Οκτώ βουλευτές συνυπογράφουν την πρόταση νόμου της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ειρήνης Χαραλαμπίδου σε σχέση με την 19η Τροποποίηση του συντάγματος.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Δημητρίου και Ρίτα Σούπερμαν, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, Σταύρο Παπαδούρη, Παύλο Μυλωνά, Χρύσανθο Σαββίδη, Κωστή Ευσταθίου και Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Η κ. Χαραλαμπίδου εξήγησε ότι με την πρόταση τίθενται τα πλαίσια διαχωρισμού εξουσιών του Γενικού εισαγγελέα και άρσης του ανέλεγκτου.

Ανέφερε πως είναι ευθύνη της κυβέρνησης και προεκλογική δέσμευση του Προέδρου η κατάθεση νομοσχεδίου που να ρυθμίζει όλα όσα απασχολούν και διαβρώνουν το κράτος δικαίου κι η Βουλή ανέφερε, βάζει με αυτή την πρόταση το σχετικό πλαίσιο.

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.