ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Απειλητικό μήνυμα στον Πρόεδρο, ο υπόδικος και οι πολιτικές προεκτάσεις
Οι αρχές επιβολής του νόμου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες σχετικά με τις απειλές που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει εξασφαλίσει μαρτυρία που οδήγησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για ένα συγκεκριμένο άτομο. Τα αδικήματα που του αποδίδονται περιλαμβάνουν απειλή, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία. Οι έρευνες επικεντρώνονται επίσης στις Κεντρικές Φυλακές, καθώς η υπόθεση φέρεται να συνδέεται με έναν κατάδικο που εκτίει ποινή για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.
Έρευνα στο κελί του υπόδικου
Από την πρώτη στιγμή, οι Κεντρικές Φυλακές τέθηκαν στο μικροσκόπιο των αρχών. Τα ξημερώματα της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε συγκεκριμένο κελί, στην οποία συμμετείχαν δεσμοφύλακες και ισχυρή αστυνομική δύναμη. Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν μια τηλεόραση και ένα προσωπικό σημειωματάριο, ενώ κινητό τηλέφωνο και φορτιστής εντοπίστηκαν στις τουαλέτες, σε χώρο που χρησιμοποιείται από το προσωπικό των φυλακών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το απειλητικό μήνυμα δεν εστάλη από κινητό τηλέφωνο, αλλά μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης φέρεται να είναι ο 74χρονος Σιμόν Αϊκούτ, κρατούμενος στις Κεντρικές Φυλακές.
Η οικογένεια Αϊκούτ κάνει λόγο για «πολιτικό παιχνίδι»
Η οικογένεια του Αϊκούτ, με γραπτή δήλωσή της, απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι ο 74χρονος απείλησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χαρακτηρίζει μάλιστα την υπόθεση ως «πολιτικό παιχνίδι» των θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, που –όπως υποστηρίζει– στοχεύει στην αποσιώπηση των σοβαρών προβλημάτων υγείας του Αϊκούτ και στην παρεμπόδιση της αποφυλάκισής του.
Η οικογένεια επισημαίνει επίσης αντιφάσεις στις αναφορές των αρχών σχετικά με το εύρημα κινητού τηλεφώνου, υπογραμμίζοντας πως αρχικά αναφέρθηκε ότι εντοπίστηκε «στον διάδρομο της φυλακής», ενώ αργότερα ανακοινώθηκε ότι «δεν βρέθηκε τηλέφωνο».
Η δικηγόρος του Αϊκούτ, Μαρία Νεοφύτου, δήλωσε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Σταρ Κίμπρις» ότι ο πελάτης της ουδέποτε απείλησε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Παράλληλα, επανέλαβε τις καταγγελίες για συγκάλυψη των προβλημάτων υγείας του 74χρονου, υποστηρίζοντας πως οι ιατρικές εκθέσεις του –στις οποίες διαπιστώθηκε καρκίνος μετά από εξετάσεις που διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο– καθιστούν αναγκαία την άμεση αποφυλάκισή του.
Καμπάνια «Free Shimon Aykout»
Η οικογένεια και υποστηρικτές του Αϊκούτ ξεκίνησαν εκστρατεία υπέρ της αποφυλάκισής του, προχωρώντας σε χορηγούμενες δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το σύνθημα «Free Shimon Aykout».
Έρευνες υπό άκρα μυστικότητα
Οι αρχές χειρίζονται την υπόθεση με ιδιαίτερη διακριτικότητα, λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι έρευνες διεξάγονται από έμπειρους ανακριτές σε στενό κύκλο.
Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι η φύση της υπόθεσης απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς, καθώς αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο βασικός στόχος είναι να μην προκληθεί ανησυχία στο κοινό και να διαφυλαχθεί η δημόσια ασφάλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται σύντομα εξελίξεις που θα κατευθύνουν την έρευνα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Κυβέρνηση: «Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης»
Η Κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους και αποφεύγει να σχολιάσει λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις της οικογένειας Αϊκούτ περί «πολιτικού παιχνιδιού», ο κ. Αντωνίου διευκρίνισε πως η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί –ούτε πρέπει– να εμπλακεί στην ουσία της υπόθεσης. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται καθημερινά τόσο για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης όσο και για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της χώρας.
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ
Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.
Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ
Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:
🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»
💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»
🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»
⚡ Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»
🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»
Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.
📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ
Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
-
Off the Record1 week agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record3 weeks agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE2 weeks agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE4 weeks agoTHE DUEL «Κίνημα Οικολόγων VS Volt», Παρασκευή 20/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ

