Επτά υποθέσεις εναντίον προσώπων που έχουν καταγγελθεί για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, έχουν ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστου Ανδρέου, στην εκπομπή «Παρατηρητής Live», οι 7 από τις συνολικά 16 υποθέσεις που προέκυψαν μετά από καταγγελίες σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, έχουν καταχωρισθεί στο δικαστήριο.

Βάσει των όσων μας είπε ο κ. Ανδρέου ο φάκελος ακόμη μιας υπόθεσης έχει σχηματισθεί και έχει σταλθεί στη Νομική Υπηρεσία, η οποία θα κρίνει κατά πόσον το μαρτυρικό υλικό είναι τέτοιο ώστε να καταχωρισθεί στο δικαστήριο.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής δύναμης για τις υπόλοιπες οκτώ υποθέσεις συνεχίζονται οι εξετάσεις, ενώ για κάποιες εξ αυτών απομένει να ληφθούν τυπικές καταθέσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή, δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέες υποθέσεις. Όπως είπε, κάποια άλλα πρόσωπα έχουν επικοινωνήσει με την ανακριτική ομάδα και έχουν δηλώσει πρόθεση να προβούν σε καταγγελίες.

Ο κ. Χρίστου αιτιολογώντας μεταξύ άλλων τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους εξετάστηκαν από την Αστυνομία οι καταγγελίες, ανέφερε ότι η ειδική ομάδα του σώματος έχει ενισχυθεί με ακόμη δυο καταρτισμένες ανακρίτριες.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Ανδρέου είπε πως κάποιοι εκ των κατηγορούμενων είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που αφορούν πέραν της μιας περίπτωσης.

Επιβεβαίωσε ακόμη κατόπιν ερωτήματος πως πράγματι υπήρξαν καταγγελίες που μετά από την εξέτασή τους, αποδείχθηκε πως δεν είχαν βάση.

Σε ό,τι αφορά τη φύση των στοιχείων που συλλέγει η Αστυνομία κατά την εξέταση των καταγγελιών, διευκρίνισε πως πέραν από φυσικές μαρτυρίες οι εξεταστές αναζητούν τεκμήρια από αντικείμενα, όπως ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο κ. Ανδρέου ρωτήθηκε, επίσης, πώς και επανεξετάζεται υπόθεση του 2016 που κρίθηκε ως «αδύνατη» για να καταχωρισθεί ενώπιον δικαστηρίου. Απαντώντας, δήλωσε πως η παραπονούμενη επανήλθε με νέα στοιχεία και πλέον ο φάκελος της υπόθεσης έχει σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει κατά πόσον θα ασκηθεί ποινική δίωξη.