Connect with us

#exAformis

Χαμηλή ικανοποίηση των πολιτών από το έργο της κυβέρνησης – Κυρίαρχο πρόβλημα η ακρίβεια

Avatar photo

Published

on

Η Unitrust Media Communication, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Vouli.TV, πραγματοποίησε διαδικτυακή δημοσκόπηση με στόχο να αποτυπώσει τις απόψεις των πολιτών σχετικά με το έργο της κυβέρνησης και τις βασικές προτεραιότητες της κοινωνίας. Η έρευνα διεξήχθη τον Οκτώβριο 2025 σε πανκύπριο δείγμα 1.800 συμμετεχόντων, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από το έργο της κυβέρνησης, με μέσο όρο αξιολόγησης 2,25/5. Το 44% δηλώνει «καθόλου ικανοποιημένο», ενώ μόλις 10% δηλώνει «πολύ ικανοποιημένο».

Ανά τομέα πολιτικής, η οικονομία συγκεντρώνει τις πιο αρνητικές αξιολογήσεις (περίπου 2,3/5), ενώ η παιδεία λαμβάνει σχετικά καλύτερη αποτίμηση (2,8/5). Η εικόνα παραμένει επικριτική, ιδίως ως προς ζητήματα διαβίωσης και καθημερινότητας.

Όσον αφορά το σημαντικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, οι πολίτες αναδεικνύουν κατά σειρά την ακρίβεια, τη διαφθορά και την ανεργία.

Η δημοσκόπηση αναδεικνύει ένα κλίμα χαμηλής εμπιστοσύνης και έντονης κοινωνικής κόπωσης, με κυρίαρχη απαίτηση την υιοθέτηση πιο αποτελεσματικών πολιτικών στην οικονομία και τη διαφάνεια.

📺 Τα αναλυτικά αποτελέσματα και σχόλια παρουσιάζονται στην εκπομπή «Εξ Αφορμής» στο Vouli.TV

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.

Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.

Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.

Continue Reading

#exAformis

#exaformis – Βρετανικές Βάσεις: Ασπίδα ή Κίνδυνος για την Κύπρο;

Avatar photo

Published

on

Η Κύπρος στο επίκεντρο μιας νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας.
Το μέλλον των Βρετανικών Βάσεων επιστρέφουν δυναμικά στο προσκήνιο — και τα ερωτήματα είναι πιο καίρια από ποτέ.

👉 Προστασία ή εμπλοκή σε πολέμους;
👉 Κυριαρχία ή εξάρτηση;

Ο Χάρης Θεραπής ανοίγει τη συζήτηση με:
• Πέτρο Ζαρούνα – Διεθνολόγο
• Λοΐζο Μιχαήλ – Διεθνολόγο
• Ανδρέα Θεοφάνους – Καθηγητή Οικονομικών & Δημόσιας Πολιτικής

🎯 Στο τραπέζι:
• Είναι οι Βάσεις στρατηγικό asset ή εθνικός κίνδυνος;
• Όταν γίνονται στόχος, γίνεται και η Κύπρος μέρος του πολέμου;
• Μπορεί ένα ευρωπαϊκό κράτος να φιλοξενεί «κυρίαρχες περιοχές» άλλου κράτους;
• Τι μπορεί πραγματικά να αλλάξει στις σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου;
• Συνδέεται το ζήτημα με την ευρωπαϊκή άμυνα και το ΝΑΤΟ;

⚡ Και το κρίσιμο:
Αν αύριο υπάρξει γενικευμένη σύγκρουση — η Κύπρος είναι ασφαλής;

🎥 Μια εκπομπή με καθαρές απαντήσεις, έντονες τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Όλα τριγύρω αλλάζουν | Σάββατο 14/03 στις 8μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exAformis, οι Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η διαχείριση της κρίσης με τον αφθώδη πυρετό και τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν για την αποτελεσματικότητα και την ετοιμότητα των κυβερνητικών φορέων. Παράλληλα, αναλύονται οι εξελίξεις γύρω από την έλευση των ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή και οι γεωπολιτικές προεκτάσεις για την Κύπρο.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην κατάπτυστη ανάρτηση του προέδρου της ΕΣΚ, Γιώργου Φράγκου, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον δημόσιο διάλογο.

Στο τέλος της εκπομπής, «περί δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα» και έντονος σχολιασμός γύρω από τα σενάρια και την προεδρολογία που κυκλοφορούν στο πολιτικό παρασκήνιο.

Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές

Continue Reading
Advertisement
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE3 hours ago

THE DUEL «ΔΗΣΥ VS ΑΛΜΑ», Παρασκευή 10/04 στις 5μμ

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE5 hours ago

THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

Off the Record12 hours ago

Άρον Άρον καρατόμησε Αυτόν… λόγω social!

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ20 hours ago

Διεθνής κατακραυγή για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο – Σκιές στην εκεχειρία ΗΠΑ–Ιράν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 day ago

Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων

Off the Record1 day ago

Λάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος

Off the Record1 day ago

Ο Οδυσσέας, οι ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ και η νύφη…

Off the Record1 day ago

Με επιπρόσθετα 200 εκατομμύρια αποδέχονται οι γιατροί αλλαγές στο ΓΕΣΥ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Ο Τραμπ συμφωνεί σε εκεχειρία δύο εβδομάδων αν το Ιράν ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Η Ρωσία κερδίζει δισεκατομμύρια από αποκλεισμό Ορμούζ, λέει το γερμανορωσικό επιμελητήριο

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia