Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης, ξέσπασε μεταξύ Προεδρικού και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με την ακρίβεια και την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά με το ΑΚΕΛ να κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι οι αρμόδιοι συναισθάνονται τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στα νοικοκυριά, στις τσέπες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του κόσμου που εξαρτάται από κοινωνικά επιδόματα.  

Στο ΑΚΕΛ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του αφού σημειώνει ότι, «σε ένα νέο κρεσέντο λαϊκισμού, το ΑΚΕΛ μάς εξηγεί πως για τις αυξήσεις στις τιμές ευθύνονται τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και επιμένει να κατηγορεί την Κυβέρνηση για ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο την Κύπρο, αλλά έχει παγκόσμιες διαστάσεις», σημειώνει πως, «και αυτό ενώ η χώρα μας επιδεικνύει καλύτερα αποτελέσματα ακόμα και από πολύ πιο ισχυρές οικονομικά χώρες».

«Ασπίδα προστασίας προς τον λαό, αυτόν που το ΑΚΕΛ όταν κυβέρνησε οδήγησε στη φτώχεια και την εξαθλίωση, δίνουν οι ορθολογικές πολιτικές της Κυβέρνησης που οδήγησαν στην κατακόρυφη μείωση της ανεργίας, που ισχυροποίησαν το δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους με την εφαρμογή του ΕΕΕ, που μας έφεραν ένα βήμα πριν την εισαγωγή εθνικού κατώτατου μισθού, που οδήγησαν στην ενίσχυση των εισοδημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων, που μας οδήγησαν το 2021 σε ένα από τους ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξής στην ΕΕ εν μέσω πανδημίας». προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ενόσω το ΑΚΕΛ θα συνεχίζει να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα, η Κυβέρνηση θα πορεύεται με ορθολογισμό, προστατεύοντας τα όσα οι πολίτες κατέκτησαν μέσα από θυσίες», καταλήγει.

Χθες σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, υπέδειξε πως, «οι αυξήσεις στα βασικά προϊόντα συνεχίζονται καθημερινά στραγγαλίζοντας τα νοικοκυριά, αλλά η κυβέρνηση δεν συγκινείται. Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να παρουσιάσουν ένα πραγματικό πλάνο για να αναχαιτιστεί το κύμα ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης. Κανείς δεν έχει ψευδαισθήσεις ότι ο Συναγερμός θα θελήσει ποτέ να συγκρουστεί με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα».

«Παραμένει όμως, συνεχίζει, «πρόκληση ότι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο δεν συναισθάνονται τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στα νοικοκυριά, στις τσέπες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του κόσμου που εξαρτάται από κοινωνικά επιδόματα».

«Εμείς διεκδικούμε να υψωθεί -εδώ και τώρα- κοινωνική ασπίδα προστασίας του λαού από την ακρίβεια. Καλούμε την κυβέρνηση του Συναγερμού να πάρει θέση έναντι των προτάσεων του ΑΚΕΛ για αναχαίτιση της ακρίβειας:

  • Πρώτον. Να αποκατασταθεί πλήρως η Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή –η ΑΤΑ- και να επεκταθεί σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη του τόπου.
  • Δεύτερο. Να μειωθεί ο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και να αξιοποιηθεί η δυνατότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές τους.
  • Και τρίτο. Να αναπροσαρμοστούν τα κοινωνικά επιδόματα τα οποία παραμένουν καθηλωμένα στα επίπεδα του 2014»

Πηγή: reporter.com.cy

Vouli TV