ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γεάδης σε Δένδια: «Ελλάδα και Κύπρος δεν μπορούν να υπονομεύουν το ηθικό των υπερασπιστών τους»
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιβολή πειθαρχικών μέτρων σε μέλη του αγήματος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), τα οποία φώναξαν συνθήματα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.
Ο Ευρωβουλευτής και μέλος του Προεδρείου της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Γεάδης Γεάδη, απηύθυνε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο τιμωρίας των σπουδαστών. Σύμφωνα με τον κ. Γεάδη, η εν λόγω πειθαρχική δίωξη συνιστά «επικίνδυνη απόπειρα φίμωσης του εθνικού φρονήματος», στέλνοντας το μήνυμα ότι «όποιος δεν συμβιβάζεται με τη λήθη, θα διώκεται».
Στην επιστολή του, ο κ. Γεάδης αναφέρεται στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στην απειλή του Casus Belli, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τιμωρεί στελέχη που εκφράζουν πατριωτικά αισθήματα. Ο ίδιος τονίζει πως είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται ως «απαράδεκτα» τα συναισθήματα που γεννώνται από τη συνεχή προκλητικότητα της Τουρκίας, ιδίως τη στιγμή που η Κύπρος παραμένει υπό τουρκική κατοχή.
«Πώς είναι δυνατόν να ζητούμε από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους ανθρώπους που πρώτοι θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε τουρκική απειλή, να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει εθνική πληγή;» διερωτάται στην επιστολή του ο ευρωβουλευτής. «Η ενδεχόμενη τιμωρία αυτών των νέων ανθρώπων δεν θα είναι απλώς άδικη, αλλά θα είναι και εθνικά επιζήμια», προσθέτει.
Ο κ. Γεάδης καλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να επιδείξει «σύνεση και υπευθυνότητα», προκειμένου να αποφευχθεί ένα αρνητικό προηγούμενο που θα μπορούσε να πλήξει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως επισημαίνει, «η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν την πολυτέλεια να υπονομεύουν το ηθικό εκείνων που έχουν ορκιστεί να τις προστατεύσουν».
Το ζήτημα έχει προκαλέσει πολιτικές και κοινωνικές συζητήσεις, με αρκετούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για την ελευθερία έκφρασης μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και για το πώς τέτοιες αποφάσεις επηρεάζουν το φρόνημα των στελεχών τους. Η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα κρίνει όχι μόνο την τύχη των σπουδαστών της ΣΜΥΝ, αλλά και το μήνυμα που θα σταλεί προς το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων και της ελληνικής κοινωνίας.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ
Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ
Ο πρόεδρος του κόμματος ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ, Ανδρέας Χριστοφή, φιλοξενείται στην εκπομπή #ekloges2026 με τον Χάρη Θεραπή, σε μια συζήτηση με πολιτικό βάθος αλλά και προσωπικές αποκαλύψεις.
Με φόντο τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, ο Ανδρέας Χριστοφή ανοίγει τα χαρτιά του για:
▪️ τη «λαϊκή ανόρθωση» που προτείνει
▪️ τη σύγκρουση με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα
▪️ τις προτεραιότητες για αγρότες και εργαζόμενους
▪️ τη θέση του στο Κυπριακό και την οικονομία
Παράλληλα, μιλά για την προσωπική του διαδρομή και τη δικαίωσή του στην υπόθεση “The Land of Dreams”, αναφερόμενος σε εκείνους που –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– επιχείρησαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά.
Μια παρουσία με ξεκάθαρο λόγο, αιχμηρές τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.
👉 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli.TV
#exAformis
#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ
Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.
Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.
Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.
Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΜακριά από ΔΗΣΥ πρώην αξιωματούχοι
-
Off the Record1 week agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEkloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΧαραλαμπίδου και ΑΛΜΑ Διερευνούν Μοντέλο Εκλογικής Συνεργασίας
-
EKLOGES20262 weeks agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ1 month agoΘύελλα στη Βουλή για τον αφθώδη πυρετό – Κτηνοτρόφοι κατά Κτηνιατρικών Υπηρεσιών
-
Off the Record1 month agoΗ ΕΔΕΚ εγκαταλείπει την αντιδιζωνική θέση και γίνεται υποχείριο του ΑΚΕΛ
-
MILITAIRE1 month agoΑπό τον Περσικό Κόλπο ως την Ανατολική Μεσόγειο: Η «επιβλητική αρμάδα» του Τραμπ


