ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε ετοιμότητα η Κύπρος – Συνέρχεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας συγκαλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο κ. Λετυμπιώτης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης «συγκάλεσε έκτακτα συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας αύριο, Τετάρτη 02 Οκτωβρίου στις 11:00, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή».
Η εξέλιξη έρχεται με φόντο τη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν σε πόλεις του Ισραήλ, το οποίο διεξάγει παράλληλες επιχειρήσεις στη Γάζα και τα σύνορα με το Λίβανο.
Στο μεταξύ μεταγωγικό αεροσκάφος παραχωρεί η Ελλάδα στην Κύπρο για απεγκλωβισμό Κύπριων υπηκόων από τον Λίβανο, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμα, «σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο».
Δεν υπάρχει ακόμη επίσημο αίτημα για ενεργοποίηση του «Εστία»
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο αίτημα για έναρξη μεγάλης επιχείρησης απομάκρυνσης πολιτών από τον Λίβανο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ. Ωστόσο, συνεχίζονται οι υποβοηθούμενες αναχωρήσεις προσωπικού και πολιτών από κάποιες χώρες σε μικρούς αριθμούς, μέσω Κύπρου.
Εκτροπές πτήσεων που είχαν προορισμό το Τελ Αβίβ, στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Συνολικά 11 πτήσεις από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είχαν προορισμό το Τελ Αβίβ, πραγματοποιούν εκτροπή στο αεροδρόμιο Λάρνακας, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, με την επίθεση, με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους, που ξεκίνησε απόψε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Ηermes Airports αναφέρουν ότι μέχρι τις 9 απόψε, 11 πτήσεις από χώρες της Ευρώπης με προορισμό το Ισραήλ, πραγματοποίησαν εκτροπή στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ το αεροδρόμιο Λάρνακας είναι έτοιμο να υποδεχθεί πτήσεις από Ευρωπαϊκές χώρες με προορισμό το Τέλ Αβίβ, οι οποίες πραγματοποιούν εκτροπή, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.
Πηγή: Kathimerini
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ
Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 05/05 στις 7μμ
Το παρόν και το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της επικαιρότητας και των κοινωνικών προκλήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιες βουλεύτριες:
• Δήμητρα Χατζηβασιλείου (Άμεση Δημοκρατία – Λεμεσός)
• Έλενα Λυμπούρη Κοζάκου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Λευκωσία)
• Νατάσα Ιωάννου (Volt – Κερύνεια)
• Ελένη Χρυσοστόμου (ΔΗΠΑ– Λευκωσία)
Συζητήσαμε για :
• Την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα το ζήτημα της άδειας μητρότητας
• Το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία
• Τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή
• Τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους
Μια ουσιαστική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, που ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ
-
Off the Record1 month agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record1 month agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
voulitv4 weeks agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 31/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoΟικολόγοι: Ολοκληρώθηκε η επικύρωση ψηφοδελτίου – Οι 56 υποψήφιοι
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

