Η προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Mαρία Ανχελα Ολγκίν, ολοκλήρωσε αυτή την εβδομάδα την τρίτη της επίσκεψη στη νήσο, καθώς και τις επισκέψεις της στην Αγκυρα και στην Αθήνα, είπε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Αντόνιο Γκουτέρες, Φαρχάν Χακ.

Μιλώντας χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ ανέφερε ότι επίκειται πλέον σχετική έκθεση της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας.

«Οπως ενημέρωσε τα Μέσα Ενημέρωσης στην Κύπρο στις 13 Μαΐου, η κυρία Ολγκίν σύντομα θα αρχίσει να ετοιμάζει την έκθεσή της προς τον γενικό γραμματέα με τα πορίσματά της και θα συζητήσει μαζί του την περαιτέρω πορεία», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Αντ. Γκουτέρες.

«Εν τω μεταξύ, συνεχίζει τις προσπάθειές της για αναζήτηση πεδίου συνεννόησης», ανέφερε επιπλέον ο κ. Χακ.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.