Έξω από τα δόντια τα είπε η Άννα Θεολόγου αναφερόμενη στο θέμα των καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον αθλητισμό και τον ρόλο του τέως πρόεδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Η ανεξάρτητη βουλευτής σχολιάζοντας το γεγονός ότι η διακεκριμένη Κύπρια αθλήτρια Άντρη Ελευθερίου είχε καταγγείλει δημοσίως σεξουαλική κακοποίησή της πριν από τρία έτη, χωρίς να… ανοίξει μύτη, δεν μάσησε τα λόγια της.

Έκανε λόγο για «δημόσιες τοποθετήσεις και αναφορές που δεν μένουν στο προσκήνιο και κουκουλώνονται ή χώνονται κάτω από το χαλί γιατί κάποιοι δεν εξυπηρετούνται, γιατί θίγονται συμφέροντα…».

Δεν έμεινε μόνο μέχρι εκεί, αλλά άσκησε κριτική και στα Μ.Μ.Ε. που δεν είχαν αναδείξει τότε το θέμα.

Εδώ να θυμίσουμε πως η Ελευθερίου τον Φεβρουάριο του 2018 είχε αποκαλύψει σε εκπομπή της Ελίτας Μιχαηλίδου ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες του 2006 και την Ολυμπιάδα στο Πεκίνο (2008). Τις ίδιες καταγγελίες είχε επαναλάβει στην ίδια δημοσιογράφο στις 21/12/2020, στην εκπομπή του ΡΙΚ «Γυναίκα της Κύπρου».

Από την κριτική της δεν ξέφυγε ούτε ο παραιτηθείς -πλέον- πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Η κα Θεολόγου κατέρριψε τον ισχυρισμό ότι η εν λόγω Επιτροπή είχε ως όρους εντολής της να ασχολείται με τον έλεγχο και τις καταγγελίες για χειραγωγημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Αναφέρθηκε στην απόφαση του κ. Παπαχαραλάμπους να ελέγξει την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, κάτι που σύμφωνα με την ανεξάρτητη βουλευτή, είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι λογαριασμοί της και να μην λαμβάνει κρατική χορηγία ούτως ώστε να στηριχθούν και οι Κύπριοι αθλητές.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει ούτε για τον κίνδυνο αποκλεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή που οδήγησε σε περιπέτειες: «Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε νόμους στη Βουλή για να καλύψουμε τα νώτα κάποιων που δεν ακολούθησαν τις διαδικασίες σωστά».

Ασφαλώς, η κα Θεολόγου κλήθηκε να τοποθετηθεί και για ένα θέμα που είχε αναδείξει η ίδια στην Βουλή, όταν μετά από ερώτησή της προς τον κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, ο τελευταίος παραδέχθηκε (αλλά δεν αναγνώρισε) τη σύγκρουση συμφερόντων που είχε με την υπόθεση της αθλήτριας Άντρης Ελευθερίου.

Ως γνωστόν, ο καταγγελλόμενος στην περίπτωση της Ελευθερίου, είχε νομική εκπροσώπηση από το δικηγορικό γραφείο συμφερόντων του κ. Παπαχαραλάμπους. Πολλοί είχαν εκφράσει τότε την έκπληξή τους για το γεγονός ότι ο τελευταίος ως πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού δεν είχε στηρίξει με τοποθετήσεις του την αθλήτρια…

Vouli TV