ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καρογιάν: Στήριξη στις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία Συνεργατικής Τράπεζας
Η Δημοκρατική Παράταξη-Συνεργασία, μέσω του Προέδρου της, Μάριου Καρογιάν, εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου Συνεργατικού Πιστωτικού Ιδρύματος που θα στηρίζεται στις αξίες και τις αρχές της Συνεργατικής Ιδέας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΠΑ, ο κ. Καρογιάν ενημερώθηκε από τα μέλη της Παγκύπριας Εταιρείας Προώθησης Συνεργατισμού και υπογράμμισε ότι το νέο πιστωτικό ίδρυμα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας, με ιδιαίτερη προσοχή στον πρωτογενή τομέα, όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία, καθώς και στη μεσαία τάξη.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία ανέφερε τη σημαντική ιστορία του Συνεργατισμού στην Κύπρο, τονίζοντας ότι για πολλές δεκαετίες υπήρξε στήριγμα για τα μεσαία στρώματα. Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθούν οι λανθασμένες πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν στην κατάρρευση του Συνεργατισμού το 2018. Σημείωσε ότι η επανασύσταση του Συνεργατισμού πρέπει να στηριχτεί σε μια σταθερή νομική βάση και σωστή διαχείριση, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.
Ο κ. Καρογιάν ανέφερε επίσης ότι η παράταξή του είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη δημιουργία της Παγκύπριας Συνεργατικής Τράπεζας, συμμετέχοντας σε διαβουλεύσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα, με στόχο την εφαρμογή καλών πρακτικών και την τήρηση ευρωπαϊκών προτύπων. Υποσχέθηκε πλήρη υποστήριξη στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος.
Η Δημοκρατική Παράταξη ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί ο Συνεργατισμός να μετατραπεί σε εμπορική τράπεζα, αλλά στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού θεσμού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού, στηρίζοντας τις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης.
Στη συνάντηση με τα στελέχη της Εταιρείας Προώθησης Συνεργατισμού παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Αλέκος Τρυφωνίδης και Μαρίνος Μουσιούττας, ο οργανωτικός γραμματέας της ΔΗΠΑ, Σπύρος Παναγή, καθώς και ο επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών, Γιώργος Ποίζης, που ορίστηκε από την Παράταξη ως σύνδεσμος με την Εταιρεία για την παροχή επιστημονικής και συμβουλευτικής υποστήριξης.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ
Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 05/05 στις 7μμ
Το παρόν και το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της επικαιρότητας και των κοινωνικών προκλήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιες βουλεύτριες:
• Δήμητρα Χατζηβασιλείου (Άμεση Δημοκρατία – Λεμεσός)
• Έλενα Λυμπούρη Κοζάκου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Λευκωσία)
• Νατάσα Ιωάννου (Volt – Κερύνεια)
• Ελένη Χρυσοστόμου (ΔΗΠΑ– Λευκωσία)
Συζητήσαμε για :
• Την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα το ζήτημα της άδειας μητρότητας
• Το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία
• Τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή
• Τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους
Μια ουσιαστική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, που ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ
-
Off the Record1 month agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
voulitv4 weeks agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 31/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoΟικολόγοι: Ολοκληρώθηκε η επικύρωση ψηφοδελτίου – Οι 56 υποψήφιοι
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 20/04 στις 7μμ

