Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΗΣΥ επιτίθεται στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Αποφεύγει τις αποκαλύψεις, κρύβεται, φοβάται»

Avatar photo

Published

on

Με κατά μέτωπο επίθεση προς τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη επέστρεψε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναφορικά με τις δηλώσεις του Ανδρέα Χασαπόπουλου για τον πρώην Γενικό Ελεγκτή και το Κίνημα Άλμα, με το κόμμα της Πινδάρου να επισημαίνει ότι ο κ. Μιχαηλίδης δεν δίνει απαντήσεις στις αποκαλύψεις.

Σε νέα ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι «οι αποκαλύψεις του κ. Χασαπόπουλου αποτελούν κόλαφο για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Πρόκειται για τον πιο στενό και έμπιστο συνεργάτη του επί πολλά χρόνια».

Το κόμμα τονίζει ότι «δεν απαντά στις αποκαλύψεις σχετικά με διαφθορά στελεχών, τα κριτήρια αποκλεισμού και τις μυστικές συμφωνίες για υποψηφίους, όπως και στις καθ’ υπόδειξη επιθέσεις σε πολιτικούς και δημοσιογράφους. Κρύβεται. Φοβάται».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως «αντί να δώσει εξηγήσεις, κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα: επιτίθεται με μένος σε όλους, παρελθοντολογεί και χρησιμοποιεί βαρύγδουπες εκφράσεις για εντυπωσιασμό. Εκτοξεύει αόριστες, γενικόλογες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες. Οι πολίτες περιμένουν εξηγήσεις από τον κ. Μιχαηλίδη. Όχι αποπροσανατολισμό και υπεκφυγές».

«Δημιούργησαν το θεσμικό φυτώριο της διαφθοράς»

Υπενθυμίζεται ότι, σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Άλμα ανέφερε ότι «η εικόνα είναι αρχετυπική. Κοπτόμενα δήθεν για την ηθική και τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ κ.ά. – τα κόμματα που ουσιαστικά δημιούργησαν το θεσμικό φυτώριο της διαφθοράς – εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία να προβάλλουν το ηθικό πλεονέκτημα που ποτέ δεν είχαν. Η ηγεσία του ΔΗΣΥ αποφάσισε να παραδώσει μαθήματα καταπολέμησης της διαφθοράς. Τους ευχαριστούμε, αλλά δεν τα χρειαζόμαστε».

Επιπλέον, το Άλμα σημείωσε ότι «οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι υπηρέτησαν τη διαφάνεια και ποιοι την πολέμησαν. Γνωρίζουν ποιοι κυβερνούσαν όταν η χώρα πλημμύρισε από τα “χρυσά διαβατήρια” και διασύρθηκε διεθνώς. Γνωρίζουν ποιοι χρεοκόπησαν τον Συνεργατισμό, ποιοι προστάτευσαν τα δίκτυα διαπλοκής και ποιοι ήταν πρωταγωνιστές στο μέγα σκάνδαλο του Βασιλικού. Όλα αυτά είναι κοινή γνώση».

Στη συνέχεια, το Άλμα ξεκαθάρισε ότι «δεν αποπροσανατολιζόμαστε» και προσέθεσε πως «ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ δεν θα βρουν τη διαφθορά και τη διαπλοκή στο “Άλμα”. Ας κοιτάξουν καλύτερα στο εσωτερικό τους. Το Άλμα πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της διαφθοράς και μάχεται υπέρ της θεσμικής αναγέννησης της χώρας. Σε λίγες μέρες θα ανακοινώσει το πιο ρηξικέλευθο πρόγραμμα αναθέσμισης του κράτους που έχει ποτέ προταθεί στην Κύπρο».

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να μην «παρασυρθούν από τη συκοφαντική ψιθυρολογία» και τόνισε ότι «γνωρίζουν ότι το “Άλμα” αποτελεί τη πραγματική απειλή για τη διαφθορά που μακροχρόνια μαστίζει τον τόπο μας. Το γνωρίζουν επίσης οι πρωταγωνιστές της διαφθοράς, γι’ αυτό και, τρομοκρατημένοι, αναζητούν σωσίβιο σε κάθε δήθεν “αποκάλυψη” που θα παρουσιάζει ότι είμαστε όλοι οι ίδιοι. Δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν είμαστε».

Ο ΔΗΣΥ, όπως αναφέρεται, «και ως ουραγός του ΔΗΚΟ, επιχειρεί να εισάγει νέα ήθη. Μας καλεί να αποδείξουμε ότι τέσσερεις πολίτες (άγνωστοι ποιοι), που συμμετείχαν στην ιδρυτική παρουσίαση του “Άλματος”, δεν είναι “διεφθαρμένοι”, επειδή κάποιος, χωρίς στοιχεία, εκτόξευσε γενικώς και αορίστως την κατηγορία. Τουλάχιστον, θα μπορούσαν να ζητήσουν να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες ή, όπως συνέβη με τη σύζυγο του Προέδρου Μακρόν, να επιβεβαιώσουν το φύλο τους! Στη γελοιότητα κανείς ποτέ δεν χάνει».

Τέλος, σημείωσε πως «όσο κι αν προσπαθούν οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ να εκμεταλλευθούν πρόσφατες δήθεν “αποκαλύψεις” για το “Άλμα”, δεν μπορούν να απομακρύνουν τα φώτα της δημοσιότητας από τα σκάνδαλα που εξέθρεψαν οι κυβερνήσεις τους. Δεν γεννηθήκαμε χθες. Έχουμε νου και μνήμη. Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία που χαράξαμε – με μαχητικότητα, υπευθυνότητα και καθαρό προγραμματικό λόγο».

Καταλήγοντας, το Άλμα επισημαίνει ότι «η κοινωνία δεν χρειάζεται άλλες στημένες αντιπαραθέσεις και ψεύτικα λόγια. Χρειάζεται εμπιστοσύνη, καθαρότητα και σοβαρότητα. Χρειάζεται λογοδοσία και κάθαρση. Χρειάζεται αναθέσμιση του κράτους. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς θόρυβος για να σκεπάσουν την αλήθεια».

Continue Reading

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

🎙️ Επί Θέσεων | Podcast Therapy – Ελένη Φωκά

Avatar photo

Published

on

🎙️ Μαρτυρία ζωής από την Καρπασία

Γεννημένη στην Αγία Τριάδα Γιαλούσας της Καρπασίας το 1950, σπούδασε Οικιακή Οικονομία σε ελληνικό πανεπιστήμιο και από το 1973 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός.

Η τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974 τη βρήκε στο σπίτι της στο χωριό της. Από εκείνη τη στιγμή έζησε όλη τη φρίκη του πολέμου και της κατοχής.

Παρέμεινε εγκλωβισμένη στην Καρπασία για 23 χρόνια, αντιμετωπίζοντας τις πιέσεις και τις θηριωδίες των Τούρκων εποίκων, με έναν σκοπό:
να προσφέρει μόρφωση στα λιγοστά εγκλωβισμένα Κυπριόπουλα και να δίνει κουράγιο στους συγχωριανούς της.

Το 1997, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας την ανάγκασε να μεταβεί στις ελεύθερες περιοχές. Από τότε δεν της επιτράπηκε να επιστρέψει στο σκλαβωμένο χωριό της.

Στις ελεύθερες περιοχές συνέχισε τον αγώνα του «Δεν Ξεχνώ», στεκόμενη δίπλα στις μάνες των αγνοουμένων. Συμμετείχε σε αντικατοχικές εκδηλώσεις και έδωσε διαλέξεις σε σχολεία της Κύπρου και στο εξωτερικό, μιλώντας για την κατοχή και το κυπριακό πρόβλημα.

Σήμερα ζει με τις μνήμες της σε ένα λιτό προσφυγικό σπίτι σε προάστιο της Λευκωσίας.

Continue Reading

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

🎙️ Επί Θέσεων | Podcast Therapy – Κώστας Γρίβας

Avatar photo

Published

on

🎙️ Ο Μιχάλης Γεωργιάδης φιλοξενεί τον Κωνσταντίνο Γρίβα, Καθηγητή Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών και Διευθυντή του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ως επισκέπτης καθηγητής και διαλέκτης διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Πολέμου της Αεροπορίας.

Έχει συγγράψει οκτώ βιβλία για θέματα γεωπολιτικής και σύγχρονων οπλικών τεχνολογιών. Τα δύο τελευταία είναι:
📘 «Η Στρατιωτική Άνοδος της Κίνας και η Γεωπολιτική του Πολέμου στη Μέση Ανατολή»
📘 «Η Νέα Στρατιωτική Επανάσταση και η Ελληνική Αμυντική Στρατηγική»
(Εκδόσεις Λιβάνη)

📅 Κάθε Πέμπτη

🕕 18:00

Continue Reading

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» στα ανοικτά της Πάφου

Avatar photo

Published

on

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται κυριολεκτικά σε κατάσταση ανάφλεξης – και η διατύπωση αυτή δεν αποτελεί υπερβολή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπολύουν σφοδρά πλήγματα κατά της Τεχεράνης, το Ισραήλ πραγματοποιεί επιθέσεις τόσο στο Ιράν όσο και στον Λίβανο, ενώ η Τεχεράνη απαντά με πυραυλικά και μη επανδρωμένα χτυπήματα σε στόχους σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Με αμερικανικές πρεσβείες, προξενεία και στρατιωτικές εγκαταστάσεις να θεωρούνται πλέον πιθανοί στόχοι, οι ΗΠΑ προχωρούν στην απομάκρυνση διπλωματικού προσωπικού από διάφορες χώρες της περιοχής. Παρόμοια οδηγία εκδόθηκε και για την Κύπρο, όπου κατέπλευσαν οι ελληνικές φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά», ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και δύο ζεύγη μαχητικών F-16. Παράλληλα, η Γαλλία ενισχύει την παρουσία της στη Μεγαλόνησο με την αποστολή φρεγάτας και μαχητικών Rafale.

Την ίδια ώρα, ισραηλινή επιδρομή στον Λίβανο έπληξε ξενοδοχείο στο προάστιο Χαζμία, ενώ νέες εκρήξεις καταγράφονται και στην Τεχεράνη. Στην ιρανική πρωτεύουσα πραγματοποιούνται σήμερα τελετές αποχαιρετισμού για τον Αλί Χαμενεΐ. Την προηγούμενη ημέρα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ανέδειξε ως νέο ανώτατο ηγέτη της χώρας τον γιο του, Μοτζτάμπα Χοσεϊνί Χαμενεΐ. Υπό τη δική του καθοδήγηση σημειώθηκαν τα πρόσφατα πλήγματα στο αμερικανικό προξενείο στο Ντουμπάι καθώς και σε στρατιωτική βάση στο Κατάρ, τη μεγαλύτερη αμερικανική εγκατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Οι δραματικές αυτές εξελίξεις ενισχύουν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας ενεργειακής και οικονομικής κρίσης. Στις διεθνείς αγορές επικρατεί έντονη αναστάτωση, ενώ το πρωί της Τετάρτης τα χρηματιστήρια της Ασίας καταγράφουν έντονες απώλειες. Σήμα κινδύνου εκπέμπει και το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το κλίμα αβεβαιότητας επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τις οικονομικές εξελίξεις.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ .gr

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia