Η Ολομέλεια της Βουλής συνέρχεται σήμερα Πέμπτη στις 15:00 στην τελευταία της συνεδρία πριν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η Βουλή θα διακόψει τόσο τις εργασίες των κοινοβουλευτικών Επιτροπών όσο και της Ολομέλειας, ως είθισται πριν από εκλογικές διαδικασίες. Ωστόσο η Βουλή θα έχει τη δυνατότητα να συνέλθει εκτάκτως, αν και εφόσον κριθεί απαραίτητο, αφού δεν διαλύεται όπως προβλέπεται σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών.

Μεταξύ άλλων, η Ολομέλεια θα κληθεί στην τελευταία της συνεδρία να εγκρίνει αλλαγές που αφορούν τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, αλλαγές στον τρόπο προσλήψεων στη δημόσια υπηρεσία, ποινικοποίηση των ψευδών καταθέσεων στην Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, και αλλαγές στα κριτήρια πολιτογράφησης αλλοδαπών.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η πιθανότερη ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να συνέλθει εκ νέου η Ολομέλεια μετά τις εκλογές είναι η 20η Ιουνίου.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.