Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Στεφάνου: Η κυβέρνηση πρέπει να επαναφέρει τη διάνοιξη Κοκκίνων

Avatar photo

Published

on

Τη διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, υπογραμμίζοντας ότι αναμένεται να αναθερμανθεί η συζήτηση γύρω από τα οδοφράγματα και ότι το συγκεκριμένο πρέπει να τεθεί εκ νέου προς εξέταση, καθώς η λειτουργία του θα διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Πόλη Χρυσοχούς το Σάββατο, ο κ. Στεφάνου επεσήμανε πως είναι αυτονόητο, τη στιγμή που στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης τίθεται το ζήτημα νέων οδοφραγμάτων, να συμπεριληφθεί και το οδόφραγμα των Κοκκίνων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι το θέμα αυτό παραμένει σε εκκρεμότητα από το 1963-1964. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι υπήρξε στο παρελθόν μια προκαταρκτική συμφωνία για τη διάνοιξή του μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε λόγω της στάσης του τουρκικού στρατού.

«Δεδομένου ότι καταγράφεται κινητικότητα στο Κυπριακό, η οποία εκτιμάται πως θα ενταθεί μετά και τη στάση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, όπως εκφράστηκε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο και επαναλήφθηκε πρόσφατα στην επιστολή του προς τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Έρχιουρμαν, θεωρώ πως η συζήτηση για τα οδοφράγματα θα ανανεωθεί», δήλωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, «πρέπει να τεθεί και η διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων, με στόχο την υλοποίησή του, κάτι που θα ωφελήσει ουσιαστικά τους κατοίκους της περιοχής».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε επίσης ότι με την ανάδειξη του κ. Έρχιουρμαν στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, αναμένεται να ενισχυθεί ο ρόλος του διεθνούς παράγοντα και του ΓΓ του ΟΗΕ, ώστε να ενθαρρυνθεί η επανέναρξη των συνομιλιών που διακόπηκαν το 2017 — στόχος που, όπως είπε, συμμερίζεται και το ΑΚΕΛ.

Τόνισε, επιπλέον, ότι η επανεκκίνηση της διαδικασίας πρέπει να βασιστεί στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου σταμάτησαν, διαφυλάσσοντας τις συγκλίσεις και το διαπραγματευτικό κεκτημένο, ενώ παράλληλα να υπάρξει ετοιμότητα για συζήτηση των εκκρεμοτήτων στο πλαίσιο Γκουτέρες.

«Αυτή είναι η ασφαλέστερη και ταχύτερη οδός για να ολοκληρωθεί μια πορεία που ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες, με σκοπό την επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού, η οποία θα τερματίσει την κατοχή και θα επανενώσει τον λαό μας», δήλωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τη χώρα, προσθέτοντας πως μια βιώσιμη λύση θα συμβάλει επίσης στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων, όπως αυτά της ενέργειας και του νερού.

Continue Reading

#exAformis

#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 2 | Παρασκευή 21/11 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή «Εξ Αφορμής» της 21ης Νοεμβρίου, ο Χάρης Θεραπής και ο Στέλιος Ξιούρης σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα και τις εξελίξεις που απασχολούν την κοινή γνώμη.

🟦 Τα θέματα που σχολιάζουν στην εκπομπή:

  1. Σχέδιο Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών

  2. Μαλλιά κουβάρια στον ΔΗΣΥ για την Υγεία

  3. Πυρ ομαδόν κατά Ταλιαδώρου για σεξισμό

  4. Η πολιτική γίνεται show: Το “σήριαλ” Χασαπόπουλου

📺 Δείτε την εκπομπή αποκλειστικά στο Vouli.TV.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΑΜ απαιτεί δημόσια τοποθέτηση Οδυσσέα για τα μηνύματα του Γενικού Ελεγκτή

Avatar photo

Published

on

Αντίδραση από το ΕΛΑΜ καταγράφηκε σχετικά με τις δημόσιες καταγγελίες του Ανδρέα Χασαπόπουλου κατά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, καθώς και με τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων, στα οποία κατηγορεί τον επικεφαλής του κινήματος Άλμα ότι ήταν το πρόσωπο πίσω από τη σελίδα στήριξης του Γενικού Ελεγκτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας σοβαρές κατηγορίες και καταγγελίες που αφορούν τον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «δεδομένου ότι διεκδικεί την ψήφο των πολιτών και επιθυμεί να εκλεγεί βουλευτής, είναι αδιαμφισβήτητο ότι οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα και με πλήρη σαφήνεια για όλα όσα του καταλογίζονται».

Επιπρόσθετα, το ΕΛΑΜ τονίζει ότι «η σιωπή ή οι ασαφείς απαντήσεις στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια πριν αποφασίσουν ποιον θα στηρίξουν».

«Η διαφάνεια που ευαγγελίζεται και ισχυρίζεται ότι υπηρετεί δεν μπορεί να αφορά μόνο τους άλλους ή να είναι “αλά καρτ”. Θα πρέπει να εφαρμόζεται και να αφορά και τον ίδιο, χωρίς καμία εξαίρεση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΛΑΜ.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πριν το τέλος του έτους θα συγκαλεστεί Εθνικό Συμβούλιο, δηλώνει ο Πρόεδρος

Avatar photo

Published

on

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο των Προέδρων του Business Europe στη Λευκωσία ότι θεωρεί πως θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από το τέλος του έτους.

Ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, και αν προτίθεται να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι «θεωρώ ότι θα καλέσω Εθνικό Συμβούλιο πριν από το τέλος του χρόνου».

Σχολιάζοντας τη συνάντηση, είπε ότι «ήταν μια θετική συνάντηση η χθεσινή. Υπάρχει προοπτική και δημιουργείται η υποδομή μιας θετικής προοπτικής για επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς αυτός αποτελεί τον βασικό στόχο».

Σχετικά με την κοινή συνάντηση με την κ. Ολγκίν, ο Πρόεδρος τόνισε ότι «είναι σημαντικό ότι συμφωνήσαμε για τη συνάντηση με την κ. Ολγκίν. Είναι εξίσου σημαντικό ότι οι διαπραγματευτές θα προετοιμάσουν όλο αυτό το διάστημα τη συνάντηση με στόχο τη διευρυμένη συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα».

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή διάσταση, πρόσθεσε ότι «υπάρχει επίσης ο προγραμματισμός της κ. Ολγκίν για επίσκεψη σε Ελλάδα και Τουρκία, έρχεται ο κ. Χαν, και όλα αυτά δημιουργούν ένα σκηνικό που εμείς θα αξιοποιήσουμε έτσι ώστε η προοπτική να μετατραπεί σε απτά αποτελέσματα, δηλαδή στην επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά».

Μερικά από τα κόμματα, όπως το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ, σε χθεσινές τους ανακοινώσεις σχετικά με το αποτέλεσμα της πρώτης συνάντησης των δύο ηγετών, είχαν ζητήσει από τον Πρόεδρο να συγκαλέσει άμεσα Εθνικό Συμβούλιο. Ωστόσο, όπως φαίνεται, η σύγκληση θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia