ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ουστέλ υπερασπίζεται τις «συλλήψεις» Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»
Για «νόμιμες και θεμιτές δικαστικές διαδικασίες» εντός της «κυριαρχικής περιοχής» του ψευδοκράτους έκανε λόγο ο «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος, Ουνάλ Ουστέλ, σχολιάζοντας την αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις πέντε Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα. Η κυπριακή κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει τα γεγονότα ως «σχεδιασμένη και προκλητική ενέργεια».
Σε γραπτή δήλωσή του, ο Ουστέλ επέκρινε την τοποθέτηση της ελληνοκυπριακής πλευράς, κάνοντας λόγο για «πολιτική χειραγώγηση χωρίς σοβαρότητα». Υποστήριξε ότι οι προσαχθέντες παραβίασαν τους «νόμους» του ψευδοκράτους και για τον λόγο αυτό οδηγήθηκαν ενώπιον των «αρμόδιων αρχών», προσθέτοντας πως «κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου» λόγω της εθνικής του ταυτότητας.
Ο Τουρκοκύπριος αξιωματούχος ισχυρίστηκε επίσης ότι η στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας «υπονομεύει τις διπλωματικές προσπάθειες» του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και «ενισχύει το κλίμα δυσπιστίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων», με το να παρουσιάζει τους συλληφθέντες ως «θύματα».
Παράλληλα, επανέφερε τον ισχυρισμό περί «κυριαρχικής ισότητας» του ψευδοκράτους, κάνοντας λόγο για «λειτουργικό νομικό σύστημα και ανεξάρτητα δικαστικά όργανα». Υπογράμμισε ότι το κατοχικό καθεστώς θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση της «δημόσιας τάξης» στα εδάφη που ελέγχει.
Ολοκληρώνοντας, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «αντιληφθεί την πραγματική πρόθεση» της ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως την περιέγραψε ο ίδιος.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: Στο τραπέζι κοινή συνάντηση με Ερχιουρμάν παρουσία Ολγκίν – «Οι εξελίξεις τρέχουν»
Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.
Απαντώντας σε δημοσιογράφος στο Επισκοπειό, όπου εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Παντελή Κατελάρη, ο Πρόεδρος είπε ότι “η κ. Ολγκίν θα είναι στην Κύπρο πριν το τέλος Ιανουαρίου. Είμαστε σε επαφή μαζί της”.
Πρόσθεσε ότι πριν την κάθοδο της στην Κύπρο, η κ. Ολγκίν θα επισκεφτεί και κάποιες άλλες χώρες, ειδικά σε σχέση με την προεργασία που γίνεται “για να συγκληθεί μια άτυπη διευρυμένη διάσκεψη, όπως έχει συμφωνηθεί, στην οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά”.
Όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, δεν παρατηρείται “καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις”, σημειώνοντας ότι θα ανακοινώσει η ίδια η κ. Ολγκίν το πρόγραμμά της και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.
“Πριν το τέλος του μήνα θα είναι στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της παρουσίας της θα πρέπει να γίνει και μία κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη”, υπογράμμισε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Podcast Therapy
«Οι Πυλώνες της Διεκδίκησης μου» | Podcast Therapy S2 E11
Στο Podcast Therapy, ο υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας με το κίνημα Οικολόγψν – Συνεργασία Πολιτών Οζ Καραχάν, παρουσιάζει τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του διεκδίκησης. Μέσα από θεσμικό διάλογο, αναλύονται προτεραιότητες και προτάσεις πολιτικής με στόχο την ενημέρωση και τον δημόσιο διάλογο.
📺 Δες το αποκλειστικά στο Podcast Therapy.
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026
-
#exAformis1 month ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 3 | Παρασκευή 05/12 στις 7μμ
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ2 weeks agoΤο ερώτημα για την Holguín για την UNFICYP και η υπόθεση της Μάμμαρι: γιατί δέχθηκαν επίθεση δύο Ελληνοκύπριοι αγρότες;
-
Think Tank3 weeks agoΣομαλιλάνδη: το νέο μέτωπο Ισραήλ–Τουρκίας
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης | Τετάρτη 17/12 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΣτάθμευση Κυπριακών μαχητικών αεροσκαφών στο σύμμαχο μας Ισραήλ
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή1 week agoΠώς στήνεται ένα πολιτικό «viral σκάνδαλο»
-
Off the Record3 weeks agoΕκλογές 2026: Το ποτάμι δεν γυρίζει ΠΙΣΩ…
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 month agoΤο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βράβευσε τον δημοσιογράφο Φάνη Μακρίδη για τον αδιάκοπο αγώνα του κατά της διαφθοράς

