Σημαντικά οφέλη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού θα έχει η δημιουργία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης, το οποίο θα βρεθεί σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον Υπουργό Εσωτερικών να απευθύνει έκκληση για υπερψήφισή του.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ο κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε ότι μέρος του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ασχολείται με τα θέματα  του μεταναστευτικού και ασύλου, όπως και μέρος του Υφυπουργείου Πρόνοιας και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών, θα μεταφερθεί κάτω από το Υφυπουργείο Μετανάστευσης.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα των πολιτικών της Κυβέρνησης, ο Υπουργός είπε ότι μέσα σε ένα χρόνο καταγράφηκε 37% μείωση αφίξεων μεταναστών και 50% μείωση των αιτήσεων ασύλου. Στόχος, είπε, «είναι να βελτιωνόμαστε και να προσπαθούμε για θετικά αποτελέσματα, ωστόσο στο μεταναστευτικό όλα είναι ρευστά».

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, το πρόβλημα υπάρχει με τη Συρία και τις αυξημένες αφίξεις δια θαλάσσης από το Λίβανο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα ήταν καλές, με αποτέλεσμα να μην σταματήσουν οι αφίξεις από τις γειτονικές χώρες.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.