Το Πράσινο Κόμμα έχει περιλάβει έναν Τουρκοκύπριο, τον Oz Karahan, στο ψηφοδέλτιό του για τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου.

Έτσι, έγινε το δεύτερο κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή και περιλαμβάνει Τουρκοκύπριο υποψήφιο, μετά τον ΑΚΕΛ που είχε πρωτοπορήσει το 2019 με τον Niyazi Kizilyurek.

Οι εκλογές φέτος θα αποτελέσουν τη δεύτερη προσπάθεια του Karahan να εκλεγεί Ευρωβουλευτής, μετά τη συμπερίληψή του στη λίστα του εκδότη εφημερίδας Sener Levent, το Jasmine Movement, πριν από πέντε χρόνια.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την ενσωμάτωσή του στο ψηφοδέλτιο του Πράσινου Κόμματος “ιστορική” και επέκρινε τη δέσμευση του Πράσινου Κόμματος για “μια πραγματικά δημοκρατική Κύπρο”.

“Η συνεχής αποστολή μας είναι να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της χώρας μας και να επεμβαίνουμε στις αποφάσεις που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και που επηρεάζουν τις ζωές μας. Θα εργαστούμε για να δημιουργήσουμε ένα εύπορο μέλλον για τους νέους Κύπριους σε αυτό το νησί και να αντιμετωπίσουμε και να δομήσουμε τη δημογραφική του δομή”, δήλωσε.

Αλλού, το Volt Cyprus θα έχει επίσης έναν Τουρκοκύπριο στο ψηφοδέλτιό του· τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Hulusi Kilim.

Πηγή: Cyprusmail

 

Vouli TV