ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα εξέλιξη για το ενεργειακό έργο: Η Κομισιόν απορρίπτει νέα οικονομική μελέτη
Στον αέρα τίθεται το αφήγημα Λευκωσίας-Αθηνών για την επικαιροποίηση των οικονομικών δεδομένων και το μέλλον του ενεργειακού έργου. Πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης των ηγετών Κύπρου και Ελλάδας για επικαιροποίηση των οικονομοτεχνικών παραμέτρων του GSI και πριν ξεκινήσει η υλοποίησή της, η τοποθέτηση της Κομισιόν δημιουργεί νέα δεδομένα. Διά στόματος του Επιτρόπου Ενέργειας, Νταν Γιόργκενσεν, η Κομισιόν δεν θεωρεί απαραίτητη τη σύνταξη νέας μελέτης που θα αποδεικνύει την οικονομική βιωσιμότητα του ηλεκτρικού καλωδίου.
Ο κ. Γιόργκενσεν, με αυτή την τοποθέτηση, ουσιαστικά απαντούσε στους ηγέτες Κύπρου και Ελλάδας και στην απόφαση που έλαβαν στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στις 12 Νοεμβρίου, πριν από την 3η Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας. «Τα νέα δεδομένα καθιστούν ακόμα πιο σημαντική την προστιθέμενη αξία των έργων διασυνδεσιμότητας που ήδη προωθούμε. Πρόκειται για έργα με εθνική διάσταση, αλλά και με ευρύτερο γεωπολιτικό αποτύπωμα. Προχωράμε στην άμεση επικαιροποίηση των οικονομοτεχνικών παραμέτρων του έργου του καλωδίου διασύνδεσης, ώστε να ενισχυθεί, πιθανόν, η συμμετοχή νέων ισχυρών επενδυτών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η τοποθέτηση αυτή εκτόνωσε το κλίμα που είχε προκληθεί από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού και τη σκληρή αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επιστολή του ΑΔΜΗΕ προς τη ΡΑΕΚ.
Η θέση της Κομισιόν
Η δήλωση Γιόργκενσεν αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης υπάγεται στην Ε.Ε. και χρηματοδοτείται με €657 εκατ. Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Μιχάλη Χατζηπαντέλα για την πιθανότητα εκπόνησης νέας ανάλυσης κόστους-οφέλους, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι η διαδικασία αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί στο πλαίσιο της ένταξης του έργου στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI). Όπως σημείωσε, η έγκριση του GSI επιβεβαιώνει ότι τα οφέλη υπερβαίνουν το κόστος.
Ο κ. Γιόργκενσεν αναφέρθηκε σε μελέτη του 2016, ξεκαθαρίζοντας ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ολοκλήρωση του GSI αποτελεί βασική προτεραιότητα, καθώς ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια, τη διασυνδεσιμότητα και την ικανότητα μεταφοράς καθαρής ευρωπαϊκής ενέργειας. Επιπλέον, η Κομισιόν υπογράμμισε ότι η πολιτική βούληση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ολοκλήρωση του GSI παραμένει σταθερή, ισχυρή και απολύτως αδιαμφισβήτητη.
Τι μέλλει γενέσθαι
Υπό τις παρούσες συνθήκες, παραμένει άγνωστη η τύχη της επικαιροποίησης των οικονομοτεχνικών παραμέτρων του καλωδίου. Στην Αθήνα, πηγές που επικοινώνησαν με την «Κ» δήλωσαν άγνοια σχετικά με την υλοποίηση της απόφασης Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη. Παρόμοια ήταν η αντίδραση και στη Λευκωσία. Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν τις απόψεις που θεωρούν ότι η επικαιροποίηση στόχευε στην αγορά χρόνου και την εκτόνωση της δημόσιας εικόνας που είχε δημιουργηθεί από τις αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων.
Μια ένδειξη για το μέλλον του έργου μπορεί να προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων στην Αθήνα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, υποστήριξε ότι το ηλεκτρικό καλώδιο Κύπρου-Κρήτης θα ενταχθεί σε νέα μορφή στον εμπορικό δρόμο IMEC. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε μια διασύνδεση Κύπρου-Ισραήλ και Ισραήλ-Αραβικού κόσμου-Ινδίας, η οποία, κατά τον Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, θα προσφέρει μέγιστα οφέλη στην Ελλάδα. «Ενισχύοντας τις διασυνδέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ινδία θα βλέπει αυτόν τον δρόμο ως τον ασφαλέστερο για τη μεταφορά προϊόντων της. Αυτό σημαίνει σημαντική ανάπτυξη για τη χώρα μας, τα λιμάνια και νέες θέσεις εργασίας, καθώς ο πλούτος της Ινδίας θα διοχετευθεί στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, χωρίς ανταγωνισμό με Ιταλία και Γαλλία».
Η Λευκωσία
Στην κυπριακή πρωτεύουσα οι δημόσιοι τόνοι έχουν υποχωρήσει σημαντικά μετά την απόφαση για επικαιροποίηση των οικονομικών δεδομένων. Παραμένει άγνωστο αν η Λευκωσία έχει καταβάλει στον ΑΔΜΗΕ τα €25 εκατ., που αποτελούν την πρώτη δόση για την ανάκτηση των εξόδων του καλωδίου. Το βάρος διαχείρισης του έργου περνά στον νέο υπουργό Ενέργειας, Μιχάλη Δαμιανό, ο οποίος σύντομα θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Προβληματισμός προκαλεί τι θα πράξει αν βρεθεί αντιμέτωπος με νέες ενστάσεις του υπουργού Οικονομικών. Η απομάκρυνση του Γιώργου Παπαναστασίου και η παραμονή του Μάκη Κεραυνού ξεκαθάρισαν τη στάση του Προεδρικού έναντι των απόψεων του ΥΠΟΙΚ, που θεωρεί το καλώδιο οικονομικά μη βιώσιμο.
Το έργο
Στο πλαίσιο αυτό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση των κατασκευαστικών παραγόντων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή και την πόντιση του καλωδίου, NEXANS, προχώρησε σε αναστολή προκήρυξης διαγωνισμών για υπηρεσίες, επικαλούμενη επαναξιολόγηση του έργου στο πλαίσιο της απόφασης Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη. Η αναστολή αυτή δεν συνιστά ακύρωση του έργου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βράβευσε τον δημοσιογράφο Φάνη Μακρίδη για τον αδιάκοπο αγώνα του κατά της διαφθοράς
Στις 9 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τίμησε τον δημοσιογράφο Φάνη Μακρίδη, αναγνωρίζοντας τον αδιάκοπο αγώνα του να φέρνει στο φως σκάνδαλα και παθογένειες, τόσο στον χώρο του αθλητισμού όσο και ευρύτερα στην πολιτεία.
Ο Μακρίδης ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, σε μια εποχή που πολλοί συνάδελφοι υπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα. Μέσα από το ερευνητικό του ρεπορτάζ, αποκαλύπτει την αλήθεια, υπερασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον και δίνοντας φωνή σε ό,τι μένει κρυφό.
Κατά την τελετή, ο δημοσιογράφος παρέλαβε το βραβείο με εμφανή συγκίνηση από τον Πρόεδρο του Κινήματος, κ. Σταύρο Παπαδούρη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του αλλά και την αγάπη προς την οικογένειά του, η οποία στέκεται αρωγός στον καθημερινό αγώνα του. Όπως ο ίδιος δήλωσε, μέσα σε αυτήν την κοινωνία που ζούμε, γεμάτη σήψη και διαφθορά, η διάκριση αυτή αποτελεί, ίσως, τη μεγαλύτερη αναγνώριση της καριέρας του και του δίνει τη δύναμη να συνεχίσει να αγωνίζεται για την αλήθεια, παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
Η βράβευση του Φάνη Μακρίδη αναδεικνύει τη σημασία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και αποτελεί έμπνευση για όλους όσους πιστεύουν στην αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την κοινωνική ευθύνη.
50 +1 χρόνια μετά
Θετική πρόοδος στη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Ολγκίν – Έρχιουρμαν για Κυπριακό και ΜΟΕ
Οι δύο ηγέτες μπήκαν στην ουσία του Κυπριακού και συζήτησαν εκτενώς τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην πρώτη ουσιαστική τους συνάντηση.
Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη μετά την τρίωρη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν, χρησιμοποιήθηκε λεκτικό που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, με αναφορά στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στο ζήτημα της πολιτικής ισότητας.
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Ανδρέα Πιμπίσιη στον «Φιλελεύθερο», τόνισε μετά τη συνάντηση ότι συζήτησαν τόσο την ουσία του Κυπριακού όσο και τα ΜΟΕ με τον κατοχικό ηγέτη.
Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2020, το ανακοινωθέν του ΟΗΕ περιλαμβάνει αναφορά σε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, μετά από συμφωνία και των δύο πλευρών. Συγκεκριμένα:
-
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ο πραγματικός στόχος είναι η επίλυση του Κυπριακού με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.
-
Τα ΜΟΕ θεωρούνται σημαντικά για τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος, χωρίς όμως να υποκαθιστούν την επίτευξη λύσης του Κυπριακού.
Το ανακοινωθέν ικανοποιεί τόσο την ελληνοκυπριακή πλευρά, μέσω της αναφοράς στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, όσο και την τουρκοκυπριακή, όσον αφορά την πολιτική ισότητα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό και φιλικό κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με στόχο τη δημιουργία κλίματος που ευνοεί τη διευθέτηση και την επίτευξη λύσης. Συζητήθηκαν οι προηγούμενες συμφωνημένες πρωτοβουλίες ΜΟΕ, νέες ιδέες και συμφωνήθηκε η επίτευξη συμφωνιών το συντομότερο δυνατό, κυρίως για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης, το ζήτημα του χαλουμιού και την κατασκευή αγωγών νερού από τη Μονάδα Επεξεργασίας Νερού στην κατεχόμενη Μια Μηλιά.
Επιπλέον, συμφώνησαν στην αύξηση προσωπικού για τις υπηρεσίες στα σημεία διέλευσης και χαιρέτισαν τις εργασίες για τη διεύρυνση του δρόμου στο σημείο διέλευσης Αγίου Δομετίου, με ολοκλήρωση τους επόμενους μήνες.
Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συμμετάσχουν στην επόμενη άτυπη συνάντηση σε ευρύτερη μορφή που θα συγκληθεί από τον ΓΓ του ΟΗΕ και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να εργάζονται στην Κύπρο για απτά αποτελέσματα προς όφελος όλων των κοινοτήτων.
Πριν από τη συνάντηση, οι ηγέτες επισκέφθηκαν το ανθρωπολογικό εργαστήριο της Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ).
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνάντηση, τονίζοντας την ουσιαστική συζήτηση για το Κυπριακό και την αναφορά στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ. Ανέφερε επίσης ότι έγινε ανασκόπηση των ΜΟΕ, με εστίαση σε συγκεκριμένα θέματα: το χαλούμι, την κατασκευή αγωγών νερού από τη Μια Μηλιά και την ενίσχυση προσωπικού στα οδοφράγματα.
Ο Πρόεδρος υπέβαλε σειρά θεμάτων που θα απαντήσει ο κατοχικός ηγέτης στην επόμενη συνάντηση, όπως αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι, κοινότητες Μαρωνιτών και Αρμενίων, τοπωνύμια στις κατεχόμενες περιοχές, φορολογία προϊόντων και πρόσβαση στις αναστηλωμένες εκκλησίες.
Όσον αφορά τη συνέχεια, η άτυπη πενταμερής συνάντηση θα προετοιμαστεί μετά τις επαφές της κ. Ολγκίν στην Ελλάδα και Τουρκία, με στόχο τον καθορισμό της ημερομηνίας.
Ο ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ για το Κυπριακό, Γιοχάνες Χαν, επισήμανε τη σημασία των αποτελεσμάτων και τόνισε ότι η Ευρώπη στηρίζεται στη συνεργασία των ηγετών για την επανέναρξη των συνομιλιών και την επίτευξη θετικής λύσης.
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι χάθηκαν 2,5 χρόνια και τώρα είναι η ώρα να επανέλθουν οι συνομιλίες από το σημείο που διακόπηκαν το καλοκαίρι του 2017.
Η υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Μαριλένα Ραουνά, επεσήμανε ότι εντατικοποιούνται οι ενέργειες της ΕΕ και του κ. Χαν για το Κυπριακό, ενώ η συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την επανέναρξη των συνομιλιών και τη λύση του Κυπριακού.
ΠΗΓΗ: philenews.com
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Κύπρος στο στόχαστρο της Τουρκίας για την Γάζα – Η Λευκωσία σκέφτεται συμμετοχή στη διεθνή δύναμη, αποκαλύπτει ο Κόμπος
Η Κύπρος εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στη διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Λωρίδας της Γάζας, ωστόσο ζητά σαφήνεια σχετικά με την εντολή και τους κανόνες εμπλοκής της δύναμης, δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της χώρας, Κωνσταντίνος Κόμπος, στην Ελίζαμπεθ Χάγκεντορν (Elizabeth Hagedorn) του Al-Monitor.
«Είμαστε ανοιχτοί να δούμε πώς μπορούμε να συμμετάσχουμε», δήλωσε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στις 7 Δεκεμβρίου, στο περιθώριο του Φόρουμ της Ντόχα στην πρωτεύουσα του Κατάρ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Al-Monitor, ο κ. Κόμπος δεν απέκλεισε την παρουσία κυπριακών δυνάμεων στη Γάζα υπό τις κατάλληλες συνθήκες:
«Εφόσον έχουμε σαφήνεια ως προς το πώς έχει σχεδιαστεί αυτό, ποιοι θα συμμετάσχουν [στη δύναμη], πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό [και] ποιοι θα είναι οι κανόνες εμπλοκής».
Το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προβλέπει την παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός από διεθνή στρατεύματα, την ασφάλεια των συνόρων της Γάζας και την εκπαίδευση μιας ελεγχόμενης παλαιστινιακής αστυνομικής δύναμης. Το σχέδιο, που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον προηγούμενο μήνα, απαιτεί από τον ισραηλινό στρατό να παραδώσει σταδιακά εδάφη στη διεθνή δύναμη σταθεροποίησης, καθώς αποσύρεται από τη Γάζα.
Ο απεσταλμένος του κ. Τραμπ στον ΟΗΕ, Μάικ Βαλτς, δήλωσε στο ισραηλινό κανάλι 12 ότι η μεταπολεμική δύναμη θα αναλάβει επίσης τον αφοπλισμό της Χαμάς, η οποία έχει απορρίψει προτάσεις για παράδοση των όπλων της.
Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει την ανάπτυξη δυνάμεων στο έδαφος έως το 2026. Ορισμένες χώρες έχουν ονομαστεί ως πιθανοί συνεισφέροντες, μεταξύ αυτών η Αίγυπτος, η Ινδονησία και το Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, καμία δεν έχει δεσμευτεί επισήμως, κυρίως λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να βρεθούν σε διασταυρούμενα πυρά μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς, η οποία παραμένει βαριά οπλισμένη.
«Είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε σε όλα τα επίπεδα αυτής της δύναμης», ανέφερε ο Κόμπος, αναφερόμενος στην εκπαίδευση παλαιστινιακής αστυνομίας που θα συνεργάζεται με διεθνή στρατεύματα. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια σχετικά με το ποιος θα συμμετάσχει», πρόσθεσε.
Το Ισραήλ προσπάθησε να ασκήσει βέτο στη συμμετοχή της Τουρκίας στη δύναμη, επικαλούμενο τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Χαμάς. Ο Κόμπος δεν διευκρίνισε εάν αναφερόταν σε πιθανή αντίθεση της Τουρκίας για τη συμμετοχή της Κύπρου, της οποίας η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει.
Ο Κόμπος σημείωσε ότι η στρατιωτική ικανότητα της Κύπρου είναι περιορισμένη λόγω της «απειλής που αντιμετωπίζουμε πίσω στην πατρίδα μας από την τουρκική κατοχή». Η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη από την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων το 1974, μετά από πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από την ελληνική χούντα.
«Το μόνο παιχνίδι στην πόλη»
Ο Κόμπος μίλησε ενόψει της καθυστέρησης εφαρμογής της δεύτερης φάσης της εκεχειρίας, που συμφωνήθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, λόγω της αλληλουχίας του αφοπλισμού της Χαμάς, της πλήρους αποχώρησης ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα και της ανάπτυξης διεθνών δυνάμεων.
Από την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας στις 10 Οκτωβρίου, η Χαμάς απελευθέρωσε τους εναπομείναντες ζωντανούς ομήρους και όλους τους νεκρούς εκτός από έναν, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση σχεδόν 2.000 Παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ και την αποχώρηση στρατευμάτων του από τη Γάζα.
Το Ισραήλ διατηρεί τον έλεγχο περίπου του μισού θύλακα, αλλά δεν θα αποσυρθεί πλήρως μέχρι να αφοπλιστεί η Χαμάς. Ο Κόμπος τόνισε τη μοναδική θέση της Κύπρου ως μέλος της ΕΕ, με εγγύτητα στη Γάζα και στενές σχέσεις με το Ισραήλ. Τον Οκτώβριο, η Κύπρος παρουσίασε το δικό της εξάμηνο σχέδιο για την υποστήριξη ανοικοδόμησης και ασφάλειας της μεταπολεμικής Γάζας, συμπληρώνοντας το όραμα Τραμπ.
Μέρος του σχεδίου περιλαμβάνει τη χρήση του θαλάσσιου διαδρόμου «Αμάλθεια», που η Κύπρος άνοιξε πριν από δύο χρόνια για την απομάκρυνση συντριμμιών και την εισαγωγή δομικών υλικών. Μέχρι στιγμής, έχει παραδοθεί πάνω από 30.000 τόνοι βοήθειας στη Γάζα, με το μεγαλύτερο μέρος να εκφορτώνεται στο ισραηλινό λιμάνι του Άσντοντ.
Ο Κόμπος εξέφρασε αισιοδοξία για την επέκταση των παραδόσεων ώστε να περιλαμβάνουν νοσοκομειακό εξοπλισμό και αγαθά διπλής χρήσης, τονίζοντας ότι το κυπριακό σύστημα παραδόσεων είναι φθηνότερο, πιο γρήγορο και παρακάμπτει καθυστερήσεις και θέματα ασφαλείας.
Σε ερώτηση για την επάρκεια βοήθειας στη Γάζα, ο Κόμπος απάντησε ότι «έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση, αλλά υπάρχει περιθώριο για περισσότερη».
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 week agoΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ1 month agoΤουφάν Δεν μπορείτε να μας κάνετε να αγαπήσουμε τον Ερντογάν!
-
Off the Record1 month agoΧρήστο Στυλιανίδη, γιατί δεν μοιράζεσαι τις «αποκαλύψεις» σου με τον κυπριακό ελληνισμό;
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΑναστασιάδης για Στυλιανίδη, Αννίτα και Χριστοδουλίδη: Τι αποκαλύπτει ενόψει εκλογών
-
#exAformis2 weeks ago
#exaformis – Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν εφ’ όλης της ύλης | Παρασκευή 28/11 στις 7μμ
-
Off the Record2 weeks ago«Αποκεφαλίζουν» την οικογένεια Χριστόφια…
-
#exAformis3 weeks ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 2 | Παρασκευή 21/11 στις 7μμ
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ2 weeks ago«Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας: Ο όρκος δεν ανέχεται υπεκφυγές – ή ενεργείς, ή παραιτείσαι.»
-
Βουλευτικές Εκλογές 20262 weeks agoΟ πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανοικτός σε επαφές με πολιτικούς από άλλους χώρους
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 week agoΠαραίτηση-έκπληξη: Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Οικολόγων ξεκινά δικό του πολιτικό σχήμα


