Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκανε τον απολογισμό του Υφυπουργείο Καινοτομίας ο Δαμιανού-Η Τεχνητή νοημοσύνη στον πυρήνα της ψηφιακής μετάβασης

Avatar photo

Published

on

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί βασικό πυλώνα της ψηφιακής μετάβασης, με την Εθνική Στρατηγική ΤΝ να βρίσκεται βρίσκεται στα τελικά στάδια κατάρτισης από το Εθνικό AI Taskforce, δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημος Δαμιανού τη Δευτέρα.

Ο κ. Δαμιανού μιλούσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία προέβηκε σε απολογισμό του Υφυπουργείου για το έτος 2025 και ενημέρωσε για τις δράσεις που προγραμματίζονται για το 2026.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του κράτους και η ενίσχυση της εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Δαμιανού, «η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) αποτελεί βασικό πυλώνα της ψηφιακής μετάβασης», προσθέτοντας ότι η Εθνική Στρατηγική ΤΝ βρίσκεται βρίσκεται στα τελικά στάδια κατάρτισης από το Εθνικό AI Taskforce. Ανέφερε ότι μέσω του «AI for Government» ενισχύονται λύσεις για το Δημόσιο, ενώ η ΑΙ ενσωματώνεται σε συστήματα όπως το Ιππόδαμος και το iJustice.

Παράλληλα, πρόσθεσε, αναπτύσσονται νέες υποδομές, όπως το «Pharos-CY», η πρόσβαση στον «Δαίδαλος» και η δημιουργία εθνικού υπερυπολογιστή σε συνεργασία με τη NVIDIA. Η ΤΝ επεκτείνεται και στην εκπαίδευση, με εφαρμογή του AI Act.

Η αναβάθμιση των υποδομών και της συνδεσιμότητας, η επένδυση στην κυβερνοασφάλεια, η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών και η προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο αποτελούν βασικούς πυλώνες των σχεδιασμών του Υφυπουργείου, ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο Νικόδημος Δαμιανού, «το 2025 αναπτύχθηκαν πέραν των 75 υπηρεσιών, σχεδόν διπλάσιες από το 2024». Το 2026, είπε, «αναμένουμε ότι θα παραδώσουμε πέραν των 100 υπηρεσιών». Πρόσθεσε, πως κατά το έτος 2025, 32.395 φορές πολίτες χρησιμοποίησαν τις ψηφιακές υπηρεσίες του αρχείου πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό κατά το ίδιο έτος παρασχέθηκαν ψηφιακά πέραν των 13.000 ψηφιακών υπηρεσιών που αφορούν στρατολογικά θέματα. Έγιναν επίσης 16.074 ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη φοιτητική χορηγία. Υπέβαλαν αίτηση 7.076 άτομα για πληρωμές του Ταμείου Αλληλεγγύης και τους έχουν καταβληθεί τα χρήματα, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται πέραν των 71 εκατομμυρίων ευρώ. Όσον αφορά τις υπηρεσίες της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, προσφέρθηκαν ψηφιακά πέραν των 58.000 τέτοιες υπηρεσίες, ενώ επίσης υπήρξαν 18.000 αιτήσεις για το βοήθημα του τοκετού.

Τα νέα συστήματα που εφαρμόστηκαν το 2025

Όπως ανέφερε ο κ. Δαμιανού το Σύστημα Εκπαίδευσης (eΔΕΑ) λειτούργησε μέσα στο 2025, χρονιά κατά την οποία είχαν δημιουργηθεί πέραν των 90.000 προφίλ μαθητών, ενώ είχαν γίνει και 65.000 αιτήσεις. Το δεύτερο σύστημα είναι αυτό των ταχυδρομείων που τέθηκε σε λειτουργία το 2025. Πρόκειται για ένα νέο σύστημα που αντικαθιστά τα υφιστάμενα. Μέσω της πύλης του συστήματος σε ένα μήνα λειτουργίας, δημιούργησαν λογαριασμό περίπου 1.200 πελάτες-πολίτες, ενώ δημιουργήθηκαν πέραν των 60.000 αντικειμένων προς αποστολή.

Το σύστημα των τελωνείων λειτούργησε επίσης μέσα στο 2025 και αντικαθιστά τα υφιστάμενα κατακερματισμένα συστήματα που μία ανάγκη που εκκρεμούσε για συμμόρφωση με ευρωπαϊκές πρόνοιες, είπε. Πρόσθεσε ότι έχουν υποβληθεί πάνω από 1.2 εκατομμύρια δηλώσεις και αιτήσεις στο Σύστημα Τελωνείων. Το τέταρτο σύστημα που λειτούργησε το 2025 ήταν αυτό του Υφυπουργείου Ναυτιλίας.

Η αναβάθμιση και η επέκταση των υφιστάμενων συστημάτων  

Ο Υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι το σύστημα φορολογίας «Tax For All» και το σύστημα αδειοδότησης ανάπτυξης «Ιππόδαμος» συνέχισαν να υλοποιούνται κατά το 2025 και θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και μέσα στο 2026.

«Έχουμε πλέον έναν σύγχρονο σύστημα διαχείρισης φορολογικών θεμάτων στα χέρια μας, ανέφερε ο κ. Δαμιανού. Ο Υφυπουργός σημείωσε πως μέσα στο 2025 υπήρξαν 360.000 δηλώσεις στο «Tax For All». Μέσω του συστήματος έχουν εισπραχθεί πέραν των 290 εκατομμυρίων ευρώ. Στο σύστημα «Ιππόδαμος» προστέθηκαν εννιά σημαντικές υπηρεσίες κατά το 2025.

«Συστάθηκε ομάδα εργασίας για εξέταση του πώς μπορεί η τεχνική νοημοσύνη να χρησιμοποιηθεί στα πολύ μεγάλης σημασίας δεδομένα του Ιππόδαμου, ούτως ώστε να επιταχύνουν κάποιες από τις αποφάσεις μας», σημείωσε ο Υφυπουργός.

Τα νέα συστήματα που τίθενται σε εφαρμογή το 2026

Το σύστημα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) θα είναι ένα νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει πλήρως το υφιστάμενο και θα παρέχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ψηφιακών υπηρεσιών.

Το σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το μεγαλύτερο του μέρος θα παραδοθεί κατά το 2026 και θα συνεχίσει η υλοποίησή του στη συνέχεια. «Είναι ένα τεράστιο έργο το οποίο στοχεύει στο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν εσωτερικά οι υπηρεσίες των  Κοινωνικών Ασφαλίσεων», ανέφερε.

Το τρίτο σύστημα που θα λειτουργήσει μέσα στο 2025 είναι η πλατφόρμα επικοινωνίας με την Αστυνομία, το λεγόμενο «Digipol». Θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του 1ου εξαμήνου του 2026 και αφορά  τη ψηφιοποίηση της επικοινωνίας και των υπηρεσιών που λαμβάνει ο πολίτης.

Πέραν αυτών, υπάρχουν σημαντικά συστήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα έχουν αποτελέσματα κατά τη χρονιά που διανύουμε. Είναι το σύστημα ijustice που αφορά τη διαχείριση των δικαστικών υποθέσεων. Πρόκειται για πλήρη αντικατάσταση του ejustice tο οποίο αναγκαστήκαμε να τερματίσουμε εδώ, εξήγησε προσθέτοντας ότι «στα μέσα της χρονιάς θα παραδοθεί η πρώτη του φάση».

«Εξετάζεται πώς μπορεί να ενσωματωθεί η εργαλείο γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στο σύστημα ijustice, ώστε να δίνεται δυνατότητα να αξιοποιούν καλύτερα οι δικηγόροι προηγούμενες αποφάσεις, νομοθεσίες και ούτω καθεξής», ανέφερε ο Υφυπουργός Έρευνας.

Το νέο σύστημα του τμήματος Εφόρου Εταιρειών θα ψηφιοποιεί όλον τον κύκλο διαδικασιών του κλάδου εταιρειών. «Στοχεύουμε να λειτουργήσει το τέλος του 26, αλλά ενδεχομένως να παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2027», ανέφερε ο κ. Δαμιανού.

Το Υφυπουργείο στηρίζει επίσης έργα στον τομέα της υγείας, όπως οι διασυνοριακές υπηρεσίες υγείας και το σύστημα για τον ολοκληρωμένο φάκελο του ασθενούς. Επιπλέον, στηρίζει την υλοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης της Πολιτικής Προστασίας, που υπάγεται στην ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το σύστημα Εισόδου-Εξόδου της ΕΕ και η ζώνη Σένγκεν

Αναφορά έκανε ο κ. Δαμιανού και στο Σύστημα Εισόδου-Εξόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα υλοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2027, θα καταγράφει ηλεκτρονικά την είσοδο και την έξοδο υπηκόων τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τη σφράγιση των διαβατηρίων.

«Είναι μέρος του πακέτου έργων Σένγκεν, αλλά δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξή μας. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω, καθότι τα πλείστα κράτη μέλη ακόμη δεν το έχουν υλοποιήσει. Ο ΠτΔ είχε δηλώσει ότι θα είμαστε τεχνικά έτοιμοι μέχρι το τέλος της περσινής χρονιάς για να μπορούμε να προχωρήσουμε με την ένταξη. Οπότε, ναι ήμασταν έτοιμοι τεχνικά και τεχνολογικά για αυτήν την διαδικασία», σημείωσε Υφυπουργός.

Έξυπνες Πόλεις – Smart Cyprus, «ψηφιακός πολίτης» και ψηφιακός βοηθός

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υφυπουργείου, το 2026, ολοκληρώνεται και η Φάση Α’ του Έργου Smart Cyprus, με τη δημιουργία μίας κοινής πλατφόρμας για την υλοποίηση έξυπνων λύσεων για ολόκληρη την Κύπρο. Θα λειτουργήσει μια εφαρμογή κινητού Smart Citizen App, για πρόσβαση σε υπηρεσίες, επικοινωνία του πολίτη με τις τοπικές αρχές αλλά και πρόσβαση στα δεδομένα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι το 2025 επεκτάθηκαν οι λειτουργίες της εφαρμογής «Ψηφιακός Πολίτης, η οποία ξεπέρασε τους 135.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Το 2026 θα προστεθούν στον Ψηφιακό Πολίτη εισιτήρια για αθλητικούς αγώνες, ταυτότητα τέκνου στην εφαρμογή γονέα και εγγραφα διαμονής αλλοδαπών. Μέσα στον μήνα, θα λειτουργήσει και η αγγλική έκδοση της εφαρμογής.

Επίσης, η κυβερνητική πύλη gov.cy δέχεται πάνω από 1 εκατ. επισκέψεις μηνιαίως, ενώ ο Ψηφιακός Βοηθός έχει απαντήσει σε πάνω από 250.000 ερωτήσεις πολιτών καλύπτοντας 137 θεματικές, από φορολογία και επιδόματα μέχρι προξενικά θέματα. Το 2026 θα προστεθούν νέες ενότητες, όπως Κτηματολόγιο, Μετανάστευση, Αστυνομία και Υπουργείο Εξωτερικών.

Ψηφιακές υποδομές και συνδεσιμότητα – Δωρεάν προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης

Όπως αναφέρεται, μέχρι το 2026 ολοκληρώνεται η επέκταση δικτύων οπτικών ινών σε ολόκληρη την Κύπρο, εξασφαλίζοντας γρήγορο και αξιόπιστο διαδίκτυο σε όλο τον πληθυσμό. Παράλληλα, δημιουργείται Κυβερνητικό Υπολογιστικό Νέφος για τον Δημόσιο Τομέα, ενώ η Κυβέρνηση ενίσχυσε σημαντικά τη κυβερνοασφάλεια, επενδύοντας σε μηχανισμούς και δομές τα δύο τελευταία χρόνια.

Κατά το έτος 2025, 25.000 άτομα συμμετείχαν σε δωρεάν προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης μέσω φορέων όπως η ΑΝΑΔ και το ΚΕΠΑ, με έμφαση σε ευάλωτες ομάδες, όπως άτομα άνω των 55 ετών και γυναίκες της υπαίθρου. Το 2026 προωθείται νέα πρωτοβουλία για πρακτική υποστήριξη της τρίτης ηλικίας, βοηθώντας καθημερινά στη διεκπεραίωση συναλλαγών με κράτος, δήμους και άλλους φορείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

11ο Παγκύπριο Συνέδριο ΠΣΕΑΔ: Μαζί Γράφουμε Ιστορία – Διαμορφώνοντας το Αύριο

Avatar photo

Published

on

11ο Παγκύπριο Συνέδριο ΠΣΕΑΔ: «Μαζί Γράφουμε Ιστορία – Διαμορφώνοντας το Αύριο»

Με ανανεωμένη δυναμική και ξεκάθαρο προσανατολισμό στις σύγχρονες προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς, επιστρέφει το 11ο Παγκύπριο Συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕΑΔ ανακοίνωσε με χαρά και περηφάνια τη διοργάνωση του φετινού συνεδρίου, το οποίο φέρει τον τίτλο:

«Μαζί Γράφουμε Ιστορία – Διαμορφώνοντας το Αύριο»

Ένας τίτλος με σαφές μήνυμα. Όπως επισημαίνεται, αντικατοπτρίζει τα επιτεύγματα του κλάδου μέσα από ενότητα και συνεργασία με όλους τους φορείς της ασφαλιστικής βιομηχανίας, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη δέσμευση για συνέχιση των πρωτοβουλιών που θα καθορίσουν το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Κύπρο.

Ανανεωμένη μορφή – Στοχευμένη θεματολογία

Το φετινό συνέδριο παρουσιάζεται πιο δυναμικό και πιο στοχευμένο από ποτέ. Η θεματολογία του καλύπτει τόσο τον Κλάδο Ζωής όσο και τον Γενικό Κλάδο, ενώ απευθύνεται και σε διευθυντικά στελέχη που ηγούνται ομάδων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Σε μια διαφοροποιημένη δομή, το συνέδριο θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, διατηρώντας έντονο ρυθμό και πρακτικό χαρακτήρα.

📅 23 Απριλίου 2026
📍 Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Εγγραφές: 08:30 | Έναρξη: 09:00

Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης είναι σαφές: ο κλάδος εξελίσσεται, προσαρμόζεται και σχεδιάζει το αύριο με στρατηγική και συλλογικότητα.

Για τον ΠΣΕΑΔ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ) αποτελεί τον θεσμικό εκπρόσωπο των επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην Κύπρο. Ο Σύνδεσμος προάγει τα επαγγελματικά πρότυπα, ενισχύει τη διαρκή επιμόρφωση των μελών του και συμβάλλει ενεργά στον διάλογο για τη ρύθμιση και ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς. Παράλληλα, λειτουργεί ως γέφυρα συνεργασίας μεταξύ διαμεσολαβητών, ασφαλιστικών εταιρειών και αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Χορηγοί Επικοινωνίας του 11ου Παγκύπριου Συνεδρίου ΠΣΕΑΔ είναι τα μέσα ενημέρωσης:

Vouli.TV, CityChannel.Live και UnitrustMedia, τα οποία στηρίζουν τη διάχυση των μηνυμάτων και των εξελίξεων της διοργάνωσης στο ευρύ κοινό και την επαγγελματική κοινότητα.

Το 11ο Παγκύπριο Συνέδριο ΠΣΕΑΔ φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον κλάδο, επιβεβαιώνοντας ότι – μέσα από συλλογική δράση και όραμα – «Μαζί Γράφουμε Ιστορία. Διαμορφώνοντας το Αύριο».

Continue Reading

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραυνός: Μια ισχυρότερη και πιο αυτόνομη Ευρώπη μετατρέπει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες [ΒΙΝΤΕΟ]

Avatar photo

Published

on

«Η Κύπρος ανέλαβε για δεύτερη φορά την Προεδρία της ΕΕ σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου ο κόσμος αλλάζει με ταχύτητα και η πολυμερής συνεργασία δοκιμάζεται» είπε. Παρόλο που η ευρωπαϊκή οικονομία έχει δείξει ανθεκτικότητα σε ένα δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον, «η Ευρώπη χρειάζεται να ενδυναμώσει τις οικονομικές της θεμελιώδεις αρχές για να αντιμετωπίσει την παρατεταμένη αβεβαιότητα», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός ανέδειξε ως κύριες προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας «την ενίσχυση της οικονομικής αυτονομίας της ΕΕ και την ενδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομικής της θέσης».

«Θα δώσουμε προτεραιότητα σε πολιτικές που ενισχύουν την ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, προωθούν το πρόγραμμα απλοποίησης και ενδυναμώνουν τη στρατηγική αυτονομία της Ένωσης», εξήγησε. «Μια ισχυρότερη και πιο αυτόνομη Ευρώπη θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη να μετατρέψει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Κεραυνός ευχαρίστησε την Επιτροπή ECON για την ταχεία επεξεργασία της πρότασης για την παροχή 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία. «Η Προεδρία θα εργαστεί αποφασιστικά για να διασφαλίσει ότι η στήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία – συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής βοήθειας – παραμένει αμετάβλητη», δήλωσε, αναφέροντας ότι «τα νομοθετικά κείμενα για την τροποποίηση του Μηχανισμού Στήριξης της Ουκρανίας και του Δανείου Στήριξης υπογράφηκαν χθες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο».

Για την τροποποίηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ), ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι «εργαζόμαστε εντατικά για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ομοφωνία στο Συμβούλιο». Στην περιοχή της οικονομικής πολιτικής, η κυπριακή προεδρία δεσμεύεται να προωθήσει το «Πακέτο Φορολογικής Συνέπειας» – το πακέτο απλοποίησης στο πλαίσιο της νέας οικονομικής διακυβέρνησης. «Στο τέλος του περασμένου έτους, το Συμβούλιο ενέκρινε το διαπραγματευτικό του εντολή για τα κείμενα συν-απόφασης, και σύντομα θα ζητήσουμε την έγκρισή σας για τον σχετικό κανονισμό του Συμβουλίου», ανέφερε.

Επιπλέον, είπε, η Προεδρία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την πρόταση «Omnibus IV», η οποία στοχεύει στην περαιτέρω ρυθμιστική απλοποίηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Λόγω του οριζόντιου χαρακτήρα και της σημασίας αυτών των κειμένων, η ταχεία πρόοδος είναι απαραίτητη για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ», ανέφερε.

Στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, είπε πως η Προεδρία δίνει προτεραιότητα στην έναρξη διαπραγματεύσεων για το «Πακέτο Ενιαίου Νομίσματος». «Ένα λιανικό ψηφιακό ευρώ – τόσο online όσο και offline – είναι απαραίτητο ως άγκυρα για την νομισματική μας κυριαρχία και στρατηγική αυτονομία», σημείωσε ο κ. Κεραυνός. «Το ψηφιακό ευρώ θα ενισχύσει επίσης την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ, συμβάλλοντας σε ένα ασφαλές, κυριαρχικό και αποτελεσματικό πανευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών. Στέκομαστε στην υποστήριξή σας για την ολοκλήρωση αυτού του έργου» συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην «Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων», ένα έργο που οι ηγέτες της ΕΕ υπογράμμισαν ως επείγον. «Περιμένουμε αποτελέσματα μέχρι το τέλος του έτους, και το πρόγραμμα εργασίας μας είναι ευθυγραμμισμένο με αυτήν την φιλοδοξία», δήλωσε. Η προεδρία, συνέχισε, είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το πλαίσιο τίτλοποιημένων απαιτήσεων, με στόχο την ανάπτυξη της αγοράς, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των επενδυτών και την οικονομική σταθερότητα.

Ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο είναι το «Πακέτο Ολοκλήρωσης και Εποπτείας της Αγοράς» (MIP), το οποίο στοχεύει στη μείωση των ρυθμιστικών και εποπτικών εμποδίων που συνεχίζουν να κατακερματίζουν τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. «Η εξέταση αυτών των προτάσεων βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε ταχεία πρόοδο κατά τη διάρκεια της προεδρίας μας», ανέφερε.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στον ρόλο του χρηματοπιστωτικού τομέα στη στήριξη της πράσινης μετάβασης. «Η σαφής και αποτελεσματική ρύθμιση είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης του κόστους συμμόρφωσης», τόνισε, προσθέτοντας ότι «ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε μια διαπραγματευτική εντολή του Συμβουλίου για τον Κανονισμό Διαφάνειας Βιώσιμων Επενδύσεων (SFDR) μέχρι το τέλος της θητείας μας».

Η αναθεώρηση του Κανονισμού για το Πανευρωπαϊκό Προσωπικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν (PEPP) και της Οδηγίας για τα Ιδρύματα Επαγγελματικής Συνταξιοδότησης (IORP) αποτελεί επίσης προτεραιότητα. «Είναι απαραίτητο να αναζωογονηθεί η αποδοχή του PEPP, καθιστώντας το πιο ευέλικτο, οικονομικά αποδοτικό και ελκυστικό τόσο για τους παρόχους όσο και για τους αποταμιευτές», ανέφερε. Για τα IORP, ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί επαρκές συνταξιοδοτικό εισόδημα με βιώσιμο και συμπεριληπτικό τρόπο.

Τέλος, ο κ. Κεραυνός αναφέρθηκε στη σημασία της συμμόρφωσης με το νέο πλαίσιο για την καταπολέμηση του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού εγκλήματος, ιδίως με το «Πακέτο της ΕΕ κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παρανομες Δραστηριότητες». «Αυτό πρέπει να συνοδεύεται από ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, των οργανισμών της ΕΕ και του ιδιωτικού τομέα», κατέληξε.

Στον τομέα της φορολογίας, ο κ. Κεραυνός καλωσόρισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε εντός του Πλαισίου Συμπερίληψης του ΟΟΣΑ τον Ιανουάριο του 2026 για ένα σύστημα «παράλληλης εφαρμογής». «Αυτό επιτρέπει στους κανόνες του 15% ελάχιστου φόρου του Πυλώνα Δύο να συνυπάρχουν με τους εναλλακτικούς κανόνες ελάχιστου φόρου των Ηνωμένων Πολιτειών», εξήγησε. Η Κυπριακή Προεδρία θα συνεχίσει να διευκολύνει τον συντονισμό σε επίπεδο ΕΕ για να διασφαλίσει τη συνοχή και να αποφύγει περιττές διπλοεγγραφές.

Για την αναθεώρηση της Οδηγίας για τη Φορολογία Καπνικών Προϊόντων, η Προεδρία έχει θέσει ένα φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα. «Η εκσυγχρονισμός του καθεστώτος φορολογίας καπνικών προϊόντων της ΕΕ είναι σημαντικός για να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με τους στόχους δημόσιας υγείας και τις αρχές της εσωτερικής αγοράς», ανέφερε.

Στο πλαίσιο του Μηχανισμού Προσαρμογής Συνοριακού Άνθρακα (CBAM), η Κυπριακή Προεδρία δίνει προτεραιότητα σε στοχευμένες τροποποιήσεις για την αποφυγή παρακάμψεως, την απλοποίηση των διαδικασιών και την εφαρμογή διορθώσεων μετά την πιλοτική φάση. «Αυτή η πρόταση είναι απαραίτητη για την αποφυγή διαρροής άνθρακα, υποστηρίζοντας παράλληλα τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας της ΕΕ έως το 2050», είπε.

«Η Κυπριακή Προεδρία δεσμεύεται να παίξει πλήρως το ρόλο της στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας, παραγωγικότητας και βιώσιμης, συμπεριληπτικής ανάπτυξης της Ευρώπης. Αναμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια του διαλόγου και της στενής συνεργασίας μας καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας μας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντάλλαξαν πυρά στη Βουλή για την Ενέργεια-Διαξιφισμοί για τις «ενεργειακές βόμβες»

Avatar photo

Published

on

Με 40 ψήφους υπέρ και 2 κατά από Αλεξάνδρα Ατταλίδου και Κωστή Ευσταθίου, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) για το 2026.

Ο προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός, με δαπάνες €2,55 δισ. και έσοδα €1,95 δισ., με το ταμειακό έλλειμμα να καλύπτεται μέσω δανεισμού και ιδίων κεφαλαίων. Κεντρικά ζητήματα της συζήτησης αποτέλεσαν το υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, οι ρύποι, η έλευση φυσικού αερίου και η διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, ωστόσο διερωτήθηκε γιατί η ΑΗΚ προχώρησε σε διαγωνισμό ύψους €140 εκατ. για πετρελαιοκίνητες μηχανές στη Δεκέλεια, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έλευσης φυσικού αερίου. Έθεσε επίσης ζήτημα επιβολής ΦΠΑ τόσο στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας όσο και στις χρεώσεις για τους ρύπους, κάνοντας λόγο για «φόρο πάνω στον φόρο».

Ο βουλευτής των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που, όπως είπε, υπάρχουν από το 2013 σε σχέση με τις βιομηχανικές εκπομπές στη Δεκέλεια, σημειώνοντας ότι δόθηκαν επανειλημμένες παρατάσεις για αντικατάσταση γεννητριών χωρίς να υπάρξει συμμόρφωση. Έκανε λόγο για περιβαλλοντική και υγειονομική επιβάρυνση, ενώ αναφέρθηκε και σε προβλήματα με την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, τα εμπόδια σε οικιακά φωτοβολταϊκά και την καθυστέρηση στην εφαρμογή της νέας αγοράς ηλεκτρισμού.

Η βουλευτής Λευκωσίας Αλεξάνδρα Ατταλίδου χαρακτήρισε απαράδεκτο το ενδεχόμενο νέας παράτασης για τη Δεκέλεια, τονίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα ανθρώπινου δικαιώματος των κατοίκων να μην επιβαρύνονται από ρύπους. Υποστήριξε ότι τα έσοδα από τους ρύπους θα πρέπει να κατευθύνονται σε ταμείο για ενίσχυση των ΑΠΕ και απεξάρτηση από τα ρυπογόνα καύσιμα, κάνοντας λόγο για διαχρονική ενεργειακή ανεπάρκεια που οδηγεί σε ενεργειακή ανασφάλεια.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς έθεσε ζήτημα συντήρησης του δικτύου, ρωτώντας κατά πόσο οι προβλεπόμενες αποκοπές για έργα συντήρησης, όντως χρησιμοποιούνται για τον σκοπό. Διερωτήθηκε επίσης αν, με την έλευση φυσικού αερίου, η ΑΗΚ θα υποχρεωθεί να αγοράζει ενέργεια από ιδιώτες.

Ο μεμονωμένος σοσιαλιστής βουλευτής Κωστής Ευσταθίου ανέφερε ότι σε επίσκεψη ξένης κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Κύπρο εκφράστηκε έκπληξη για το γεγονός ότι συνεχίζεται η ανοχή στους ρύπους της Δεκέλειας. Θύμισε ότι το πρόβλημα της ρύπανσης στη Δεκέλεια είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες και δήλωσε ότι καταψηφίζει τον προϋπολογισμό για να στείλει μήνυμα.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης υποστήριξε ότι στο παρελθόν λήφθηκαν αποφάσεις που έθεσαν εμπόδια στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΑΗΚ και στην επέκτασή της στις ΑΠΕ. Ανέφερε ότι αφαιρέθηκε η υποχρέωση αποθήκευσης με μπαταρίες για ιδιώτες, γεγονός που, όπως είπε, επιβαρύνει σήμερα το σύστημα και τους καταναλωτές. Μίλησε επίσης για σκανδαλώδη, κατά την έκφρασή του, συμφωνία που επέτρεψε σε ιδιώτη να αξιοποιεί υποδομή της ΑΗΚ για να ανταγωνίζεται την CYTA.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στεφάνος Στεφάνου, έκανε λόγο για σοβαρό πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρισμού, προειδοποιώντας για δυσκολότερα καλοκαίρια στο μέλλον. Ανέφερε ότι δεν υλοποιήθηκαν εγκαίρως οι αναγκαίοι σχεδιασμοί και υποδομές για ασφαλή ενεργειακή μετάβαση.  Επικαλέστηκε δήλωση του Προέδρου της ΑΗΚ ότι η μέγιστη παραγωγική δυνατότητα δεν αυξάνεται τα επόμενα χρόνια και υποστήριξε ότι η ΑΗΚ εμποδίστηκε στο παρελθόν να επενδύσει στις ΑΠΕ. Έκανε λόγο για καρτελ στον τομέα των ΑΠΕ και υπερκέρδη, αναφέροντας ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε σχετικές προτάσεις νόμου. Παράλληλα αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις στα μεγάλα ενεργειακά έργα.  Δήλωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει, διατηρώντας κριτική στάση.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας απέδωσε ευθύνες και στο ΑΚΕΛ για τους χειρισμούς στο θέμα του φυσικού αερίου, αναφερόμενος σε αποφάσεις του παρελθόντος που, όπως είπε, οδήγησαν σε επιβάρυνση άνω του €1 δισ. για ρύπους, Όπως είπε ότι οι τότε ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων επιτέθηκαν στον Τάσσο Παπαδόπουλο που θα έφερνε το φυσικό αέριο.

Ακολούθησε αντιπαράθεση, με τον Στέφανο Στεφάνου να υποστηρίζει ότι το ΑΚΕΛ είχε επιδείξει προσοχή και δεν επιτέθηκε στον τότε Πρόεδρο, επικαλούμενο τεχνοκρατικές εισηγήσεις για τους κινδύνους συγκεκριμένων επιλογών.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρθηκε επίσης σε παλαιότερη πρόταση από την Αίγυπτο για προμήθεια συμπιεσμένου φυσικού αερίου, σημειώνοντας ότι άλλοι επέμεναν σε υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού παρενέβη, λέγοντας ότι το θέμα εγγράφηκε από τον Νίκο Αναστασιάδη με στόχο τον κ. Λιλλήκα και ότι το ΑΚΕΛ ήταν πολύ προσεκτικό στο τι  έλεγε, αφού ο κ. Λιλλήκας ήταν τότε μέλος του ΑΚΕΛ.

Έγκριση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ΑΗΚ και συνέχιση συζήτησης

Η συζήτηση συνεχίστηκε και σε ξεχωριστό θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε συμπληρωματικό προϋπολογισμό της ΑΗΚ για την πληρωμή υπερωριών εργαζομένων που συμμετείχαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη Λεμεσό. Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης υποστήριξε ότι η παρούσα διακυβέρνηση διαχειρίζεται με επιτυχία «τις δύο μεγάλες ενεργειακές βόμβες» που παρέλαβε, σημειώνοντας ότι πλέον η Δημοκρατία έχει στην κατοχή της το πλοίο «Προμηθέας» και ότι προχώρησε στο άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αναφερόμενος στο παρελθόν και στις εξελίξεις επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου, είπε ότι στους πρώτους μήνες μόνο ο ΔΗΣΥ προκαλούσε προβλήματα στο θέμα του φυσικού αερίου, ενώ από το καλοκαίρι του 2007, μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ αποφάσισε να συμπορευτεί.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΔΗΣΥ δεν παρέλαβε «βόμβα» από το ΑΚΕΛ στον τομέα της ενέργειας αφού είχαν ήδη εκραγεί τα εμπορευματοκιβώτιο και υπήρξε μεγάλη καταστροφή του σταθμού της ΑΗΚ στο Μαρί. Πρόσθεσε ότι η παραγωγική δυνατότητα αποκαταστάθηκε επιτυχώς. Απευθυνόμενος προς τη συμπολίτευση, είπε ότι είναι η πρώτη φορά που μια Κυβέρνηση επικαλείται την αντιπολιτευτική διάθεση που υπήρξε στο παρελθόν ως αιτία μη λήψης αποφάσεων. Διευκρίνισε ότι δεν αποδίδει όλες τις καθυστερήσεις στη σημερινή κυβέρνηση, ωστόσο μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης φέρει και αυτή ευθύνη.

Ο Στεφάνος Στεφάνου επανήλθε, λέγοντας ότι αναφέρθηκε σε «δύο βόμβες» που παρέλαβε η σημερινή Κυβέρνηση, προσθέτοντας όμως ότι αυτή η Κυβέρνηση κατάφερε να αυξήσει την ισχύ τους. Ανέφερε επίσης ότι και τα δύο μεγάλα έργα βρίσκονται υπό διερεύνηση από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Ο Παύλος Μυλωνάς σημείωσε ότι συχνά μεγάλα εθνικά ζητήματα επηρεάζονται από εκλογικές σκοπιμότητες. Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου, είπε ότι υπήρξε πολιτική απόφαση για απομάκρυνσή του και ότι τότε έγινε λόγος για «σκάνδαλο του αιώνα», στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για το φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα να μην φτάσει το συγκεκριμένο καύσιμο ποτέ στην Κύπρο.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι οι πολίτες αναμένουν αποτελέσματα, τα οποία, όπως είπε, δεν βλέπουν. Τόνισε ότι τη βασική ευθύνη σε τέτοια ζητήματα τη φέρει η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, σημειώνοντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ήδη κριθεί από τον λαό. Μίλησε για παραδοχή αποτυχίας όταν η ευθύνη μετατίθεται διαρκώς τρεις και τέσσερις κυβερνήσεις πίσω, ενώ για το θέμα των υπερωριών υπογράμμισε ότι αντί να εκφραστούν ευχαριστίες προς τους εργαζόμενους που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, η συζήτηση εξελίχθηκε σε γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia