«Είναι πάρα πολλές οι εκκρεμότητες, για εμάς η δουλειά ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές», δήλωσε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ελίκκος Ηλία σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τόνισε «στις 20 Ιουνίου όπως μας έχουν διαβεβαιώσει, θα ψηφιστούν στην Ολομέρεια οι βασικές τροποποιήσεις, οι οποίες είναι αναγκαίες για να τεθούν σε λειτουργία από την 1η Ιουλίου». Υπενθύμισε ότι στις 15:00 το απόγευμα της Παρασκευής, η Πολεοδομία και οι Επαρχιακές Διοικήσεις σταματάνε να δέχονται πολεοδομικές αιτήσεις για να προχωρήσουν στη μετάπτωση των συστημάτων και των δεδομένων.

Ερωτηθείς αν βρέθηκε το προσωπικό που θα στελεχώσει τους επαρχιακούς οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Ηλία απάντησε «οι περισσότεροι έχουν βρει, είναι περίπου 95 άτομα στη Λευκωσία, περίπου 70 στη Λεμεσό, περίπου 50 στη Λάρνακα – Πάφο και περίπου 28 στην Αμμόχωστο». Πρόσθεσε «έχουμε προβλήματα με κάποια κτήρια σε διάφορες περιοχές, τα οποία δεν τα επιλύσαμε πλήρως, ωστόσο πιστεύω σταδιακά θα λυθούν».

Όσον αφορά τα συστήματα επικοινωνίας των δήμων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι ακόμη υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά θεωρεί ότι οι δήμοι θα βρουν τα βήματα τους και θα πάνε καλά. Την ίδια ώρα ανέφερε πως σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση με τους Προέδρους ΕΟΑ για να συζητηθούν διάφορα ζητήματα.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.