Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόεδρος: Ελπίδα για ουσιαστικές συναντήσεις για επανέναρξη συνομιλιών

Published

on

Βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα αρκετή προεργασία που ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν και σε ουσιαστικές συναντήσεις προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εκδήλωση προς τιμή των Συνέδρων του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης εξέχουσες προσωπικότητες των Αποδήμων για τη διαχρονική τους προσφορά στον τόπο και την κοινωνία ευρύτερα.

“Είναι με αισθήματα ιδιαίτερης συγκίνησης, αλλά και τιμής που σας καλωσορίζω και φέτος, στο Προεδρικό Μέγαρο σε αυτή την εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται φέτος σε ένα δύσκολο ορόσημο για την πατρίδα μας, με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή, μισού αιώνα συνεχιζόμενης κατοχής” είπε ο Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι “πολλοί από εσάς αναγκαστήκατε να φύγετε από την Κύρο ακριβώς λόγω αυτής της τραγικής συγκυρίας. Αναγκαστήκατε να φύγετε από την Κύπρο, ψάχνοντας για συνθήκες ασφάλειας, ξεκινώντας ξανά τη ζωή σας, αλλά χωρίς να ξεχνάτε ποτέ την πατρίδα μας”.

“Και πλείστοι από εσάς, περνώντας μέσα από πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες, ειδικά τα πρώτα χρόνια στην ξενιτιά, όχι μόνο τα καταφέρατε αλλά αντιμετωπίσατε με επιτυχία προκλήσεις και προβλήματα και μεγαλουργείτε στις χώρες που φιλοξενείστε. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό. Όπου και αν είστε, όμως, ό,τι και αν έχετε πετύχει στη ζωή σας έχετε πάντοτε την Κύπρο μας στην καρδιά σας”.

Ανέφερε ότι είχε “την ευλογία να δουλέψω μαζί σας τόσο ως φοιτητής στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 90’, ως Γενικός Πρόξενος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής στην Πρεσβεία μας στην Αθήνα, αλλά και στη συνέχεια ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Εξωτερικών και γνωρίζω από πρώτο χέρι τους καθημερινούς αγώνες σας για προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων της Κύπρου και ευρύτερα του Ελληνισμού”.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε για μια ακόμη φορά, την απέραντη ευγνωμοσύνη τόσο της Πολιτείας όσο και του κυπριακού λαού.

Μεγαλύτερη έγνοια όλων μας, είπε, μεγαλύτερη αγωνία των απανταχού Κυπρίων, “εδώ στον τόπο μας και όλων εσάς στη διασπορά, αποτελεί το Κυπριακό και το μέλλον της πατρίδας μας, η ανάγκη για απελευθέρωση, επανένωση και απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα. Μόνο τότε, εξάλλου, θα δικαιωθούν και οι δικές σας προσπάθειες αλλά και οι αγώνες όσων θυσιάστηκαν στην Κύπρο υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα πάψει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.

“Όπως σας είχα υποσχεθεί και πέρσι, δεν θα πάψω λεπτό να καταβάλλω κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών, με στόχο τη συνολική επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ” είπε.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε ο Πρόεδρος, είναι κράτος μέλος της ΕΕ, η σημαντικότερη επιτυχία από ιδρύσεως της το 1960 και φέτος συμπληρώσαμε 20 χρόνια ιδιότητας μας ως κράτος μέλος και θα συνεχίσουμε να είμαστε κράτος μέλος και μετά από μια ενδεχόμενη επίλυση του Κυπριακού.

“Όπως γνωρίζετε, μέσα από επίμονες προσπάθειες, πετύχαμε να έχουμε ξανά το διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό, πετύχαμε τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών. Βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα αρκετή προεργασία που ευελπιστούμε ότι – αυτές είναι οι ενδείξεις και οι πληροφορίες που έχουμε από τα ίδια τα ΗΕ. Είχα και πρόσφατα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον ίδιο τον ΓΓ στο Παρίσι – θα οδηγήσουν και σε ουσιαστικές συναντήσεις που ευελπιστούμε να έχουν ως αποτέλεσμα την επανέναρξη των συνομιλιών” συνέχισε.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και σε αυτή την προσπάθεια, “όπως εξάλλου και διαχρονικά, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μοναδικό σας κόμμα είναι η Κύπρος, θα είστε όχι μόνο συμπαραστάτες αλλά και αρωγοί, πάντα με ανιδιοτέλεια και μοναδικό κίνητρο και οδηγό σας την αγάπη προς την πατρίδα, προς την Κύπρο μας”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι όπως κάθε χρόνο, ως ένδειξη ελάχιστης εκτίμησης και αναγνώρισης της Κυπριακής Διασποράς, τιμούνται εξέχουσες προσωπικότητες των Αποδήμων μας για τη διαχρονική τους προσφορά στον τόπο και την κοινωνία ευρύτερα.

“Μέσα σε αυτό πλαίσιο αποδίδουμε απόψε την ελάχιστη τούτη τιμή σε έξι συμπατριώτες μας που έχουν διακριθεί, ανάμεσα σε πολλά άλλα, για το ενάρετο ήθος τους και τη διαχρονική προσφορά τους. Αναφέρομαι, στον κ. Peter Loucas, στον κ. Ντίνο Σοφοκλέους, στην κα Ελένη Κουμίδου, στην κα Susie Constantinides, στη μακαριστή Γεωργία Αλεξάνδρου, είναι μαζί μας ο σύζυγός της κ. Χρίστος Αλεξάνδρου, και στον κ. Παναγιώτη Ήφαιστο” είπε.

Καταλήγοντας είπε ότι “η προσφορά σας στην πατρίδα θα χαίρει αιώνια της ευγνωμοσύνης της Πολιτείας, του συνόλου του κυπριακού λαού και εμένα προσωπικά”.

Πηγή: Kathimerini

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΣΕΑΔ: Πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 11ο Παγκύπριο Συνέδριο «ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Avatar photo

Published

on

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου 2026, στο Δημαρχείο Στροβόλου, η Δημοσιογραφική Διάσκεψη του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ), στο πλαίσιο του επικείμενου Ετήσιου Συνεδρίου του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες και η θεματολογία του 11ου Παγκύπριου Συνεδρίου ΠΣΕΑΔ με τίτλο «ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ – Διαμορφώνοντας το Αύριο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026, στις 8:45 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Το φετινό συνέδριο εστιάζει στις σημαντικές εξελίξεις που επηρεάζουν τον ασφαλιστικό τομέα, με έμφαση στη φορολογική μεταρρύθμιση και τις επιπτώσεις της, στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς και σε καινοτόμες πρακτικές που επανακαθορίζουν τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Στη διάσκεψη τοποθετήθηκαν:

• ο κ. Πάνος Τσιολής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΣΕΑΔ
• η κ. Άντρη Κονιζίδου, Προεδρεύουσα του 11ου Παγκύπριου Συνεδρίου
• ο κ. Νικόλας Κλάρκ, Λειτουργός Τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων
• ο κ. Γιάννης Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος, εκ μέρους του Μεγάλου Χορηγού του Συνεδρίου SOEASY Insurance Brokers Ltd
• ο κ. Ζαχαρίας Τζερμνίας, Business Development Director και F2F Head Sales, εκ μέρους του Μεγάλου Χορηγού MetLife
• ο κ. Παναγιώτης Σοφοκλέους, υπεύθυνος θεματολογίας
• η κ. Φρύνη Σόλωνος, μία εκ των κύριων ομιλητών του Συνεδρίου
• καθώς και εκπρόσωπος του «Ιδρύματος Θεοτόκος – Αμερίκος Αργυρίου»

Ο ΠΣΕΑΔ ευχαριστεί θερμά τα ΜΜΕ για την παρουσία και το ενδιαφέρον τους.
Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.

Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ

Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:

🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»

💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»

🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»

Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»

🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»

Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.

📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων

Avatar photo

Published

on

Σημαντική πολιτική εξέλιξη ανακοινώθηκε χθες στη Δημοσιογραφική Εστία, όπου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επισημοποίησαν τη συνεργασία τους ενόψει των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.

Η συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες και μια κοινή φιλοσοφία που δίνει έμφαση στον σεβασμό προς κάθε μορφή ζωής. Όπως τονίστηκε, τα δύο κινήματα ενώνονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: την προστασία των ζώων, τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την προώθηση μιας πολιτικής με ουσία για τον άνθρωπο και τη φύση.

Σε μια περίοδο με αυξανόμενες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, η επιλογή της συνεργασίας παρουσιάζεται ως απάντηση στην ανάγκη για σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη. Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών υπογράμμισαν ότι στόχος δεν είναι οι εύκολες υποσχέσεις, αλλά η διατύπωση καθαρών θέσεων, η συνέπεια και η συστηματική δουλειά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, υποψήφιοι που προέρχονται από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής για την οικολογία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων, τόσο εντός της Βουλής όσο και στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αναμένεται να διαμορφώσει νέα δεδομένα στον χώρο της πολιτικής οικολογίας στην Κύπρο, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την ηθική διάσταση της συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia