ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Αννίτα Δημητρίου υποδέχθηκε τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο
Τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Κωνσταντίνο Κόλλια, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο της η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Κόλλια.
Η Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρέσβης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επικείμενη συνεργασία τους, ιδιαίτερα ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτα Κακλαμάνη, στην Κύπρο το προσεχές διάστημα.
Στον χαιρετισμό της, η κ. Δημητρίου τόνισε τη σημασία της παρουσίας του νέου Πρέσβη, υπογραμμίζοντας τον καίριο ρόλο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο. Αναφέρθηκε επίσης στη στενή και άψογη συνεργασία που είχε αναπτυχθεί και με τους προκατόχους του κ. Κόλλια, εκφράζοντας βεβαιότητα ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμική.
«Συνεχίζουμε με κοινή πορεία και σύμπλευση σε όσα επιδιώκουμε», σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής, κάνοντας λόγο για «ένα αρραγές μέτωπο Ελλάδας και Κύπρου». Πρόσθεσε δε ότι το μεγαλύτερο διπλωματικό πλεονέκτημα της Κύπρου είναι η σχέση με την Ελλάδα και η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Μέσα σε αυτό το πνεύμα συμπόρευσης αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες και μικρές προκλήσεις», υπογράμμισε η κ. Δημητρίου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η παρουσία του κ. Κόλλια θα ενισχύσει περαιτέρω αυτήν την κατεύθυνση. Ειδική μνεία έκανε στο ζήτημα του εργαλείου SAFE για τον αμυντικό εξοπλισμό των κρατών-μελών της ΕΕ.
«Σε ό,τι αφορά το SAFE και την αρχιτεκτονική άμυνας και ασφάλειας, έχουμε κοινή θέση με την Ελλάδα για τη συμμετοχή τρίτης χώρας, και συγκεκριμένα της Τουρκίας», επισήμανε η Πρόεδρος της Βουλής.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει ήδη συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών αναφορικά με την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες.
Από την πλευρά του, ο νέος Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με την κ. Δημητρίου. Σημείωσε ότι, με αφορμή και την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, η συνεργασία ξεκινά υπό τους καλύτερους οιωνούς. «Είναι ιδιαίτερη τιμή η πρώτη επίσημη επίσκεψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου να προέρχεται από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτα Κακλαμάνη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη αυτή «θα καταδείξει εκ νέου τη σταθερή και ισχυρή στήριξη της ελληνικής Βουλής, της ελληνικής Πολιτείας και της Κυβέρνησης προς τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκθεση-καταπέλτης για την ΑΗΚ και το ενεργειακό κόστος
Βουλευτικές Εκλογές 2026
Χαραλαμπίδου και ΑΛΜΑ Διερευνούν Μοντέλο Εκλογικής Συνεργασίας
ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Εθνική Φρουρά και Αμερικανικές Δυνάμεις σε κοινές ασκήσεις και ανταλλαγή τεχνογνωσίας
-
Off the Record1 month agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
EKLOGES20262 days agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
Off the Record1 month agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 weeks agoΣυντάξεις για ψηφοθηρία: Κρατικό έγκλημα με χρονόμετρο
-
Behind Politics1 week agoBehind Politics | Επεισόδιο 2: Γιώργος Μαυρουδής, Σάββατο 21/02 στις 7μμ
-
Off the Record3 weeks agoΑργίες à la carte: κόλλησε ο Κουλάς του ΔηΣυ όταν ρωτήθηκε για τον δήμαρχο Αγίας Νάπας
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 weeks agoBloomberg: Διεθνής κυβερνοεπίθεση πλήττει δεκάδες χώρες – Στο κάδρο και η Κύπρος
-
Off the Record3 weeks agoΞεσηκωμός στον Μαζωτό για Μονάδα Αφαλάτωσης
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 weeks agoΜε ψήφους 5-3 απορρίφθηκε η αίτηση Βαρωσιώτου – Προσφυγή στο ΕΔΑΔ

