Το μεγάλο ενδιαφέρον για μια θέση στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές αλλά και το γεγονός ότι τα ονόματα που έχουν ενδιαφερθεί είναι ικανά για να συνθέσουν ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο για το κόμμα, απομακρύνουν το σενάριο για αριστίνδην υποψήφιο στον ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ηγεσία του κόμματος φαίνεται να έχει ήδη πάρει την απόφαση της και την οποία θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες και αυτή θα είναι ότι δεν θα προχωρήσει στην επιλογή αριστίνδην υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές. Υπό αυτά τα δεδομένα, κλειδώνουν θέση στο ψηφοδέλτιο η νυν ευρωβουλευτής του κόμματος η οποία επαναδιεκδικεί Ελένη Σταύρου καθώς και η Χριστιάνα Ξενοφόντος, ως γυναίκες με βάση την πρόνοια για ποσόστωση του 30%. Λόγω και του μεγάλου ενδιαφέροντος που ούτως ή άλλως υπάρχει, εάν η ηγεσία έκανε χρήση του δικαιώματος της, αυτόματα θα άνοιγε και άλλα μέτωπα. Εάν ο αριστίνδην ήταν γυναίκα θα έπρεπε να μείνει εκτός ποσόστωσης η Ελένη Σταύρου καθότι η Ξενοφώντος μπαίνει και ως νέα κάτω των 35 ετών, ενώ εάν ήταν άλλο άτομο σημαίνει ότι θα έκλειναν τρεις από τις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου, αφήνοντας στους υπόλοιπους εφτά ενδιαφερόμενους, μόνο τρεις θέσεις διεκδικήσιμες.

Υπό αυτά τα δεδομένα, τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις θα διεκδικήσουν οι εφτά ενδιαφερόμενοι. Την απόφαση ως γνωστό θα λάβει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος στην συνεδρία του ερχόμενου Σαββάτου.

Ως γνωστό, πέραν της Ελένης Σταύρου και της Χριστιάνας Ξενοφώντος, ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ έχουν υποβάλει ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρνάς, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μάριος Πελεκάνος, ο τέως Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο τέως Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων Χρίστος Αγγελίδης και ο Πανεπιστημιακός- Οικονομολόγος Ονησίφορος Ιορδάνους.

Μηνύματα από το Πελένδρι:

Απαντήσεις σε σχέση με σχόλια που προκάλεσε δήλωση της σε ραδιοφωνική εκπομπή όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πήγε στο μνημόσυνο του Γρίβα στη Λεμεσό, έστειλε χθες η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου. «Τιμούμε τον αγώνα της ΕΟΚΑ και του Αρχηγού της Διγενή», ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου, στον επιμνημόσυνο λόγο που εκφώνησε χθες στο Πελένδρι προς τιμήν των ηρώων της ΕΟΚΑ 1955-1959, Στυλιανού Λένα, Σωτήρη Τσαγγάρη και Δημητράκη Χριστοδούλου

«Αυτό για μας στον ΔΗΣΥ είναι μια διαρκής εσωτερική διαδικασία, ευγνωμοσύνης και αναβάπτισης στα ιδανικά και τους αγώνες του έθνους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν διεκδικήσαμε και ούτε ποτέ θελήσαμε να αποδίδουμε πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης». Όπως είπε, «ο κυπριακός ελληνισμός έχει και μνήμη και κρίση και μπορεί να διακρίνει ποιοι πραγματικά τιμούν τον αγώνα της ΕΟΚΑ και τους αγωνιστές μας και ποιοι τον καπηλεύονται στην προσπάθειά τους να διαβάλουν, να διχάσουν και να παραπληροφορήσουν».

Πηγή: Philenews

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.