ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μαραθώνιος διαβουλεύσεων για το νέο σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών – Στην Ολομέλεια μέσα Δεκεμβρίου
Σειρά συναντήσεων ξεκινά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας σχετικά με το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, με στόχο να συγκεντρώσει γραπτώς τις τοποθετήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, επιδιώκεται να διαπιστωθεί αν μπορούν να γίνουν στοχευμένες αλλαγές. Η επιτροπή φιλοδοξεί, πριν από την τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας που προηγείται της τριήμερης συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού—την τελευταία νομοθετική πράξη του 2025—να έχει διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο τελικό κείμενο, δεδομένης της κοινής αναγνώρισης πως απαιτείται αναθεώρηση του τρόπου αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Στην πρόσφατη συνεδρία, η Επιτροπή Παιδείας άκουσε ξανά τις θέσεις όλων των φορέων, πριν την έναρξη της κατ’ άρθρον συζήτησης του νομοσχεδίου. Η απόφαση αυτή ικανοποίησε τόσο την υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος δήλωσε πως «χαίρομαι για το αποτέλεσμα της κατ’ άρθρον συζήτησης που θα ξεκινήσει στη Βουλή». Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς, σημείωσε πως η επιτροπή θα πραγματοποιήσει επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους για να καταγράψει αναλυτικά τις θέσεις τους.
Εν ολίγοις, η Επιτροπή Παιδείας θα συναντήσει τις οργανώσεις ώστε να παραλάβει γραπτώς όλα τα σημεία στα οποία διαφωνούν ή θεωρούν ότι απαιτούνται τροποποιήσεις, προτού προχωρήσει στον επόμενο κύκλο συζήτησης. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπου οι οργανώσεις θα υποβάλουν τα αιτήματά τους, τα οποία στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να αξιολογηθεί ποια σημεία μπορούν να τροποποιηθούν. Παράλληλα, για να τηρηθούν τα στενά χρονοδιαγράμματα, η Επιτροπή αναμένεται να πραγματοποιήσει και έκτακτη συνεδρία, με στόχο το κείμενο να έχει οριστικοποιηθεί έως τις 11 Δεκεμβρίου, οπότε και αναμένεται η τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας πριν από τη συζήτηση του προϋπολογισμού στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως το νέο σύστημα αξιολόγησης πρέπει να εγκριθεί και να δημοσιευθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος επιβολής προστίμου 60 εκατ. ευρώ προς την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς η μεταρρύθμιση αυτή αποτελεί δράση-ορόσημο της προηγούμενης κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Γι’ αυτό και η στάση του ΔΗΣΥ θεωρείται καθοριστική. Από τη μία, η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει μία μεταρρύθμιση που εισηγήθηκε η προηγούμενη, ωστόσο δεν κατέθεσε εγκαίρως στο Κοινοβούλιο. Από την άλλη, ενδεχόμενη αρνητική θέση του κόμματος θα έρχονταν σε αντίθεση με τις δικές του προηγούμενες πολιτικές επιλογές. Αν οι νέοι κανονισμοί δεν εγκριθούν, το πρόστιμο θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους πολίτες—συμπεριλαμβανομένων και εκπαιδευτικών και βουλευτών—κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.
Την ίδια ώρα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά σχετικά με την προαναγγελθείσα απεργία της ΠΟΕΔ την ερχόμενη Τετάρτη, από τις 7:30 έως τις 9:00 το πρωί. Η οργάνωση εξετάζει τα νέα δεδομένα στο Διοικητικό Συμβούλιο, ωστόσο αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα αναστολή της κινητοποίησης, η οποία θα αποφασιστεί από τα συλλογικά της όργανα.
Τα σημεία που προκάλεσαν διαφωνίες
Στη συζήτηση τέθηκαν ξανά τα θέματα που έχουν προκαλέσει τις μεγαλύτερες διαφωνίες. Πρωτεύον ζήτημα αποτελεί ο ρόλος του διευθυντή στη διαδικασία αξιολόγησης. Οι οργανώσεις ζήτησαν την αφαίρεση της σχετικής πρόνοιας, όμως το Υπουργείο Παιδείας είχε εξαρχής διαμηνύσει ότι πρόκειται για «κόκκινη γραμμή», καθώς τυχόν αφαίρεσή της θα ανέτρεπε την φιλοσοφία του πλαισίου. Στο πλαίσιο αναζήτησης συγκλίσεων, προτείνεται πενταετής μεταβατική περίοδος με έμφαση στη διαμορφωτική αξιολόγηση. Στο κείμενο που προωθήθηκε στη Βουλή υπάρχει πρόνοια ώστε στο τέλος της πενταετίας, με βάση τα δεδομένα της μεταξιολόγησης, να επανεξεταστεί ο ρόλος του διευθυντή και στην αριθμητική αξιολόγηση.
Το γεγονός ότι η ΟΕΛΜΕΚ επικαλείται την πενταετή μεταβατική περίοδο για να υποστηρίξει ότι το κείμενο παρουσιάζει ασάφειες ή κενά δημιουργεί ερωτήματα, καθώς μέχρι πρόσφατα ζητούσε να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα. Παράλληλα, πρόκειται για την ίδια οργάνωση που αντιδρούσε έντονα στη συμμετοχή του διευθυντή και είχε διακόψει μονομερώς τον διάλογο με το Υπουργείο.
Ένα δεύτερο σημείο διαφωνίας αφορά τον ρόλο του ανώτερου εκπαιδευτικού. Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, υποστήριξε ότι ο θεσμός αυτός επιχειρεί να προάγει άτομα που δεν κρίνονται κατάλληλα για διοίκηση, αμφισβητώντας τη σκοπιμότητά του. Ωστόσο, το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι ο ρόλος αυτός αφορά εκπαιδευτικούς που κρίνονται ικανοί για διοίκηση, αλλά επιλέγουν να παραμείνουν στη διδασκαλία—θέση που συναντάται και σε πολλά εκπαιδευτικά συστήματα του εξωτερικού και στα ιδιωτικά σχολεία.
Επιπλέον, οι οργανώσεις ζητούν γενικότερη στήριξη. Η υπουργός Παιδείας έχει διαβεβαιώσει πως το Υπουργείο θα βρίσκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς. Ως προς τις νέες θέσεις, για τις οποίες το ΑΚΕΛ υποστηρίζει πως δεν έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2026, η υπουργός εξήγησε ότι για να ζητηθούν νέες θέσεις πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί το πλαίσιο: «Μόλις συμφωνηθεί και περάσει, αρχίζουμε για τα υπόλοιπα αιτήματα· χωρίς πλαίσιο δεν μπορούμε να ζητούμε θέσεις ανεξέλεγκτα».
Τέλος, στους κανονισμούς περιλαμβάνεται και πρόνοια για άμεση εφαρμογή των διατάξεων. Η Αθηνά Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως οι νέες θέσεις πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα. «Έχουμε πενταετία. Η πρώτη εφαρμογή αφορά την επιμόρφωση. Δεν αρχίζουμε τώρα αυτό που προβλέπεται να εφαρμοστεί στην πενταετία». Τόνισε επίσης ότι η φιλοσοφία του πλαισίου σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους εταίρους, όχι αυθαίρετα, ενώ η Επιτροπή Παρακολούθησης διαθέτει όρους εντολής για να ολοκληρώσει τη διαδικασία σε συνεργασία με όλους.
#exAformis
Όταν η Δικαιοσύνη καλείται να κρίνει… τον ίδιο της τον εαυτό
του Χάρη Θεραπή
Η υπόθεση TAXAN δεν αφορά μόνο τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τα υπόλοιπα πρόσωπα που κατονομάζονται στο πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Αφορά, πρωτίστως, τη θεσμική αξιοπιστία της Νομικής Υπηρεσίας και την ικανότητα του κράτους να πείθει τους πολίτες ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί με συνέπεια, ανεξαρτησία και ίσα μέτρα απέναντι σε όλους.
Η συγκυρία μόνο τυχαία δεν είναι.
Την ώρα που η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το πόρισμα για το λεγόμενο «Κράτος Μαφία», με την ίδια την Κυβέρνηση να αναγκάζεται να αναζητήσει ανεξάρτητους ανακριτές λόγω της εξαίρεσης της ηγεσίας της Νομικής Υπηρεσίας, ένα δεύτερο, εξίσου κρίσιμο ζήτημα καταλήγει ξανά στο ίδιο γραφείο.
Το πόρισμα της Αστυνομίας για την υπόθεση TAXAN αναμένεται να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία, η οποία καλείται να αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινικές διώξεις.
Το ερώτημα, όμως, είναι αμείλικτο.
Πώς μπορεί η ίδια ακριβώς ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας, που το 2022 είχε αποφανθεί ότι δεν υπήρχε επαρκής μαρτυρία για ποινική δίωξη, να πείσει σήμερα ότι η νέα της απόφαση δεν θα σκιάζεται από τις επιλογές του παρελθόντος;
Η τότε θέση ήταν ξεκάθαρη: δεν υπήρχε επαρκής και ανεξάρτητη μαρτυρία.
Κι όμως, λίγα χρόνια αργότερα, η Αρχή κατά της Διαφθοράς, μέσω μιας εκτεταμένης έρευνας, εντόπισε στοιχεία και ενδείξεις που οδήγησαν σε διαπίστωση πιθανής διάπραξης σοβαρών ποινικών αδικημάτων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέα αστυνομική διερεύνηση.
Το εύλογο ερώτημα δεν αφορά μόνο την ουσία της υπόθεσης.
Αφορά το πώς είναι δυνατόν στοιχεία που κρίθηκαν ικανά να οδηγήσουν σε νέα ποινική διερεύνηση να μην είχαν εντοπιστεί ή αξιολογηθεί στην πρώτη έρευνα.
Και ακόμη περισσότερο, γιατί τότε δεν ζητήθηκαν συμπληρωματικές ανακρίσεις ή περαιτέρω διερεύνηση.
Εδώ βρίσκεται η πραγματική πληγή.
Η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης δεν κρίνεται μόνο από τις τελικές αποφάσεις της. Κρίνεται από την ποιότητα των ερευνών, από τη συνέπεια των χειρισμών και από την εικόνα που εκπέμπει προς την κοινωνία.
Όταν οι ίδιες υποθέσεις επιστρέφουν μετά από λίγα χρόνια με διαφορετικά δεδομένα και διαφορετικές αξιολογήσεις, η εμπιστοσύνη των πολιτών δοκιμάζεται.
Και όταν αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο όπου η ίδια η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης δημόσιας αμφισβήτησης εξαιτίας άλλων σοβαρών υποθέσεων, η ανάγκη για απόλυτη διαφάνεια γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.
Ας είμαστε ξεκάθαροι.
Το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς δεν αποτελεί δικαστική απόφαση και κανείς δεν μπορεί να θεωρείται ένοχος πριν αποφανθούν τα αρμόδια δικαστήρια, εφόσον φυσικά ασκηθούν διώξεις.
Όμως η δημόσια λογοδοσία των θεσμών είναι εξίσου απαραίτητη.
Εάν η Νομική Υπηρεσία αποφασίσει αυτή τη φορά να προχωρήσει με ποινικές διώξεις, θα οφείλει να εξηγήσει τι ακριβώς άλλαξε σε σχέση με το 2022 και γιατί τότε δεν κρίθηκε αναγκαία μια πιο ουσιαστική διερεύνηση.
Εάν, από την άλλη, αποφασίσει εκ νέου να μην προχωρήσει, θα πρέπει να αιτιολογήσει με τρόπο που να μπορεί να πείσει μια κοινωνία η οποία παρακολουθεί πλέον με αυξανόμενη δυσπιστία τη λειτουργία των θεσμών.
Η ουσία δεν είναι αν η υπόθεση αφορά έναν πρώην αρχηγό κόμματος.
Ούτε αν οι καταγγελίες τελικά θα επιβεβαιωθούν ή θα καταρρεύσουν στο δικαστήριο.
Η ουσία είναι αν η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει μηχανισμούς που μπορούν να διερευνούν σοβαρές υποθέσεις χωρίς σκιές, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς να δημιουργείται η εντύπωση ότι οι ίδιοι θεσμοί καλούνται κάθε φορά να αξιολογήσουν τα δικά τους λάθη.
Η Δικαιοσύνη δεν αρκεί να απονέμεται.
Πρέπει και να εμπνέει εμπιστοσύνη.
Και αυτή η εμπιστοσύνη, δυστυχώς, δεν ανακτάται με ανακοινώσεις. Ανακτάται μόνο όταν οι θεσμοί αποδεικνύουν στην πράξη ότι είναι πρόθυμοι να κάνουν και τη δύσκολη αυτοκριτική.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεταξύ Άγκυρας και Τουρκοκυπρίων: Ο Έρχιουρμαν χάνει την πολιτική ισορροπία
Σε έντονο πολιτικό κλοιό πιέσεων βρίσκεται ο κατοχικός ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν. Από τη μία πλευρά δέχεται επικρίσεις από πρώην συνεργάτες του στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, αλλά και από ψηφοφόρους που τον είχαν στηρίξει για τις θέσεις του στο Κυπριακό και οι οποίοι πλέον διαπιστώνουν ότι ακολουθεί πολιτική που προσομοιάζει με εκείνη των πολιτικών του αντιπάλων.
Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία, παρότι δεν φαίνεται να έχει παράπονα από τη συνεργασία μαζί του, δεν δείχνει να του έχει πλήρη εμπιστοσύνη, κάτι που αποτυπώνεται σε διάφορες κινήσεις της. Στην πράξη, η Άγκυρα φαίνεται να τον παρακάμπτει, να μην τον ενημερώνει και να μην τον λαμβάνει ουσιαστικά υπόψη στις συζητήσεις που αφορούν το Κυπριακό. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ο κ. Έρχιουρμαν, ο οποίος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι εκάστοτε εγκάθετοι της Άγκυρας διαθέτουν περιορισμένα περιθώρια αυτόνομης δράσης. Στο παρελθόν, ο μόνος που επιχείρησε, έστω και σε μία περίπτωση, να διατυπώσει διαφορετικές θέσεις προκαλώντας την αντίδραση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί. Στην ουσία, ο Τουφάν Έρχιουρμαν, τον οποίο ούτε οι ξένοι συνομιλητές του θεωρούν ότι μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο ή να ασκήσει επιρροή, δεν εκφράζει διαφορετικές απόψεις από εκείνες που προωθεί η Άγκυρα.
Ο Έρχιουρμαν επιλέγει να κινείται πίσω από γενικές και αόριστες διατυπώσεις. Αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για τη μορφή λύσης του Κυπριακού, επαναλαμβάνοντας ότι εκείνο που έχει σημασία είναι το περιεχόμενο της λύσης και όχι η ονομασία της. Η στάση αυτή θεωρείται συνειδητή επιλογή, καθώς επιδιώκει να αποφύγει τόσο τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της τουρκοκυπριακής κοινότητας όσο και τις αντιδράσεις από την Τουρκία. Σε πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, αναφέρθηκε στη θέση της Τουρκίας περί «κυριαρχικής ισότητας» και «ίσου διεθνούς καθεστώτος». Όπως δήλωσε, «πρόκειται για ένα εννοιολογικό πλαίσιο που τέθηκε μετά το Κραν Μοντανά, το περιεχόμενο του οποίου, ωστόσο, δεν έχει συζητηθεί ή συμπληρωθεί επαρκώς μέχρι σήμερα». Με αυτή τη διατύπωση, αποφεύγει να απορρίψει τους όρους που προωθεί η Άγκυρα, τους οποίους είχε υιοθετήσει με ιδιαίτερη ένταση και ο Ερσίν Τατάρ και οι οποίοι παραπέμπουν σε λύση δύο κρατών.
Τουρκία, Έρχιουρμαν και ψευδοκράτος
Η τουρκική πλευρά συνεχίζει να κινείται στη λογική μιας χωριστής αυτόνομης περιοχής στα κατεχόμενα και μιας μορφής συγκυριαρχίας σε διάφορες πτυχές της λειτουργίας του κράτους. Μέσα από συνομοσπονδιακές προσεγγίσεις, εγείρει ζητήματα συνδιαχείρισης, όπως αυτό του φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι μια τέτοια συνεργασία μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και χωρίς συνολική λύση του Κυπριακού.
Είναι σαφές ότι η Άγκυρα διατηρεί στενότερα κανάλια επικοινωνίας με την ψευδοκυβέρνηση, την οποία και στηρίζει ενεργά. Σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να επιθυμεί η σημερινή «αντιπολίτευση», δηλαδή το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, να αναλάβει την ηγεσία του κατοχικού καθεστώτος, προκρίνοντας αντ’ αυτού μια κατάσταση πολιτικής ισορροπίας. Παράλληλα, είναι εμφανές ότι η προώθηση μεγάλων έργων υποδομής από την Τουρκία στα κατεχόμενα συνδέεται και με την ενίσχυση της ψευδοκυβέρνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «συμφωνία» που αναμένεται να υπογραφεί την 1η Ιουλίου για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Τουρκία προς τις κατεχόμενες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, τα κατεχόμενα αναμένεται να επισκεφθεί ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Cevdet Yılmaz. Σύμφωνα με τον ψευδοπρωθυπουργό Ουνάλ Ουστέλ, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2026 θα αρχίσει η πόντιση των αγωγών και θα ξεκινήσει επίσημα η υλοποίηση του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως το 2029.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Αριστοτέλους – Το Υπουργικό εισηγείται εκ νέου διαθεσιμότητα
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη Δευτέρα να εισηγηθεί την εκ νέου θέση σε διαθεσιμότητα της Άννας Αριστοτέλους, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, αποφάσισε να υποβάλει εισήγηση προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), προκειμένου η κ. Αριστοτέλους να τεθεί εκ νέου σε διαθεσιμότητα.
Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Δικαστήριο ακύρωσε την προηγούμενη εβδομάδα την απόφαση της ΕΔΥ, βάσει της οποίας η πρώην Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 5 Δεκεμβρίου 2025 έως την ολοκλήρωση της ποινικής υπόθεσης που εκκρεμεί εις βάρος της και σχετίζεται με έγγραφα των Κεντρικών Φυλακών.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστηρίου, κατά τον ουσιώδη χρόνο, η αρμόδια αρχή για να εισηγηθεί τη διαθεσιμότητα της αιτήτριας δεν ήταν το Υπουργικό Συμβούλιο αλλά η Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς η κ. Αριστοτέλους εξακολουθούσε να υπηρετεί στην Προεδρία όταν κατατέθηκε η σχετική πρόταση προς την ΕΔΥ.
Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, «στις 28.11.2025 που υπεβλήθη η πρόταση από το Υπουργικό Συμβούλιο, η αιτήτρια εξακολουθούσε να υπηρετεί στην Προεδρία και δεν είχε ακόμα αναλάβει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή», ενώ προστίθεται ότι «αρμόδια αρχή, για να εισηγηθεί την διαθεσιμότητα της αιτήτριας, ήταν η Προεδρία της Δημοκρατίας και όχι το Υπουργικό Συμβούλιο».
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 month agoΒουλευτικές εκλογές 2026 – Αναλυτικά αποτελέσματα και κατανομή εδρών
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 weeks agoΠόρισμα καταπέλτης για το “Κράτος-Μαφία” για 15 φυσικά και νομικά πρόσωπα
-
Off the Record1 month agoΟ Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΌσα πρέπει να ξέρετε πριν ψηφίσετε!
-
EKLOGES20261 month agoΒουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΣάλος από πρόταση υποψήφιου του ΕΛΑΜ για παρακολούθηση κομμάτων
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΤι δεν επιτρέπεται από την Παρασκευή μέχρι την ημέρα των εκλογών
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 weeks agoΠόρισμα «Κράτος Μαφία»: Πρώτα ενημερώνεται ο Αναστασιάδης, μετά η δημοσιοποίηση
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 weeks agoΜήνυμα ΔΗΠΑ προς Παπαδόπουλο: «Αναμένουμε την πρόσκληση» – Ανοικτοί σε συνεργασία αλλά με όρους
-
ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ1 week agoΤουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για «ισραηλινή κατάληψη» στην Κύπρο






