Η επικείμενη επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα θα σημάνει μια νέα φάση στη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων, τονίζει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:

Η επικείμενη επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα θα σημάνει μια νέα φάση στη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων που συντελείται εδώ και πάνω από πέντε μήνες μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας. Μέρος της γενοκτονίας είναι ο λιμός που επιβάλλει ο ισραηλινός στρατός με τη συνεχιζόμενη παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας και που οδηγεί ανθρώπους στον θάνατο από την πείνα και τις στερήσεις. Τώρα, η εισβολή στη Ράφα θα έχει στο στόχαστρο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν κανένα ασφαλές καταφύγιο. Το Ισραήλ έχει καταπατήσει κάθε έννοια του διεθνούς και του ανθρωπιστικού δικαίου με θύματα δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους άμαχους και καθημερινά περιφρονεί τις εκκλήσεις του ΟΗΕ και του μεγαλύτερου μέρους της διεθνούς κοινότητας.

Αυτή η θρασύτητα του Ισραήλ εκτράφηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, οι οποίες αρνούνται να συζητήσουν την επιβολή της παραμικρής κύρωσης στην ισραηλινή κυβέρνηση ενώ τώρα επιχειρούν να καταστήσουν το ζήτημα ως αποκλειστικά θέμα ανθρωπιστικής βοήθειας και όχι εξελισσόμενης γενοκτονίας. Το πρωτόγνωρο έγκλημα που συντελείται δίπλα μας δεν θα τερματιστεί με την χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας -και αυτής με το σταγονόμετρο του Ισραή, ούτε με σχέδια διευκόλυνσης του εκτοπισμού των Παλαιστινίων στις γειτονικές χώρες, αλλά με τερματισμό του πολέμου.

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν απαλλάσσεται από την ηθική και πολιτική ευθύνη να σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας επειδή συνέβαλε στον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο, την πατρότητα του οποίου βέβαια διεκδικεί …ο Νετανιάχου. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη παραμένει η μόνη κυβέρνηση στον πλανήτη που δεν έχει πει την παραμικρή λέξη κριτικής για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα και αυτό θα καταγραφεί από την Ιστορία.
Πηγή: Dialogos
Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.