Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόμπος στο ΣΕΥ: Η Κύπρος επιθυμεί να συμβάλει στην ειρήνη στη Γάζα με συγκεκριμένες ενέργειες και εφαρμόσιμες προτάσεις

Avatar photo

Published

on

Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, με επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών των “27” τη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, καθώς και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Υπουργός Εξωτερικών, αφού ανέφερε ότι αύριο συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ρωσική εισβολή, επανέλαβε την ακλόνητη στήριξη της Κύπρου προς την Ουκρανία.

«Η Κύπρος, ως χώρα που έχει βιώσει εισβολή και συνεχίζει να βιώνει κατοχή μέρους του εδάφους της, στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των χωρών. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε κάνει πολλά, και μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα τόσο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων όσο και σε σχέση με τη στήριξη της χώρας», σημείωσε σχετικά.

Αναφερόμενος στο 20ο πακέτο κυρώσεων που βρίσκεται υπό συζήτηση, ο Υπουργός Εξωτερικών, αφού τόνισε ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο και ισχυρό πακέτο, σημείωσε ότι η Κυπριακή Προεδρία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας.

Όσον αφορά τη Μέση Ανατολή, αναφέρεται ότι οι υπουργοί αντάλλαξαν με έμφαση στις εξελίξεις στο Ιράν και τη Συρία.

Αναφερόμενος στο Ιράν, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη ανάγκη συνέχισης των διπλωματικών προσπαθειών, υπογραμμίζοντας τις σοβαρές επιπτώσεις για τη σταθερότητα στην περιοχή σε περίπτωση στρατιωτικής κλιμάκωσης, ενώ σε σχέση με τη Συρία, ο κ. Κόμπος υπογράμμισε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ρευστή. Αφού σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός καθώς και των συμφωνηθέντων, τόνισε την ανάγκη η ΕΕ να διατηρήσει την εμπλοκή της στις εξελίξεις που αφορούν την χώρα.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών παρακάθισαν σε γεύμα εργασίας με τον Ύπατο Εκπρόσωπο για τη Γάζα, Νικολάι Μλαντένοβ. Σε παρέμβασή του, ο κ. Κόμπος υπογράμμισε ότι η Κύπρος επιθυμεί να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, με συγκεκριμένες ενέργειες και εφαρμόσιμες προτάσεις, και πάντοτε ως μέρος της λύσης.

«Η υποστήριξή μας σε σχέση με την Γάζα είναι σύμφωνη με την διαχρονική θέση αρχής της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση δύο κρατών, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ», ανέφερε σχετικά, επαναλαμβάνοντας σε αυτό το πλαίσιο ότι αξιοποιώντας υφιστάμενους μηχανισμούς και σε συνεργασία με οργανισμούς του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της UNOPS, η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να εργάζεται για εφαρμογή του σχεδίου 20 σημείων για τη Γάζα στην βάση του ψηφίσματος 2803 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις στο πλαίσιο άτυπου προγεύματος εργασίας σχετικά με τις υβριδικές απειλές και τη χειραγώγηση των πληροφοριών και τις παρεμβάσεις από το εξωτερικό (FIMI), ενώ στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Κόμπος είχε διμερή συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών, Εμπορίου και Άμυνας της Ιρλανδίας, Χέλεν ΜακΈντι, καταλήγει η ανακοίνωση.

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Ο πρόεδρος του κόμματος ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ, Ανδρέας Χριστοφή, φιλοξενείται στην εκπομπή #ekloges2026 με τον Χάρη Θεραπή, σε μια συζήτηση με πολιτικό βάθος αλλά και προσωπικές αποκαλύψεις.

Με φόντο τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, ο Ανδρέας Χριστοφή ανοίγει τα χαρτιά του για:
▪️ τη «λαϊκή ανόρθωση» που προτείνει
▪️ τη σύγκρουση με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα
▪️ τις προτεραιότητες για αγρότες και εργαζόμενους
▪️ τη θέση του στο Κυπριακό και την οικονομία

Παράλληλα, μιλά για την προσωπική του διαδρομή και τη δικαίωσή του στην υπόθεση “The Land of Dreams”, αναφερόμενος σε εκείνους που –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– επιχείρησαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά.

Μια παρουσία με ξεκάθαρο λόγο, αιχμηρές τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.

👉 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli.TV

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Πάφος 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 03/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η εκπομπή «Εκλογές 2026» επικεντρώθηκε στην επαρχία Πάφου, με τον Μίκη Κασάπη να φιλοξενεί μια ουσιαστική συζήτηση για τη μάχη της έδρας, φέρνοντας στο προσκήνιο τα σημαντικότερα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Πάφου: Γιώργος Σκούρου (ΑΚΕΛ), Χρήστος Κωμοδρόμος (ΑΛΜΑ) και Βάσος Δημητρίου (ΕΔΕΚ).
• Ποια είναι τα κύρια ζητήματα που καθορίζουν τη μάχη για την κοινοβουλευτική έδρα της Πάφου και ποιες οι πολιτικές προτεραιότητες των υποψηφίων;
• Πώς επηρεάζει η ακρίβεια τον Κύπριο πολίτη και ποιες είναι οι προτάσεις των κομμάτων για την ανακούφιση των νοικοκυριών;
• Το στεγαστικό πρόβλημα απασχόλησε έντονα τη συζήτηση, με ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη αγορά ακινήτων από ξένους υπηκόους στην Πάφο, που επιδεινώνει την πρόσβαση των ντόπιων σε προσιτή κατοικία.
• Η λειψυδρία, ένα διαχρονικό και κρίσιμο ζήτημα για την Πάφο, τέθηκε στο τραπέζι, με τους υποψηφίους να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων.
• Η διαφθορά αναδείχθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η πολιτεία, με έμφαση στην ανάγκη για διαφάνεια, λογοδοσία και θεσμικές μεταρρυθμίσεις.
• Συζητήθηκαν επίσης τα μεγάλα έργα που έχουν εξαγγελθεί αλλά παραμένουν ανεκπλήρωτα, όπως το λιμάνι της Πάφου, με έμφαση στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών και υλοποίησης αναπτυξιακών υποδομών.
Η συζήτηση κατέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή παραδοχή ότι η Πάφος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου απαιτούνται άμεσες, ρεαλιστικές και αποτελεσματικές λύσεις.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Πολιτική με επιχειρήματα & γνώση με την Ανδρούλλα Καμιναρά – Anka Moraru, Πέμπτη 02/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η Ανδρούλλα Καμιναρά φιλοξενεί στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Πολιτική με επιχειρήματα & γνώση» στο Vouli TV την Anka Moraru, μια δυναμική επαγγελματία που διαπρέπει στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στο Λονδίνο και κατέχει διευθυντική θέση στην PwC.

🔍 Μέσα από μια σύγχρονη και ουσιαστική συζήτηση, φωτίζονται ζητήματα που συνδέονται με την καριέρα, την τεχνολογία και τις κοινωνικές εξελίξεις, μέσα από τη δική της πορεία και εμπειρία.

👉 Συζητούν:
▪️ Την απόφασή της να φύγει από την Κύπρο και να χτίσει καριέρα στο Λονδίνο
▪️ Το φαινόμενο του brain drain και τις προοπτικές επιστροφής
▪️ Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα όπως το cybersecurity
▪️ Τις προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ιδιαίτερα στον ενεργειακό κλάδο
▪️ Την αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων και τη σημασία της διαχείρισης κινδύνου
▪️ Την επίδραση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας
▪️ Τον ρόλο της ενημέρωσης και της κριτικής σκέψης στην εποχή της παραπληροφόρησης

💬 Μια ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση που αγγίζει κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης εποχής — από την επαγγελματική εξέλιξη και την ισότητα, μέχρι την ασφάλεια, την τεχνολογία και το μέλλον της εργασίας.

📺 Ένα επεισόδιο με ουσία, εμπειρία και καθαρή ματιά στο αύριο — μόνο στο Vouli TV.

Continue Reading
Advertisement
EKLOGES20268 hours ago

Οικολόγοι: Ολοκληρώθηκε η επικύρωση ψηφοδελτίου – Οι 56 υποψήφιοι

ΕΚΠΟΜΠΕΣ11 hours ago

Πολιτική με επιχειρήματα & γνώση με την Ανδρούλλα Καμιναρά, Νίκος Μούδουρος και Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Κυριακή 05/04 στις 7μμ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ1 day ago

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν με χυδαία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Βουλευτικές Εκλογές 20262 days ago

Διαδικτυακή Δημοσκόπηση – Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Απρίλιος 2026

Podcast Therapy2 days ago

«Μαρία Κρίδη: Από την Παιδεία στην Πολιτική» | Podcast Therapy S2 E18

EKLOGES20262 days ago

EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ

EKLOGES20263 days ago

EKLOGES2026 – Πάφος 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 03/04 στις 7μμ

Off the Record3 days ago

ΕΛΑΜ: Ο μεγάλος νικητής των εκλογών…

Off the Record3 days ago

Ασκήσεις ισορροπίας σε τεντωμένο σχοινί και οι σπόνσορες της πολιτικής

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ3 days ago

ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Πέμπτη 02/04 στις 9μμ

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia