Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ενιαίος εποπτικός μηχανισμός για τη διαφθορά και την κεφαλαιαγορά, υπογράμμισε σε κύπριους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, λίγο πριν τη σημερινή εξέταση των ευρημάτων της έρευνας Cyprus Confidential από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

«Χρειάζεται ενιαίος εποπτικός θεσμός, όπως συμβαίνει και με τις τράπεζες, όπου οι κανόνες ρυθμίζονται από την ΕΕ και η συμμόρφωση των καταστημάτων εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Είναι θέση του Ευρωκοινοβουλίου, εδώ και καιρό, ότι κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύσει και στην κεφαλαιαγορά γενικά. Έξω και πέρα από τις τράπεζες», υπογράμμισε ο κ. Μαυρίδης, εκτιμώντας ότι η ΕΕ έχει την τεχνογνωσία για να το προχωρήσει.

«Ως θέμα αρχής, φυσικά και αποδέχομαι να συζητηθεί το θέμα της Κύπρου και πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν στοχοποιείται η Κύπρος σκόπιμα. Είχαμε πολύ έντονες συζητήσεις και για τη Μάλτα τα προηγούμενα χρόνια».

Πηγή: Philenews

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.