Σε πιλοτική εφαρμογή έχει θέσει το Γενικό Λογιστήριο την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κατάστασης “Λεπτομέρειες Πληρωμής” σε νομικά και φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν πληρωμές από το λογιστικό σύστημα FIMAS.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου, η ηλεκτρονική αποστολή της κατάστασης θα αντικαταστήσει πλήρως την αποστολή της μέσω ταχυδρομείου.

«Η πρακτική αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί στους δικαιούχους που έλαβαν μεγάλο αριθμό πληρωμών κατά τους τελευταίους 12 μήνες και αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου 40 000 αποστολές καταστάσεων μέσω ταχυδρομείου στους επόμενους 12 μήνες», προστίθεται.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι σχεδιάζεται μία νέα διαδικτυακή υπηρεσία (portal service), μέσω της οποίας όλοι οι υφιστάμενοι πάροχοι υπηρεσιών/ προμηθευτές αγαθών / κατασκευαστές έργων του Κράτους θα μπορούν να δηλώσουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην οποία επιθυμούν να λαμβάνουν αυτή την πληροφόρηση.

Μέσα στους επόμενους μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση όταν η συγκεκριμένη ηλεκτρονική υπηρεσία είναι διαθέσιμη, καταλήγει η ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου.

Πηγή: INB

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.