Επενδύει στην πράσινη ενέργεια ο Δήμος Αραδίππου. Την περασμένη Πέμπτη προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 2,96MW, στην περιοχή Μελίσσια, που βρίσκεται στο κόμβο του Πελέτικο.

Η αξία του έργου εκτιμάται στα €3.370.000 πλέον ΦΠΑ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών. Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα χωροθετηθεί σε μια έκταση 46,866 τετραγωνικών μέτρων, σε χαλίτικη γη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 12 Μαΐου, με τις κατασκευαστικές εργασίες να αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Ιουλίου.

Στην ίδια περιοχή προγραμματίζεται και δεύτερο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο αντίστοιχης δυναμικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Δήμου Αραδίππου, σε περίπου ένα χρόνο θα προκηρυχθούν προσφορές.

Ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης δήλωσε πως η Αραδίππου για ακόμη μια φορά πρωτοπορεί, δημιουργώντας ένα έργο που θα δώσει περιβαλλοντική αλλά και οικονομική ανάσα στην περιοχή.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΘΑΛΕΙΑ 2021-2027», στα πλαίσια της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης για την πόλη και επαρχία της Λάρνακας.

 

Πηγή: φilenews

Έλενα Θεραπή