Στη Λάρνακα έφτασε το μεσημέρι ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ελί Κοέν και έτυχε υποδοχής από τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο, στο ΚΣΕΔ, για συζήτηση των σχεδιασμών ανάπτυξης και υλοποίησης της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια» της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα.

Στη συνάντηση παρίστανται και τεχνικές ομάδες προς συζήτηση τεχνικών θεμάτων που άπτονται της πρωτοβουλίας, ενώ παρόντες είναι και ο Πρέσβης της Κύπρου στο Ισραήλ Κορνήλιος Κορνηλίου και ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Όρεν Ανόλικ.

Αναμένεται ότι μετά το πέρας της σύσκεψης οι Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις, ενώ ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ θα μεταβή και στο λιμάνι Λάρνακας, όπου θα παρουσιαστεί από αρμόδιους ο τρόπος υλοποίησης της μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πηγή: Philenews

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.