Για ανοίκεια και απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους του δικηγόρου Ευστάθιου Ευσταθίου, κάνει λόγο μέσω γραπτής δήλωσης, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση:

Δυστυχώς εξακολουθούμε να είμαστε μάρτυρες μιας συνεχιζόμενης ανοίκειας και απαράδεκτης συμπεριφοράς εκ μέρους του δικηγόρου κ. Ευστάθιου Ευσταθίου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες, κατ’ επανάληψη, προβάλλει δημοσίως αήθεις ισχυρισμούς περί διαφθοράς στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, ενίοτε ισχυριζόμενος χρηματισμό λειτουργών της και ενίοτε συγκάλυψη, από τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και/ή ποινικών αδικημάτων.

Απορρίπτω απερίφραστα, για άλλη μια φορά, τους ισχυρισμούς του κ. Ευσταθίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας επέδειξα τεράστια ανοχή όχι μόνο στην καλόπιστη κριτική η οποία και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο μιας σύγχρονης δημοκρατίας, αλλά και σε κακόπιστα και υποβολιμαία σχόλια. Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις του κ. Ευσταθίου για «συγκάλυψη και διαφθορά», οι οποίες, δυστυχώς αναπαράγονται από ΜΜΕ, έχουν, ωστόσο, ξεπεράσει το όποιο όριο ανοχής μου.

Ευθύνη μου και μέγιστη υποχρέωσή μου ως Γενικός Εισαγγελέας, πέραν των όποιων προσωπικών δικαιωμάτων μου ως άτομο, είναι η διαφύλαξη και η περιφρούρηση του ύψιστου αυτού Θεσμού που υπηρετώ, των συναδέλφων μου και της νευραλγικής Υπηρεσίας της οποίας προΐσταμαι.

Έχω επικοινωνήσει προ ολίγου με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο ανέφερα ότι θα του αποστείλω εντός της ημέρας όλες τις δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του κ. Ευσταθίου και την αναπαραγωγή τους σε ΜΜΕ, με σκοπό να αξιολογήσει κατά πόσον συντρέχουν λόγοι παραπομπής του κ. Ευσταθίου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων. Νοείται ότι, στην παρούσα υπόθεση, θα εξαιρεθώ από την οποιαδήποτε διαδικασία του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων.

Επαναλαμβάνω προς άπαντες πως δεν θα επιτρέψουμε την όποια προσπάθεια εργαλειοποίησης της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας ή άσκησης πίεσης σε λειτουργούς της, για εξυπηρέτηση ευτελών προσωπικών, ή πελατειακών, ή άλλων σχεδιασμών.

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.