Ξεκινούν οι διαδικασίες πειθαρχικής δίωξης του λειτουργού του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, ο οποίος καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (29/02) μεταξύ του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου με την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη.

Κατά τη συνάντηση της Πέμπτης συζητήθηκαν οι τρόποι εφαρμογής της δεσμευτικής σύστασης της Επιτρόπου για πειθαρχική δίωξη του λειτουργού, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», είναι ανώτατο στέλεχος του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Γραφείο της Επιτρόπου εξέτασε και έκρινε βάσιμες τις καταγγελίες και αναμένεται η σύσταση να δοθεί στη δημοσιότητα εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι γιατην διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥΛ διόρισε ερευνώντα λειτουργό.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.