Ο Κλάδος Συνταξιούχων της ΠΑΣΥΔΥ, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής και σε βουλευτές, καταγγέλλει την αδιαφορία της κυβέρνησης και εισηγείται την ψήφιση νομοθεσιών που να απαγορεύουν στις ασφαλιστικές εταιρείες και στις τράπεζες «να συνεχίζουν να λαμβάνουν δυσμενή μέτρα σε βάρος των ηλικιωμένων»

Οι πλείστοι ηλικιωμένοι βιώνουν καθημερινά τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τους αντιμετωπίζουν ως βάρος, διότι, είναι ηλικιωμένοι και βρίσκονται στη δύση της ζωής τους. Αντίθετα, τα άτομα της τρίτης ηλικίας θεωρούν ότι ακόμη έχουν να προσφέρουν πολλά, αλλά αισθάνονται ότι η κοινωνία τους αρνείται αυτό το δικαίωμα, εξαιτίας αφενός, της ανεπάρκειας των κοινωνικών υπηρεσιών και αφετέρου, των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας. Οι διακρίσεις στην απασχόληση και στο επάγγελμα, δυστυχώς, δεν είναι οι μόνες μορφές διάκρισης που υφίστανται τα άτομα της τρίτης ηλικίας.
Ο Κλάδος Συνταξιούχων ΠΑΣΥΔΥ, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου και τους…

Πηγή: Politis

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.