#exAformis
ΗΠΑ / Όλη η αλήθεια για το θανατοποινίτη της Αριζόνας
Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την εκτέλεση του πάτερ Εφραίμ (κατά κόσμο Frank Atwood) η οποία διενεργήθηκε στην Αριζόνα, την 8η Ιουνίου 2022, με θανατηφόρα ένεση. Πυκνώνουν οι φωνές ότι τιμωρήθηκε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Φιλοξενούμε τον θεολόγο Γιώργο Κυπριανού ο οποίος και θα μας διαφωτίσει για την συγκλονιστική αυτή ιστορία.
Ερωτήσεις
1. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, πότε γίνατε κοινωνός της ιστορίας του Frank Atwood;
2. Στην Αριζόνα των ΗΠΑ ο γέροντας Εφραίμ ίδρυσε την Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου το 1995 στα πρότυπα του Αγίου Όρους. Πώς ήρθε σε επαφή ο Frank Atwood με την ορθοδοξία;
3.Στο ντοκιμαντέρ της Ιεράς Μονής Μαχαιρά, γίνεται η χρονολογική ανάλυση των γεγονότων της υπόθεσης του Frank Atwood. Πού βασίζεται η πεποίθηση σας ότι εκτελέστηκε ένας αθώος;
#exAformis
#exaformis – Βρετανικές Βάσεις: Ασπίδα ή Κίνδυνος για την Κύπρο;
#exAformis
#ExAformis – Όλα τριγύρω αλλάζουν | Σάββατο 14/03 στις 8μμ
Στην εκπομπή #exAformis, οι Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η διαχείριση της κρίσης με τον αφθώδη πυρετό και τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν για την αποτελεσματικότητα και την ετοιμότητα των κυβερνητικών φορέων. Παράλληλα, αναλύονται οι εξελίξεις γύρω από την έλευση των ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή και οι γεωπολιτικές προεκτάσεις για την Κύπρο.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην κατάπτυστη ανάρτηση του προέδρου της ΕΣΚ, Γιώργου Φράγκου, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον δημόσιο διάλογο.
Στο τέλος της εκπομπής, «περί δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα» και έντονος σχολιασμός γύρω από τα σενάρια και την προεδρολογία που κυκλοφορούν στο πολιτικό παρασκήνιο.
Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές
#exAformis
#ExAformis – Πόλεμος στο Ιράν: Είναι πραγματικά σε κίνδυνο η Κύπρος; | Τετάρτη 11/03 στις 6μμ
Στην επόμενη εκπομπή “Εξ Αφορμής”, ο Χάρης Θεράπης συζητά με τον Ζήνωνα Τζιάρρα, Λέκτορα στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών, για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο με το Ιράν και τη στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου. Αναλύουμε την επίθεση με drone στο Ακρωτήρι και τη δυνητική απειλή για την Κύπρο, καθώς η περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων.
Μείνετε συντονισμένοι για μια βαθιά ανάλυση των κινδύνων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος στην παρούσα συγκυρία.
-
EKLOGES20264 weeks agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Behind Politics1 month agoBehind Politics | Επεισόδιο 2: Γιώργος Μαυρουδής, Σάββατο 21/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΞεσηκωμός στον Μαζωτό για Μονάδα Αφαλάτωσης
-
Off the Record1 month agoΤο Trident περιμένει ακόμη — και αυτή τη φορά περιμένει εμάς
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Η θεωρία πίσω απο την Άμεση Δημοκρατία | Σάββατο 21/02 στις 6μμ
-
Off the Record1 month agoΚαμένη εμπιστοσύνη:το Ειρήνη-gate «έθαψε επαναθέσμιση» και προοπτική Οδυσσέα
-
ΕΚΠΟΜΠΕΣ1 month agoΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – Επεισόδιο 18 | 10/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΟι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και η ττενέκκα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 month agoΦωτοβολταϊκά πάρκα: καταγγελία για άναρχη ανάπτυξη και θεσμική απραξία
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 month agoΟ ΠτΔ παρουσίασε προτεραιότητες Κυπριακής Προεδρίας στην Επιτροπή Περιφερειών

