βουλής και ταυτόχρονα μια δοκιμασία ισχύος για τα κόμματα, τις συμμαχίες και τις μελλοντικές πολιτικές ισορροπίες.

Η απόφαση του ΑΚΕΛ να κατεβάσει ως υποψήφιο τον Γενικό Γραμματέα του, Στέφανο Στεφάνου, άλλαξε τα δεδομένα και μετέτρεψε την αναμέτρηση σε μια τριπλή μάχη ανάμεσα στην Αννίτα Δημητρίου, τον Στέφανο Στεφάνου και, υπό προϋποθέσεις, τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Οι αριθμοί δείχνουν ότι κανείς δεν διαθέτει από μόνος του την απαιτούμενη πλειοψηφία, γεγονός που καθιστά καθοριστικές τις αποφάσεις μικρότερων πολιτικών δυνάμεων όπως η Άμεση Δημοκρατία, το ΕΛΑΜ και το ΑΛΜΑ.

Πέρα όμως από τα πρόσωπα, το πραγματικό διακύβευμα είναι πολιτικό. Το ΔΗΚΟ βρίσκεται ενώπιον ενός δύσκολου διλήμματος: να επιμείνει σε μια αυτόνομη πορεία με τον Νικόλα Παπαδόπουλο ή να επιλέξει στρατόπεδο μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Κάθε επιλογή συνοδεύεται από πολιτικό κόστος αλλά και πιθανές μελλοντικές απολαβές.

Την ίδια στιγμή, η Άμεση Δημοκρατία αναδεικνύεται σε ρυθμιστή των εξελίξεων. Οι τέσσερις ψήφοι της μπορεί να καθορίσουν όχι μόνο ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο, αλλά και ποιος τελικά θα αναλάβει το δεύτερο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η σημερινή διαδικασία θα αποτελέσει πρόγευση των πολιτικών συσχετισμών που θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια. Η εκλογή του Προέδρου της Βουλής δεν θα αναδείξει μόνο έναν νικητή, αλλά και τους νέους άξονες συνεργασίας, αντιπαράθεσης και επιρροής που θα διαμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 weeks ago

Βουλευτικές εκλογές 2026 – Αναλυτικά αποτελέσματα και κατανομή εδρών

Off the Record3 weeks ago

Ο Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!

Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks ago

Όσα πρέπει να ξέρετε πριν ψηφίσετε!

EKLOGES20263 weeks ago

Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ

Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks ago

Σάλος από πρόταση υποψήφιου του ΕΛΑΜ για παρακολούθηση κομμάτων

Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks ago

Τι δεν επιτρέπεται από την Παρασκευή μέχρι την ημέρα των εκλογών

EKLOGES20263 weeks ago

EKLOGES2026 – H τελική της προεκλογικής περιόδου με χιούμορ! | Παρασκευή 22/05 στις 7μμ

Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks ago

Πότε ανοίγουν οι κάλπες σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 weeks ago

Πρώτη εφαρμογή του νέου μοντέλου εκλογής Προέδρου της Βουλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 weeks ago

Επιστολή Ανδρούλλας Καμιναρά στη διεύθυνση του OMEGA για λανθασμένη παρουσίαση των θέσεών της

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia