Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαραθώνιος επαφών Μαυρογιάννη-Δύσκολη στήριξη από ΔΗΣΥ

Avatar photo

Published

on

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πέρασε χθες το απόγευμα το κατώφλι της Πινδάρου έχοντας μισάωρη συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αυτό ήταν και το ένα σημείο αναφοράς  της χθεσινής μέρας. Είναι η πρώτη φορά, που ένας υποψήφιος που στηρίζει το ΑΚΕΛ, επισκέφθηκε τα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, βολιδοσκοπώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές. Η συνάντηση ήταν σε πολύ κλίμα, όμως, ουσιαστικά, αυτό το οποίο βγαίνει ως συμπέρασμα, είναι ότι για τον ΔΗΣΥ είναι δύσκολη απόφαση στήριξης και συνεργασίας της υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη, λόγω της στήριξης του από το ΑΚΕΛ.

Οι τελικές αποφάσεις βέβαια, όπως αναφέρθηκε και στη συνάντηση, θα ληφθούν κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, κατά την οποία θα γίνει μία γενικότερη συζήτηση όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές. Παρόλο ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν χθες στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, δεν υπάρχει πρόταση για στήριξη Ανδρέα Μαυρογιάννη, το γεγονός ότι στελέχη και μέλη του Πολιτικού Γραφείου, όπως ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, εξέφρασαν δημόσια θέση υπέρ της υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη, θεωρείται δεδομένο ότι αυτή την θέση θα εκφράσουν και εντός του συλλογικού οργάνου του κόμματος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας.

Ο ίδιος ο υποψήφιος σε δηλώσεις του νωρίς χθες το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ επιχείρησε να στήσει γέφυρες συνεργασίας προς την Πινδάρου, κάνοντας αναφορά στις κοινή προσέγγιση τους στο Κυπριακό. O Δημοκρατικός Συναγερμό, όπως είπε, έχει λόγο να κάνει την υπέρβαση και να στηρίξει την υποψηφιότητά του στον β΄γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Ο υποψήφιος υπέδειξε πως το Κυπριακό είναι αυτό το οποίο μπορεί να τον ενώσει με τον ΔΗΣΥ. Σημείωσε επίσης ότι το κυπριακό είναι το πιο σημαντικό θέμα, αφού έχει να κάνει με το ευρύτερο όραμα για το αύριο.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι η υποψηφιότητα του είναι ανεξάρτητη και έχει ως προμετωπίδα την σοβαρότητα στη δημοσιονομική πειθαρχία και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Ως εκ τούτου πρόσθεσε, δεν θα τεθεί εν αμφιβόλω η σταθερότητα της οικονομίας που αποτελεί το λάβαρο του ΔΗΣΥ.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, έφτασε στα γραφεία του ΔΗΣΥ συνοδευόμενος από μέλη της ομάδας του επιτελείου, όπως ο επιτελάρχης του Πανίκος Παπανικολάου,  η επικεφαλής του προγράμματος διακυβέρνησης του Αλεξία Κουντουρή, ο υποστηριχτής της υποψηφιότητας του Χαράλαμπος Προύντζος και ο εκπρόσωπος του επιτελείου Λεόντιος Φιλοθέου. Ο υποψήφιος και το επιτελείο του έχει και την απόλυτη ευθύνη των επαφών, με το ΑΚΕΛ να μένει πίσω, έχοντας καθαρά υποστηριχτικό ρόλο, εάν και εφόσον χρειαστεί, όπως σημείωναν από την πρώτη στιγμή πηγές από την Εζεκία Παπαϊωάννου.

Μετά την Πινδάρου, ο πρώτος κύκλος των επαφών του Ανδρέα Μαυρογιάννη και της ομάδας του, ολοκληρώθηκε με συνάντηση με το κίνημα Οικολόγων και τον Αχιλλέα Δημητριάδη. Υπενθυμίζεται ότι οι Οικολόγοι δεν είχαν πάρει κάποια απόφαση για τον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ ο Αχιλλέας Δημητριάδης, θα ανακοινώσει την απόφαση του την Πέμπτη σε δημοσιογραφική διάσκεψη, αφού πρώτα διαβουλευθεί με τους 100 υποστηρικτές της υποψηφιότητα του και το Κίνημα Αμμόχωστος για την Κύπρο.

Η διαχείριση του β’ γύρου, είχε ουσιαστικά ξεκινήσει, αμέσως μετά το ξεκαθάρισμα του αποτελέσματος των εκλογών το βράδυ της Κυριακής. Τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΑΚΕΛ, δεν έβγαιναν πρώτο πλάνο στα τηλεοπτικά πάνελ, ούτε στάθηκαν δίπλα από τον υποψήφιο, την ώρα των δηλώσεων του. Αξιοσημείωτο επίσης ήταν και το γεγονός ότι δεν ήταν έντονη η παρουσία των κομματικών συμβόλων του ΑΚΕΛ στους πανηγυρισμούς έξω από το επιτελείο, με τις κυπριακές σημαίες να κυριαρχούν. Αργά το βράδυ είχε μεταβεί αντιπροσωπεία του κόμματος υπό τον Στέφανο Στεφάνου, συγχαίροντας τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Οι δηλώσεις όμως έγιναν στην Εζεκία Παποϊωάννου.

Μαυρογιάννης για θύματα σεισμού

Θλίψη για τα θύματα του φονικού σεισμού στην Τουρκία εξέφρασε με γραπτή ανακοίνωση του, το επιτελείου του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη. «Εκφράζουμε τη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση μας προς τις οικογένειες των θυμάτων που προκάλεσε ο φονικός σεισμός στη Συρία και την Τουρκία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του επιτελείου. «Στέλνουμε επίσης μήνυμα ελπίδας για τον εντοπισμό των Τουρκοκύπριων μαθητών που διέμεναν στην Τουρκία στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής σε ξενοδοχείο που έχει γκρεμιστεί από τον σεισμό, αλλά και την αλληλεγγύη μας προς τις οικογένειες τους και σε ολόκληρη την τουρκοκυπριακή κοινότητα», καταλήγει η ανακοίνωση..

Στέφεται και προς την κοινωνία των πολιτών

Χθες ελάχιστες ήταν οι παρεμβάσεις των στελεχών του ΑΚΕΛ. Ο Στέφανος Στεφάνου ήταν φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή κατά την οποία αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών. Το μεσημέρι χθες πραγματοποιήθηκε και συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ ως μία πρώτη αξιολόγηση του αποτελέσματος και της επόμενης μέρας. Η θέση του κόμματος είναι ότι την απόλυτη ευθύνη για βολιδοσκόπηση συνεργασιών, την έχει ο υποψήφιος.

Σε δηλώσεις του χθες το πρωί στο ΚΥΠΕ, πριν από τη συνάντηση, ο πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ανέφερε ότι ανέμενε κρούση από τους δύο υποψήφιους μέχρι χθες το μεσημέρι , και ακολούθως θα συνέλθει η Πολιτική Επιτροπή, η οποία βάσει του περιεχομένου των επαφών που θα διενεργηθούν θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβεί για την εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής.

«Θα αναμένουμε τις επαφές που θα γίνουν και μετά θα συνέλθει η Πολιτική Επιτροπή για να συζητήσει τα δεδομένα, που θα αποφασίσει αν επιβάλλεται να συγκαλέσει Εκλογική Συνδιάσκεψη για να τεθούν ενώπιον της οι δύο επιλογές», είπε ο κ. Θεοπέμπτου. Διευκρίνισε πως αν η Πολιτική Επιτροπή κρίνει αναγκαία σύγκληση της Εκλογικής Συνδιάσκεψης, τότε αυτή θα λάβει χώρα την Τετάρτη.

Πρόσθεσε πως σε ενδεχόμενη σύγκληση της, η Εκλογική Συνδιάσκεψη θα αποφασίσει είτε για τη στήριξη ενός εκ των δύο υποψηφίων που πέρασαν στο Β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, είτε αν θα διατηρήσει την απόφαση για ψήφο κατά βούληση που έλαβε για τον Α’ γύρο των εκλογών.

«Αντιλαμβάνεστε πως για να συγκληθεί η Πολιτική Επιτροπή θα πρέπει να έχω δεδομένα από επαφές με τους υποψηφίους για να θέσω ενώπιον της», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων.

Όπως πληροφορούμαστε, σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει συνάντηση με τον υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πηγή: philenews.com

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 05/05 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Το παρόν και το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της επικαιρότητας και των κοινωνικών προκλήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιες βουλεύτριες:
• Δήμητρα Χατζηβασιλείου (Άμεση Δημοκρατία – Λεμεσός)
• Έλενα Λυμπούρη Κοζάκου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Λευκωσία)
• Νατάσα Ιωάννου (Volt – Κερύνεια)
• Ελένη Χρυσοστόμου (ΔΗΠΑ– Λευκωσία)

Συζητήσαμε για :

• Την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα το ζήτημα της άδειας μητρότητας
• Το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία
• Τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή
• Τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους
Μια ουσιαστική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, που ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που καίνε πραγματικά την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ
▪️ Χαράλαμπος Γρηγορίου, υποψήφιος Βουλευτής Πάφου με το ΕΛΑΜ

Οι δύο υποψήφιοι διασταυρώνουν επιχειρήματα σε τέσσερις καυτές θεματικές ενότητες:

🔹 Ακρίβεια & Σύστημα – Ο κόσμος δεν βγαίνει. Ποιος φταίει; Είναι το σύστημα ή οι πολιτικές επιλογές;
🔹 Μεταναστευτικό – Μπορεί η Κύπρος να αντέξει άλλες ροές ή χρειάζεται άμεση αυστηροποίηση και έλεγχος συνόρων;
🔹 Κυπριακό – Διζωνική Ομοσπονδία ή τέλος στις συνομιλίες; Πού βρίσκεται η κόκκινη γραμμή;
🔹 Πολιτικό Σύστημα – Είναι διεφθαρμένο ή απλώς αναποτελεσματικό; Ποιος λογοδοτεί και πώς αλλάζει;

Με αυστηρό χρόνο, ξεκάθαρους κανόνες και πίεση για ουσιαστικές απαντήσεις, το The Duel φέρνει την πολιτική αντιπαράθεση στην ουσία της.

⚔️ DUEL: ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ 
📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

Continue Reading
Advertisement
Βουλευτικές Εκλογές 20269 hours ago

Τι δεν επιτρέπεται από την Παρασκευή μέχρι την ημέρα των εκλογών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ10 hours ago

Μετωπική σύγκρουση Οδυσσέα – Παμπορίδη για το Βασιλικό και τις αμοιβές εκατομμυρίων

EKLOGES202617 hours ago

EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 18/05 στις 7μμ

Off the Record19 hours ago

Ιστορικό υψηλό στις σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου με καταλυτικό ρόλο της Πρέσβης Τζούλι Ντέιβις

Off the Record20 hours ago

Η Ελληνολατρία και το Ελλάς- Κύπρος – Ένωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Επιστολή Ανδρούλλας Καμιναρά στη διεύθυνση του OMEGA για λανθασμένη παρουσίαση των θέσεών της

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Ο Τραμπ φεύγει, ο Πούτιν ετοιμάζει βαλίτσες για Κίνα

Βουλευτικές Εκλογές 20262 days ago

Όσα πρέπει να ξέρετε πριν ψηφίσετε!

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

«Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται! Στην προκειμένη περίπτωση ο λύκος είναι και… γκρίζος» Η απάντηση Χριστοδουλίδη και Αθήνας στον τουρκικό αναθεωρητισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Αννίτα Δημητρίου: «Ελλάδα δυνατή σημαίνει Κύπρος πιο ασφαλής. Κύπρος ασφαλής σημαίνει Ελληνισμός πιο ισχυρός»

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia